Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Van egy 70 vén csoroszlya...

Van egy 70 vén csoroszlya szomszédunk. A köztes kerítésünkön neki egy dzsungelja van,és nem engedi hogy kitakarítsuk. Közben meg jönnek át a békák és a kutyáinkat megbetegítik. Mit lehet ez ellen tenni?

Figyelt kérdés
szept. 11. 23:29
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

10-s.

Közös a kerítés mivel egy helyrajzi számon van a terület,csak réges régen le lett különítve.

Mert van rajta egy kicsiny épület,és azt az őseink eladták vad idegeneknek annak idején.

Nem tudunk felhúzni mögötte kerítést ,mert mint írtam teli van bokrokkal,fákkal a drótkerítése,és akkorára engedte nőni hogy a gyökérzetük miatt 1 méterrel bentebb kellene kerítést építenünk az amúgy is szűk területünkön.

szept. 12. 10:44
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha szemben állsz a kapuddal, a jobb kezed felőli kerítés a tiéd, a bal a szomszédé. A tiéd a te gondod, neked kell intézned.
szept. 12. 14:12
 13/21 A kérdező kommentje:

Amint intézkedünk,már hívja is a rendőröket.

Az egyik őse hivatalban dolgozott,és mindjárt erre hivatkozik.

szept. 12. 17:53
 14/21 anonim ***** válasza:

Kérdező: nem szeretnék a szomszédod lenni.

És te is leszel vén csoroszlya.

Egyébként nálunk is nőtt borostyán a kerítésnél, mert a borostyán sajnos ilyen, nehéz tőle megszabadulni. De még SOHA nem láttam benne ásóbékákat. Ha látnék, nem zavarna.

Ilyen szomszédot, mint te vagy, én sem szeretnék látni nap mint nap.

Nem jutott véletlenül eszedbe, hogy a vén csoroszlyának segítenél leszedni a borostyánt? És normálisan beszélnél vele, hiszem ő is ember, nem csak te.

nov. 1. 06:44
 15/21 anonim ***** válasza:
Mielőtt valaki belekötne: hiszen és nem hiszem, véletlenül elírtam, bocs.
nov. 1. 06:45
 16/21 anonim ***** válasza:

15-ös!

Én nem abba kötök bele, hanem abba, hogy benne van a kérdésben, hogy a vén csoroszlya nem engedi, hogy hozzányúljanak a kerítéshez.

A másik meg az, hogy attól, hogy téged nem zavarna, mást még zavarhat.

nov. 1. 07:05
 17/21 anonim ***** válasza:

De hogyan lehet így kommunikálni, hogy egyből vén csoroszlyának nevezed a szomszédodat? A stílus maga az ember.

Attól, hogy benne van a kérdésben, még nem jelenti azt, hogy kulturált ember módjára társalogsz, és nem aggatsz jelzőket az ellenfeledre.

Talán ha rendesen beszélnél vele, engedékenyebb lenne.

Szokás egyébként, hogy ha valaki telektulajdonos lesz, egyből a szomszédját kezdi vegzálni. és ha átrepül egy cserebogár, máris méltatlankodik.

Amúgy érthetetlen és hihetetlen, hogy a békák pont abban a borostyánban tanyáznak.

Más: a te oldaladon nyugodtan leszedheted a borostyánt, hiszen az a te területed. Hiába hívja ki a rendőröket, nem adhatnak neki igazat, mert nem követsz el birtokháborítást. Akár krumplihálót is szerelhetsz a kerítésre a te oldaladon.

nov. 1. 11:24
 18/21 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem is gyakran kell a borostyánt irtani, ha meghúzom a végét, az egész kijön tövestől. Tehát ha a te feleden megfogod és húzod, kijön a másik oldalon is. Ezért nem szólhat a szomszédod, és ha emiatt rendőrt hív, nincs az az önkormányzat, aki igazat fog adni neki. Mert nem a rendőr tilt el az úgynevezett birtokháborítástól, hanem a jegyző, ha indokot lát rá. De az, hogy kihúzol egy gazt, miközben nem mész át a szomszédod területére, nem birtokháborítás.

Ha a borostyán egyszer betelepszik, akkor nagyon nehéz kiirtani. Tapasztalat.

nov. 1. 11:28
 19/21 anonim ***** válasza:

17-es!

Nem biztos, hogy egyből hívja így, lehet, hogy több év rossz tapasztalat alapján jutott ide.

Írta a kérdező, hogy egy helyajzi számon van, nem az ő tulajdonuk a telek, nem csinálhat azt amit akar.

nov. 1. 13:17
 20/21 anonim ***** válasza:

Ez egy birtokháborítási ügy. Aminek nem csak a tulajdonos lehet a szereplője.

Ha kihúzza a borostyánokat a saját oldaláról, akkor az nem birtokháborítás. Ezt értsd meg 19-es.

nov. 2. 06:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!