Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mennyire normális, ha a...

Mennyire normális, ha a szomszéd folyton fenyeget a csendháborítás miatt, amit mások szerint el sem követek?

Figyelt kérdés
Egy éve költöztem a lakótársammal egy új lakásba az egyetem miatt, azonban az alsószomszéd szinte heti szinten zaklat azzal, hogy feljelent és bejelent a főbérlőnél, amiért hangosan lépünk. Már lábujjhegyen járunk a lakásban, nem szoktunk szaladgálni, este 8 után ki sem merünk szinte szállni az ágyból miatta, már azzal is gondja volt, hogy későn zuhanyozom, van mikor este 9 után érek haza az egyetemről és lezuhanyoznék, de nem tudok, mert ő szerinte ez olyan, mintha rájuk szakadna a mennyezet. Volt, hogy délután 5-kor is rám verték a csövet meg a plafont, hogy hallgassak, pedig csak videókat néztem teljesen normális hanggal. Azzal is gondjuk volt, hogy én éjszaka le merem húzni a wc-t. Ilyenkor mi a teendő? Tényleg én vagyok a hibás? Szerintem az a normális, ha egy ember egyáltalán élni tud a lakásban, amit jó drágán bérel, nem hallgatok zenét, sosem jönnek látogatóink, nem beszélünk hangosan egyáltalán. Egy alkalommal az alsó szomszédom még egy étel futárra is rákiabált, aki délben jött be a lépcsőházba, nagyon csúnyán káromkodott ahogy lehordta szegény srácot mindennek... Fogalmam sincs, hogy mit tegyek már, konkrétan ez már terror. A főbérlőnkkel tudattuk a helyzetet, annyit mondott ne figyeljünk rá, de már esküszöm félünk. Nincs valami megoldás erre jogi úton, vagy mit kellene tennem?

nov. 9. 15:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
65%
Gondolom idősek a szomszédok és ez a viselkedés a demencia jele lehet. A fiatalabb hozzátartozóikkal nem tudod felvenni a kapcsolatot? Nekik is jobb, ha tudják, hogy az ősök hamarosan mindenkinek az életét pokollá fogják tenni.
nov. 9. 16:11
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Csak ezt az egy szomszédot zavarja? Persze írtad, hogy felette laktok, de ha tényleg csendháborítás lenne, akkor mást is kellene hogy zavarjon. Arról meg nem tehetsz, ha a lenti lakónál az óvatos lépkedés is földrengésszerű hangokat ad ki. Szerintem a leírásod alapján semmiféle csendháborítás közeli dolgot sem követtél el, és jogod van normális alapzajt kiadnod a bérelt lakásodban. Ehhez mindenképp jogod van, és bulizni is lenne, ha előre bejelented, azt hiszem 22 óráig. Mindenképp beszélj a közös képviselővel, de a panaszos egyénnel is, mert tudod a jogaidat, és rágalmazásért te is feljelentheted őt, és nyugodtan hívja ki a rendőröket, mert te, illetve ti, nem csináltstok semmit. Esetleg még arra is megkérheted a panaszos, kedves alsó lakót, hogy megnézitek mennyire hangos az, ha fent sétál valamelyikötök. ( Úgy hogy egyikötök felmegy, másikotok átmegy az alsó lakóhoz)
nov. 9. 16:13
 3/14 A kérdező kommentje:
Fiatalok, maximum 40-45 évesek és azt hiszem az egyik jogász...
nov. 9. 16:13
 4/14 A kérdező kommentje:
Eddig senki más nem panaszkodott ránk, ők már megkeresték miattunk a közös képviselőt és addig még a főbérlő is ránk haragudott, de a közösképviselő szólt neki, hogy illene minket is meghallgatnia és azóta ő nem piszkál minket. Olyat is mondott az alsó szomszéd, hogy magassarkúban rohangálok a lakásban, meg is mutattam, hogy nekem egyetlen magassarkúm sincs.
nov. 9. 16:16
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Szüleim alsó szomszédai voltak hasonlók. Ennyire nem volt ugyan durva a helyzet, de mindig volt valami megjegyzés. Akkor még otthon laktam, anyuék nem engedtek automata mosógépet venni, mert az zavarná az alattunk lakót. Mivel bérlitek a lakást, lehet, hogy jobb lenne máshova költözni.
nov. 9. 16:17
 6/14 A kérdező kommentje:
Tervezünk is elköltözni, inkább ingázunk az egyetemre, de januárig nem tudunk. Már leveleket ragasztanak az ajtónkra is meg fenyegetnek. Nem az, mert tudom, hogy a rendőrök valószínűleg nem mondanának semmit csak a lépés és a havonta egyszeri késői zuhany miatt, de akkor is kellemetlen, szégyen és még őszintén egy jó nagy adag stressz is... Aznap mikor beköltöztünk még itt voltak a szüleim, hogy segítsenek a csomagokkal és feljött a fickó, konkrétan berontott az ajtón, bejött a lakásba, még ellökött az ajtóból, hogy legyünk szivesek csendben lenni. Ez nappal volt, délután 3 körül...
nov. 9. 16:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Legközelebb közlöd vele, hogy fel fogod jelenteni zaklatásért, mert EZ AZ!
nov. 9. 16:35
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Engem is folyton betalálnak alja népek, hogy hangosan lépek, hangosan lehúzom a wc-t, hangosan tüsszentek, hangosan wczek és hasonlók.

Nem tudom ezeket hogyan lehetne halkabban csinálni ezért nem igazán foglalkozom velük.

nov. 9. 16:41
 9/14 anonim ***** válasza:

Valószínűleg idegileg kilehetnek és minden felcseszi őket. Persze az épület szerkezete sem könnyíti meg az életet. Én is úgy érzem, egy mamutcsorda él felettem, mondjuk a felső szomszéd basszussal nyom zenét ha olyanja van.

Szőnyeg van e amúgy?

nov. 9. 19:18
 10/14 anonim ***** válasza:
66%

2 opció van ezen emberek kezelésére: 1) beverni a fejét, 2) rájátszani és élvezni, hogy szétb*ssza az ideg. Namost az 1-es opció esne a legjobban nekem a helyedben, de sajnos bűncselekménynek számít és én járnék rosszul. Úgyhogy marad a 2-es pont. Lazulj el és csinálj mindent természetesen. Zuhanyozz le este, húzd le a WC-t, normálisan sétálj, ne csinálj szándékosan hangosan semmit, ugyanis nem is kell, ez épp idegesíteni fogja már eléggé és csak élvezd. Gondolj arra, hogy ezaz, ez a hulladék ember most jól fortyog magában, amiért te létezel és ennek örülj. Minden alkalommal, amikor mérgesen feljön vagy üzenetet hagy, gondolj arra, hogy ezaz, megint jól csináltad, ugyanis ideges. Sportot kell űzni abból, hogy felkúrd az agyát, viszont sose vidd túlzásba, hogy tényleg tudjon mit mondani a főbérlőnek.

Muszáj megtanuld, hogy szemét emberekkel szemétül kell bánni, különben csak szenvedsz belül, mint most is. Írtad, hogy terrornak éled meg az egészet meg aggódsz miatta, esetleg félsz tőle. Nem szabad. Élvezd, hogy szétb*ssza az ideg és mosolyogj. Muszáj megtanuld ezt, nem szabad mindenkivel érzelmesnek lenni.

nov. 9. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!