Ha faluba költöznek ahol nem ismerek senkit akkor kinéznek maguk közül a falusiak?
Nem.
Azokat szoktuk kinézni, akik nem köszönnek, nem próbálnak ismerkedni, nem akarják felvenni a helyi normákat (például az udvar helyett sz utcán parkolnak, nem gondozzák a kertet, vagy legalább az utcafrontot stb.). Nálunk ez legalábbis így van. De sokan felveszik az itteni szokásokat, nyitnak a falu felé, őket szíves örömest befogadta mindenki.
2-es nem megfelelési kényszeresnek lenned. Egy közösségbe való beilleszkedéskor mindig az érkező csiszolódik, legyen az egy baráti társaság vagy egy nagyobb életközösség. Ez mindenhol így van.
Persze nem szabad ezt sem túlzásba vinni.
Szerintem meg, ahol nem fogadják el a másikat úgy, ahogy van, ott a közösséggel van a baj, nem azzal, aki nem akar csiszolódni.
Nem az alapvető illemről és az udvariasságról beszélek. De ha én nem akarok virágokat ültetni meg kertészetet nyitni az udvaromon, hanem jó a sima fű, vagy ha nem akarok állandóan és pletykálni valakivel, ha épp kint vagyok a kertben, azt fogadja el mindenki. Miért kellene megoszatni a magánéletemet?
1.
Miért közelező ismerkedni és jópofizni ?
Én a tiszteletet megadom, köszönök, azt annyi. Leszarom melyik szomszéd öreglány prüszköl, hogy nem avatom be a magánéletembe.
"Azokat szoktuk kinézni, akik nem köszönnek, nem próbálnak ismerkedni"
Köszönni köszönök, de ki a fax akar ismerkedni? Addig jó, amíg nem szólnak hozzám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!