Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ki emlékszik még amikor az...

Ki emlékszik még amikor az utcán lévő órákon néztük hogy mennyi az idő?És azt is hogy hány fok van?

Figyelt kérdés
Voltak ezek a digitális órák az utakon,amik felváltva mutatták a pontos időt és hogy hány fok van.Nem volt okostelefon,ami mutatta volna az időt,nem volt karórám,ezért ha mentem valahová,vagy jöttem valahonnan,mindig az utcai órákat néztem hány óra van.A buszmegállóban megnéztem a menetrendet mikor jön a busz,aztán a villanyoszlopra felszerelt órán hogy hány óra van.

júl. 31. 16:00
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Emlékszem a BKV buszok fülkéjében a sofőrnél volt egy ilyen számítógép szerűség,zöld számok mutatták rajta a dátumot és a pontos időt.Volt hogy a busz hátuljából előresétáltam,hogy a sofőrnél megnézzem mennyi az idő.
júl. 31. 16:02
 2/24 anonim ***** válasza:
16%
Furcsa dolgokról nosztalgiázol... boomer.
júl. 31. 16:04
 3/24 A kérdező kommentje:
Ma már itt az okostelefonom,de akkoriban idegesítő tudott lenni, amikor nem működött az utcán az óra és nem tudtam mennyi az idő.
júl. 31. 16:06
 4/24 anonim ***** válasza:
90%
Most is megnézem az utcán mert nem vagyok telefonb*zi.
júl. 31. 16:11
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Kb mindenki, aki úgy nagyjából 2004-2005 előtt született.
júl. 31. 16:12
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Pl sokaszor találkoztam emberekkel Budapesten a Nyugati Pályaudvarral szemben "Az óra alatt". Ez pont egy ilyen, körkörös kijelző volt, amin körbe-körbe ment a pontos idő és a Cesius fok. Én is szerettem. Mondjuk én nem telefonbüzi, hanem inkább óraimádó vagyok, így mindig valamelyik, nagy becsben tartott mechanikus órám rajtam van. De ha valahol van köztéri kijelző, akkor inkább azt nézem meg, minthogy matassak telefon vagy óra után.

De mondom, kicsi gyerekkkorom óta mindig is volt karórám, régen kvarc, felnőttként mechanikus, pl IWC Schaffhausen, és imádom őket. A köztéri inkább nekem csak jópofa.

júl. 31. 16:15
 7/24 A kérdező kommentje:
De vannak még köztéri órák egyáltalán?Mert én Kőbánya központjában lakok de egy darabot nem látok itt.Csak a futár kijelzőket,de azok nem mutatják a pontos időt.
júl. 31. 16:19
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Templomokon szokott lenni, illetve (valamiért) néhány patikán szoktam látni. + tömegközlekedésen
júl. 31. 16:21
 9/24 A kérdező kommentje:
Igen a buszokon,villamosokon fejlődött az utastájékoztatás.Emlékszem régen bosszankodtam,ha ismeretlen helyre mentem és a sofőr nem mondta be milyen megálló következik.
júl. 31. 16:26
 10/24 anonim ***** válasza:
Pécsen van, legalábbis egy biztos, ha néha arra jarok, mindig megnézem, mennyi az idő, hány fok van, reflex, vagy nem tudom.
júl. 31. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!