Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi volt a lakhelyeteken,...

Mi volt a lakhelyeteken, falutokban a helyi botrány, pletyka, helyi legendává vált esemény amire mindenki emlékszik?

Figyelt kérdés

Minden ilyen kis közösségben vannak ilyenek, amit mindenki tud.

Lehet akár valami helyi fura ember dolgai, egy helyi cég botránya, vagy valami ami történt.

Nálunk:

A tüzijátéknál felborult az a sámli amiről mentek fel a rakéták, és oldalról belelőttek a tömegbe.

jún. 15. 10:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%

Matuska Szilveszter :D

Ezt még te is tanultad talán.

jún. 15. 10:40
 2/11 A kérdező kommentje:
Jó hely az a Biatorbágy 😆
jún. 15. 10:52
 3/11 anonim ***** válasza:
30%
Ja csak sok lett a bevándorló...
jún. 15. 10:55
 4/11 A kérdező kommentje:
3 ez hírértékû?
jún. 15. 12:00
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
A volt munkahelyemen volt egy felsővezető, akiről kiderült, diplomát hamisított. Legalább tíz éve történt, de ez azóta is közszájon forog a cégnél, pedig már nem sokan vannak ott, akik ismerték.
jún. 15. 14:01
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A '80-as évek elején megöltek egy fiatal lányt. A lány az apjával lakott, aki rendőr volt. Nagyon rossz volt az apa-lánya viszony kettejük között, állandóan veszekedtek, kiabáltak, vitatkoztak egymással. A saját otthonukban történt az eset, sok-sok késszúrás áldozata lett a lány. (Aki egyébként anyám gyerekkori, lánykori barátnője volt.) Ott feküdt vérbe fagyva a szobában, a ház összes ajtaja tárva-nyitva.

Élt a szomszédos utcában egy fiatal srác, aki szellemileg sérült, fogyatékkal élő, ráadásul siketnéma is, se nem hall, sem pedig beszélni nem tud, csak hümmög meg mutogat. Épp a környéken járt egy este, amikor meglátta, hogy a ház ajtaja tárva-nyitva és fény szűrődik ki bentről. Bement a házba és meglátta a késsel össze-vissza kaszabolt, leszúrt lányt. Mivel fogyatékkal élt, nem tudta felmérni a helyzetet, hogy mi történt a házban, kétségbe esett a látottaktól és a sokktól elkezdett őrjöngeni. A szomszédok a zaj miatt kihívták a rendőrséget és a rendőrök elfogták a "Kuka Antit" (ez a csúfneve a faluban), majd letartóztatták gyilkosságért. Kb. 15 évet ült börtönben a srác, valószínűleg ártatlanul, mindenki azt beszéli a faluban, hogy az apa ölte meg a lányt, csak ráterelte a gyilkosságot a fogyi srácra. Senki nem hisz a Kuka Anti bűnösségében, valószínűleg csak nagyon rosszkor volt rossz helyen.

Régi történet, már kiszabadult a börtönből, egy utcában lakik velünk. Most olyan 60 éves körüli. Eleinte nagyon féltem tőle még gyerekként, a róla hallott történet miatt, hogy gyilkosságért ült a börtönben és most ideköltözött az utcánkba egy gyilkos, de aztán soha semmi gond nem volt vele, valójában egy tök segítőkész, jószándékú fickó. El tudta mutogatni meg hümmögni, hogy nem ő volt, nem ő tette. Csak bement a házba és megijedt, sokkot kapott.

A mai napig sincs semmi bizonyíték arra, hogy az apa tette volna, de az egész falu rá gyanakszik. Mivel rendőr volt, tudta hogy kell bizonyítékokat eltüntetni akár a tett helyszínéről, akár iratokat a rendőrkapitányságról is.

40 évvel ezelőtti történet, de még ma is élénken él sokak emlékezetében. Állítólag engem is sokat dajkált a lány, pont pár hónapos, fél éves - egy éves voltam, amikor történt az eset. Állítólag nagyon szeretett engem. Én nem emlékszem már rá. Csak annyit tudok, hogy anyunak nagyon jó barátnője volt. De ha kimegyünk a temetőbe a nagyszüleimhez, hozzá is mindig viszünk egy szál virágot vagy teszünk egy mécsest a sírjára.

Egyébként egy nagyon csendes kisfaluról van szó (kb. 1600 fős), ahol szinte soha nem történik semmi. Szerencsére nyugodt környék, jó a közbiztonsága is. A bűnözés sem gyakori, néha-néha van egy-egy tyúklopásos, kukoricalopásos vagy biciklilopásos ügy, aztán annyi. De gyilkossági ügyek soha nincsenek szerencsére. Ez volt a kivétel. Amire azóta is mindenki emlékszik. Nem túl vidám történet, bocsi.

jún. 15. 14:16
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Gyerekként ahol laktam az egyik kocsmát "hatcsöcsű" csárdának hívták (egy anya és a két lánya volt a csapos felváltva). Állítólag volt egy férfi (falu bikája) akinek egy hétvégén mindhárom csaj meg volt egymás után.
jún. 15. 16:41
 8/11 anonim ***** válasza:
92%
Korrupt kórházigazgató, amibe bár belebukott, azért hamarabb kellett volna.
jún. 15. 17:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

6-os, ez nagyon durva. Szegény Anti...

9 éves voltam, mikor az egyik misére a plébános civil ruhában érkezett, elmondta, hogy biztos sokan hallották már a pletykát, hogy gyereket csinált egy férjes asszonynak, a hír igaz, ő nemrég apa lett, a püspök, vagy érsek, vagy franc tudja ki igazából, a főnöke azt mondta, hogy ha nem vállalja a gyereket, hanem megszakít minden kapcsolatot a nővel, meg az újszülött kislányával is, akkor maradhat pap, de ő erre nem hajlandó, szóval sajnálja, misét már így nem tud celebrálni, csak szerette volna elmagyarázni a közösségnek, hogy mi történt.

Engem nem az sokkolt, hogy a papnak viszonya volt egy férjezett asszonnyal, hanem, hogy az egyház azt mondta, hogy ha letagadja, akkor el van felejtve. Viszont erről azóta is beszélnek a faluban. A többség amúgy hívő katolikus.

jún. 15. 20:18
 10/11 anonim ***** válasza:
84%
Többen látták, ahogy egy asszony közösült a saját fiával, persze matt részegen.. hogy kaptak-e végül valami büntetést, azt nem tudom. Az asszony azóta is alkoholista ,a fia már nem iszik,de hallottam múltkor oda kiabálta a fia barátnőjének, amikor azok sétáltak, hogy bezzeg azzal nem dicsekedni,hogy "jóban voltál "anyàddal!
jún. 15. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!