Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mennyire normális, ha a...

Mennyire normális, ha a szomszéd folyton fenyeget a csendháborítás miatt, amit mások szerint el sem követek?

Figyelt kérdés
Egy éve költöztem a lakótársammal egy új lakásba az egyetem miatt, azonban az alsószomszéd szinte heti szinten zaklat azzal, hogy feljelent és bejelent a főbérlőnél, amiért hangosan lépünk. Már lábujjhegyen járunk a lakásban, nem szoktunk szaladgálni, este 8 után ki sem merünk szinte szállni az ágyból miatta, már azzal is gondja volt, hogy későn zuhanyozom, van mikor este 9 után érek haza az egyetemről és lezuhanyoznék, de nem tudok, mert ő szerinte ez olyan, mintha rájuk szakadna a mennyezet. Volt, hogy délután 5-kor is rám verték a csövet meg a plafont, hogy hallgassak, pedig csak videókat néztem teljesen normális hanggal. Azzal is gondjuk volt, hogy én éjszaka le merem húzni a wc-t. Ilyenkor mi a teendő? Tényleg én vagyok a hibás? Szerintem az a normális, ha egy ember egyáltalán élni tud a lakásban, amit jó drágán bérel, nem hallgatok zenét, sosem jönnek látogatóink, nem beszélünk hangosan egyáltalán. Egy alkalommal az alsó szomszédom még egy étel futárra is rákiabált, aki délben jött be a lépcsőházba, nagyon csúnyán káromkodott ahogy lehordta szegény srácot mindennek... Fogalmam sincs, hogy mit tegyek már, konkrétan ez már terror. A főbérlőnkkel tudattuk a helyzetet, annyit mondott ne figyeljünk rá, de már esküszöm félünk. Nincs valami megoldás erre jogi úton, vagy mit kellene tennem?

nov. 9. 15:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően egyet értek a tízessel, bár én is inkább alkalmazkodó vagyok.

De az alsó szomszédaid szerintem túlzásba esnek, és bizony én is csak egy ideig viselném el a zaklatásukat. Az, hogy az egyik jogász, na bumm. Manapság kb minden 10. ember az, de itthon nem igen van lehetőség olyannal bárkit is perelni, hogy éjjel lehúzza a wc-t. Meg, hogy munka után zuhanyzik.

Nekem a régi szomszédom volt ilyen, amikor összejöttem a párommal, onnantól minden baja volt, hogy ő miket hall. Addig egyedül éltem, nyilván magamban nem beszéltem, nem vagyok zenehallgatós sem, meg egyéb zajok sem hallatszottak annyira. Na utána aztán minden baj volt. Amikor kopogott a falon, akkor zenét hallgattam. Jó hangosan, hogy ne halljam a kopogását. Meg a csengetését sem. Muszáj beleállni ezekbe, nem élhetsz mindig meghunyászkodva. Ja, és amúgy a szomszédom elköltözött. :D

Most 3 diák lakik mellettem, bulisak, vidámak, élnek. Engem pont nem zavarnak :)

nov. 9. 19:46
 12/14 anonim ***** válasza:

Tudod, hogy nem normális, amit művel. Teljesen életszerű késő este zuhanyozni, sétálni a szobában, yt-ot nézni délután és nem otthagyni az éjféli pisit reggelig.

Annó a panelban még borzasztóan hangosan hallottam pont a hálóban, ahogy a szomszéd minden este 11-kor zuhanyozni kezd. Olyankor én már alvásközeli állapotban voltam általában. Kicsit zavart, persze, mert frankón nagyon hangos volt, de eszembe se jutott volna panaszkodni neki azért, mert a saját lakását rendeltetésszerűen használja.

nov. 10. 10:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Nagyobb barkácsboltokban árulnak 40x40 centis díszlapokat amit a plafonra lehet ragasztani.

Tompítja a felső szomszédtól jövő hangokat.

nov. 10. 10:31
 14/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom mit mondjak, van padlószőnyeg amúgy és papucsot sem hordhatok konkrétan az alsószomszéd szerint, mert hogy állítólag ők sem hordanak az alattuk levők miatt.

Igazából mindig az a fajta voltam, aki szereti a dolgokat szépen elsimítani a veszekedések helyett. Akartam már beszélni velük, átmenni, hogy megkérdezzem mi is pontosan a gond, de jelezték, hogy ne tegyem, főleg ne egyedül lányként, mert nagyon agresszív a fickó.

nov. 10. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!