Lehet mégis jobb Pesterzsébet mint a 2. kerület elit kertesházas része?
Egyik rokonom költözött 2. kerület villanegyedéből Pesterzsébet zűrösnek mondott részére. Fél éve már ott lakik és azt állítja jobban érzi itt magát mert közvetlenebbek a szomszédok, köszönnek egymásnak, jókat beszélgetnek stb. Állítólag valami kisebbségivel is összehaverkodott..
Második kerületben csak a sznob gazdagok vannak ahol már nagyon nem érezte jól magát
Bármilyen lakóhelyről teszel fel kérdést, jön róla negatív válasz, ebben biztos lehetsz. Biztosan a 2.kerületről is jönne.
Azért, mert hacsak nem tanyára költözöl, emberek fognak körülötted élni. Lehet mondjuk rettegni a romáktól Pestrzsébeten, (itt nyilván nem a tényleg tipikus balhés településekre gondolok), de lehet rettegni a szomszéd Mari nénitől is a 2.kerületben, aki miatt gyomorgörcsöd lesz minden nap. Nem lehet tudni éppen kiket fogsz ki magad köré.
Írom ezt úgy, hogy sokáig Soroksáron laktam. Soha nem volt problémám. Előtte laktam a belvárosban, már rettegve jártam munkába. Aztán tripla annyiba kerül ott egy lakás és túlzsúfolt, mint egy külső kerületben.
Sőt, Kispestem is laktam pár hónapig, ott sem aggódtam soha.
Mindenhol vannak balhés és veszélyes emberek. Nem csak a lakhelyeden késelhetnek meg vsgy rabolhatnak ki, hanem akárhol.
Amúgy meg aki betör és lop, az nem a szomszédban fogja ezt megtenni.
A rokonod szerintem elszegényedett, ezért kellett neki olcsóbb környékre menni. Bemesélte magának, hogy nem is olyan rossz ott, mert így tudja feldolgozni ezt.
Én is Dél-Pesten lakom, de egy másik részén. Szép, zöld környezet, de elég sok a primitív ember. Ezt úgy dolgoztam fel, hogy pl. nem haverkodom a szomszédokkal, megválogatom a barátaimat. Továbbra is budapestinek tartom magam, sokszor bemegyek a belvárosi részekre, pl. múzeumba.
Pesterzsébet negy része eléggé csúszik le, én ha átutazom rajta, ez látszik. Viszont ott is vannak szép házak és nem mindenki primitív ott se. Programokat csinálni meg egész Pesten lehet továbbra is.
Én szeretek itt élni. Előtte Óbudán laktam, ott féltem. Tele volt a lakótelep drogos hajléktalanokkal. Soha nem találtam parkolóhelyet ha este 6 után mentem haza.
Erzsébet kicsit vidékiesebb, egyszerű munkás emberek élnek itt többségében. Én szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!