Miért sértődött meg, ha azt mondta, hogy kérjek amennyit akarok?
A szomszédom nagyon gazdag, óriási háza van és egy bentley-vel jár. Évi 3-4 hetet van itthon, a többit pedig külföldön. Megkért, hogy a háza előtt hetente nyírjam le a füvet (kb 20nm) és szó szerint azt mondta, hogy, "kérj amennyit akarsz, ha hazajövök kifizetem"
Már kb 15 alkalommal nyírtam le, és tegnap mikor hazajött megkérdezte, hogy mennyivel tartozik, és én 300ezret mondtam, hiszen ő mondta, hogy kérjek amennyit akarok. Végül kifizette, de azóta nem is köszön.
Nem annyira korrekt?
Kérjen amennyit akar. Ez nálam azt jelenti, kérjen amennyit akar. Nem azt, hogy egy ésszerű kereten belül. Ha a gazdag csávó ésszerű keretet akart volna, akkor tegye hozzá...
Kijelenti, kérj amennyit akarsz. Kért, amennyit akart. Erre most nem koszon, megsértődik. Olyan mintha egy nő lenne.
Azért visszaélni sem kellett volna a helyzettel.15x nyírtál le 20 négyzetmétert. Ha a 300 ezret elosztom, akkor a matek végén az jön ki, hogy 1000 Ft volt 1 nm fű lenyírása! Viccelsz? Áttoltad rajta a fűnyírót.
60 ezer bőven elég lett volna ezért.
Azért 20 nm fű lenyirása 15 alkalommal ne kerüljön egy átlag havi fizetés összegébe...
Ez így szokott lenni. De szép ház! De szép autó! De szép kert! Szép a környék! Fel is vágott vele, hogy bőven van nála pénz.
Az ismerőseinek eltudja dicsekedni: ezt a füvet 300-ért nyírták le. Majd ne lépjetek rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!