Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Honnan jön ez a fétis, hogy...

Honnan jön ez a fétis, hogy hétvégén nem szabad zajos munkát végezni?

Figyelt kérdés

Nálunk szombat délután, valamint vasárnap és ünnepnap tilos.

Pedig hétvégén az emberek jellemzően ráérnek dolgozni (füvet vágni, fát vágni, flexelni), másik oldalról viszont a többségnek nem kell éjszakai műszakot kipihenni, tehát olyankor kevesebb embernek probléma, hogy nem tud aludni a zaj miatt.

Ha mondjuk vasárnap délelőtt 9-kor levágom a füvet, az szerintem lényegesen kevesebb embernek okoz problémát (a kötekedőket kivéve), mint ha szerda délelőtt 9-kor vágom, amikor az éjszakai műszak után már alszik a szomszéd.

2024. jún. 13. 18:54
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
88%

Na, látom nálatok is megy a modern hadviselés 😂

Amíg falun laktunk, nálunk is volt.

Az egyik elkezdett ricsajogni, aztán kitetegetett, erre a másik a kerti szemetet égette a mihez tartás végett. Aztán a másik átdobálta neki a macskaxart...

Vagy megvan a jó viszony, vagy megy ez a partizánkodás, hogy ki a nagyobb getzi.

Döntsd el megéri-e neked a fűnyírás ezt a hisztit.

2024. jún. 13. 19:48
 12/46 Katona Dius ***** válasza:
63%

Nálunk ilyen nincs a környéken. Mindnki dolgozik hétköznap, hétvégén áll neki mindenki füvet nyarni, így senkit sem zavar, mert ő is épp csinálja.

Mondjuk engem a fűnyírás soha az életben nem zavart. Míg szüleimmel éltem, volt olyan szomszéd, aki hajnali 5-kor állt neki, mert ő csak akkor ért rá. Nekem ez annyira hozzá tartozik a minden napokhoz, hogy fel sem ébredtem rá.

2024. jún. 13. 20:00
 13/46 anonim ***** válasza:
92%
Na, eppen ezek miatt a dolgok miatt SEM koltoznek SOHA videkre! Nincs az a penz, hogy en minden egyes nap hallgassam ezt a vircsaftot... A tobbirol nem is beszelve. ;-)
2024. jún. 13. 20:03
 14/46 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom onnan jön a "fétis", hogy értelmes ember azért dolgozik hétköznap, hogy hétvégén már ne kelljen. Amúgy sosem értettem ezt, pont a fűnyírás az a dolog, amit simán le lehet tudni munka után 15 perc alatt, mert átlag prolinak azért nincs akkora Ranch mint az Ewing családnak.
2024. jún. 13. 20:21
 15/46 anonim ***** válasza:
90%

"Amúgy sosem értettem ezt, pont a fűnyírás az a dolog, amit simán le lehet tudni munka után 15 perc alatt, mert átlag prolinak azért nincs akkora Ranch mint az Ewing családnak."

Pont ezt akartam írni.

Ha valaki különböző műszakokban dolgozik, akkor szépen oldja meg az egyik szabad délelőttjén. Ha meg normális munkarendje van, akkor bőven ráér délután ezzel szöszmötölni. Sőt, mondok még jobbat: ha nincs ideje lenyírni mindenhol a füvet, akkor nyírja le két részletben és kész. Mindenki akkora feneket kerít a fűnyírásnak, mintha egy heroikus küzdelem lenne napokon át... A fafűrészelés dettó. Hogy az istenbe van az, hogy én meg egy barátom megoldjuk 6-7 köbméter fa KÉNYELMES tempójű felfűrészelését két részletben, összesen 3-4 óra munkával? Mások meg mintha csak bőgetnék a k..rva fűrészt hetekig.

2024. jún. 13. 21:19
 16/46 Szolovjov ***** válasza:
37%
Pedig a szombat, vasárnap ugyanolyan munkanap mint a többi. Legalábbis a gyárban.
2024. jún. 13. 21:32
 17/46 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, szóba sem jön a laharcolt dízelautó indítása-melegítése, a hajnali kutyasétáltatás, amitől a kerítésen belül élő óriási kutyák rohamot kapnak, és bőszen ugatnak,a hajnali begyújtás, mert fázik a család..-de bútorlappal ám, majd gyorsítónak gázolaj, amitől dől a füst. Újabb divat szerint klímával fűtenek/hűtenek..nos némelyik kültéri egység egész éjjel zakatol, mert fűt a szomszéd(miközben szívja a szomszéd bútorfüstjét) a száradó ruhák ettől pont használhatatlanok...

és még van számtalan kedvesség...

2024. jún. 13. 23:10
 18/46 anonim ***** válasza:
88%
Mert mondjuk zavar másokat? En mondjuk nagyon szeretek olvasni, de nagyon idegörlő, ha valaki közben végig fúrna.
2024. jún. 14. 00:32
 19/46 anonim ***** válasza:
9%

"pont a fűnyírás az a dolog, amit simán le lehet tudni munka után 15 perc alatt,"

Hát, túl sok füvet nem nyírhattál az utóbbi 40 évben, nálam minimum ez 2 óra, kizárólag nagyobb teljesítményű fűkaszával.

És akkor még söpörd össze, gyűjtsd össze...

Plusz hozzá egy elhanyagoltabb kertes putri folyamatos karbantartása, hozzá valami 30 éves autóé, amit te szerelsz.

Na nálam ezek mennek, kb 1 embernek napi 10 órás melót igényelnének.

Feminista nők ezen értetlenkedtek, hogy ez nem munka, meg 6 hónapban 1x kell ezeket csinálni.

Mondja ezt egy panel, 3. emeletről...

2024. jún. 14. 08:32
 20/46 anonim ***** válasza:
88%

"nálam minimum ez 2 óra, kizárólag nagyobb teljesítményű fűkaszával."

De barátom, ez még mindig csak kettő darab óra. Old meg két részletben, ha egyben nem megy. Ez bőven bele kellene hogy férjen egy hétköznap késő délutánjába.

A söprögetést meg amit akarsz pedig nyugodtan csinálhatod hétvégén.

"Plusz hozzá egy elhanyagoltabb kertes putri folyamatos karbantartása, hozzá valami 30 éves autóé, amit te szerelsz."

Én nem tudom minek neked egy ELHANYAGOLT putri, és mit lehet vele minden hétvégén zajongani. Az autóval szintén nem lehet meg kell zajt csapni. A kérdés nem magáról a munkáról szól, hanem a másokat is zavaró hangerejű munkáról.

2024. jún. 14. 09:49
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!