Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Milyen előnyei és hátrányai...

Milyen előnyei és hátrányai vannak egy négy emeletes lakás földszinti lakásának, illetve a legfelső emeleti lakásnak?

Figyelt kérdés
Lakásvásárlás előtt állok, és találtam kettő olyan lakást is ami megfelel az igényeimnek. Mind a kettő egy négyemeletes lakásban lenne, csak az egyik a földszinten a másik pedig az utolsó negyedik emeleten van. mind a két lakás külön-külön lakástömben van, szóval nem egy épületben van a két ingatlan.

szept. 1. 15:38
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Legfelső: nincs hangos felső szomszéd, viszont mindenképp kell légkondi, mert tuti nagyon felmelegszik nyáron. Ha nem szeretsz sokat lépcsőzni, akkor jó, ha van lift, ez mondjuk cipekedéskor áldás.

Földszinti: hűvösebb és nem kell hozzá lift, viszont rizikós, hogy mennyire hangosak a feletted lakók. Illetve beláthatnak az utcáról, udvarról, és könnyebben be is törnek oda. Én mindenképp inkább a felső lakást venném meg.

szept. 1. 15:43
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

Első emeletinek előnye max annyi, hogy ha nehezen mozogsz, nem kell sokat lépcsőzni.

Egyébként ha közel vagy a lépcsőház bejáratához hallod folyton ahogy bebasszák az ajtót, vagy ha alattad van a pince, ott is ha a fém ajtókat csapkodják.

Zárószint, arra nem tudok előnyt, csak negatívumot. Sok lépcső ha nincs lift, nyáron meleg mint állat, ha ázik a tető, te ázol be először.

szept. 1. 15:44
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Laktunk negyediken.

Nyáron bitang meleg volt, ez hátrány.

Előny volt, hogy télen pici fűtéssel is jó meleg volt, hogy nem dobogott, szaladozott felettünk senki, hogy a lépcsőhátba betérő idegen nem kolbászolt el az ajtónk elé, és hogy télen a latyakot, nyáron a port lejártuk a cipőnkről, mire felérünk a negyedikre, meg a port se fújta be a szél.

szept. 1. 15:45
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Földszint: Ha nem működik az olajfék a kapun, folyton hallod a kapu csapódását (éjjel-nappal).

Ha régi építésű a ház, minden átzúduló vizet hallasz.

Igaz, nem kell sokat cipekedned. Bútor, mosógép stb. felvitele könnyebb.

A felső szint. Fiatalként könnyű oda felmenni, idősebbként nehezebb lesz talán (gondolom, nincs lift). Nem kell amiatt aggódnod, hogy a felső szomszéd eláztat, viszont a tető beázhat, ami okozhat kellemetlenségeket. Nem kell hallanod, ha a felső szomszéd lehúzza a vécét. :)

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Bevallom, földszinten még nem laktam, zárószinten már igen.

szept. 1. 15:56
 5/23 anonim ***** válasza:
35%

“Nyáron bitang meleg volt, ez hátrány.”

De ha beszerel egy légkondit, akkor nem az.

szept. 1. 16:01
 6/23 anonim ***** válasza:
84%

Inkább a földszintet választanám a negyedik emelet helyett.

Lift az négyemeletes panelházakban általában nincs.Így ha bármi nehezebb tárgyat be akarsz vinni a lakásba azt föl kell hurcolnod a lépcsőn.

A földszint hűvösebb is.A negyedik nyáron kiváltkép meleg lehet.

Előnye még az is a földszinti lakásnak,hogy vészhelyzet esetén könnyen elhagyható.Ha mondjuk tűz van és nincs lehetőség az ajtón távozni,akkor sérülés nélkül ki lehet ugrani az ablakon.Még a negyedikről ezt lehetetlen kivitelezni.

szept. 1. 16:06
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Igazából egyik sem jó. #1-es válaszban minden benne van. Jelenleg negyedik, legfelső emeleten lakom, nyáron pokol, télen hideg, beázás is volt többször. A lift mindig akkor döglött be, mikor éppen jól bevásároltam, caplathattam fel a szatyrokkal. Laktam földszinten is, ott meg mindenki az ember orra előtt csámborog. Legjobb az első vagy második emelet.
szept. 1. 16:08
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
#7 egyik barátnőmnek földszinti lakása van, szegény feje felett már hajnal 4-kor sokszor szaladgálnak a gyerekek, már nem bírja idegileg. Én ha csak tehetném, olyat választanék, ami legfelső emelet. Akkor is, ha cipekedni kell (bár én sportos ember vagyok, nekem többet ér egy csendes lakás, mint az, hogy fel kell másznom pár emeletet :D).
szept. 1. 16:22
 9/23 A kérdező kommentje:
Nem kötekedésből kérdezem, de családi házba nem törnek be? Oda is ugyan úgy be tud menni bárki.
szept. 1. 16:42
 10/23 anonim ***** válasza:
87%

9

Még olyan is megesett,hogy a 3. emeletre mászott föl valami pókember hajlamú betörő.Valahogy föltornászta magát.Aztán az erkélyajtón jutott be a lakásba.

Mondjuk családi háznál azért sok esetben van védelmi rendszer;egy vagy több kutya.

szept. 1. 17:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!