Melyik angol nyelvű országban élnétek legszívesebben?
Na tisztázzunk itt egy-két dolgot, jó?
A legtöbb kivándorolt ember azért megy innen el, mert szerintük itt nem lehet normálisan megélni. EZÉRT telepednek le máshol. De ha már mindenáron rólam akarsz beszélni, legyen.
Már 20 évvel ezelőtt is megvolt nagyjából mindenem, a barátnőm mániája volt hogy menjünk ki külföldre dolgozni. Inkább kalandvágyból, semmint szükségből mentem ki vele. Az elején könnyű volt, majd egyre nehezebb lett. Én szeretem Magyarországot, szeretem itt a klímát, a kajákat, a szép magyar nőket ésatöbbi. Mindig tudtam, hogy előbb-utóbb vissza is jövök. Írországban 365 napból kb 300-ban esik az eső, nyáron is 15-20 fok van, nincs értelmes kaja, nőkből is csak a bevándoroltak rúgnak labdába... Egyedül a sör jó. Azért viszont nem fogok ott megöregedni.
Pénz. Ha nem tudok minimum 600-800 Euro-t félretenni havi szinten külföldön, nélkülözés nélkül (régebben 1000/hó is volt!), akkor nem rontom én ott a levegőt, elég volt belőle. Itthon autóm, lakásom van, építem a kertesházam (ami ott kinn hitel nélkül elképzelhetetlen lenne). Jókat kajálok, élvezem hogy vannak évszakok, a családom mellett vagyok. Aki fiatal az menjen, de ma már nem olyan egyszerű, mint 18-20 éve. Versenyezni kell a sok migránssal, LMBTQPXYZ emberrel (mert ott komolyan veszik a "kvótát"), hát kösz de ebből én nem kérek! ;)
24, én csak azért kérdeztem, mert én is kiköltöznék, de örökre, nem jönnék vissza. De gondolom, ha te tervezted, hogy hazajössz, akkor többet tettél félre, mintha ott terveznél maradni.
Amúgy köszönöm a válaszod.
Nem igazán terveztem én semmit (sajnos!). Úgy voltam vele, hogy amíg jó jön a lé, addig ok. Hát az utóbbi időben voltak olyan évek, hogy nem jött jól a lé, ráadásul xar volt a melóm, vagy xar volt a szállásom. Az utolsó 5-6 évben jó volt a meló, de már utáltam amit csináltam.
"örökre"
Ez megmosolyogtat engem, ne haragudj. Én azt az igazságot látom az életben érvényesülni miszerint: "Soha ne mondd, hogy soha!"
Ez némileg ellentétben van az "örökre" fogalmával.:)
Fiatalon, mondjuk 25 évesen, még érdemes még kicsit mocorogni, körülnézni, próbálkozni, ha van rá lehetőség. De idén 47 leszek. Ez már csak fiatalOS! :D Nem mondom hogy nem volt hasznom belőle, hogy kinn voltam (pl elég jól megtanultam angolul), kerestem egy kis pénzt. Viszont áldozatot is kellett ezért hozni bőven. De ahogy mondják: "No pain, no gain!"
Én nem hiszek ebben a "csak fiatalon" lehet jó életemben.
Engem semmi nem köt Magyarországra, és mindennap egyre jobban távolodom innen fejben. Én sem mondom, hogy soha, de 99.9 nekem elég az örökkéhez.
#24, Melyik részén laktál?
Szinten atlagon feluli fizu és hitelmentes kertes ház mellől köztünk végleg Cork-ba. "Csak" 1400-ért berelek kertes házat, de tudom hogy sokan a 2000 is gondolkodas nélkül adnának.
Az viszont túlzás hogy 300 napot esik. Igaz mi a ködös, 5 honapig tartó teles Csiki medenceben laktunk, igy alapbol a napsütés extranak szamit, de sokkal jobbnak találom az itteni időjárást.
"Én nem hiszek ebben a "csak fiatalon" lehet jó életemben."
Nem is mondtam ilyet.
Első pár évet Galway-ban, de laktam Waterfordban is kb fél évet és Co.Louth-ban is. Legtöbbet Dublinban.
Azt elhiszem, hogy Cork-ban többet süt, Waterford is naposabb volt, mint pl Dublin. Legxarabb persze Galway ebből a szempontból.
Lehet h nem 300, de annyinak érződik! :D
Olyan is sokszor van, hogy nem esik de napokig nem látod a napot.
Ízlések és pofonok. Van akinek nem is hiányzik a nap és a meleg annyira. Van aki még utálja is. Annak jó lehet Írország. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!