Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Honnan jön ez a fétis, hogy...

Honnan jön ez a fétis, hogy hétvégén nem szabad zajos munkát végezni?

Figyelt kérdés

Nálunk szombat délután, valamint vasárnap és ünnepnap tilos.

Pedig hétvégén az emberek jellemzően ráérnek dolgozni (füvet vágni, fát vágni, flexelni), másik oldalról viszont a többségnek nem kell éjszakai műszakot kipihenni, tehát olyankor kevesebb embernek probléma, hogy nem tud aludni a zaj miatt.

Ha mondjuk vasárnap délelőtt 9-kor levágom a füvet, az szerintem lényegesen kevesebb embernek okoz problémát (a kötekedőket kivéve), mint ha szerda délelőtt 9-kor vágom, amikor az éjszakai műszak után már alszik a szomszéd.

2024. jún. 13. 18:54
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
84%

Nem ez lenne az első dolog, amiért marslakónak érzem magam, de én is dolgozom, érdekes megtudom oldani, hogy ne tendenciózusan vasárnap este rántsam be a benzines fűnyírót, meg ne - szintén tendenciózusan - ünnepnap vágjam a fát láncfűrésszel. Sőt, ne vasárnap este hatkor ugorjak le a boltba egy tejfölért, bár ez lazán kapcsolódik. Arról nem beszélve, hogy egy háztatás általában nem egy emberből áll. Úgyhogy ez még akkor is megoldható, ha sokan azzal a kamudumával jönnek, hogy ők bizony hétfőtől szombatig hajnaltól késő estig dolgoznak.

Magyarországon az emberek nagy része tesz a szabályokra, "nehogy má' megmondják nekem", persze ha valaki az ő jogaikat korlátozza, akkor már ki vannak akadva. Érdekes, akár Nyugatra, akár Keletre tekintünk, a szabálykövetés mértéke valahogy korrelál az életszínvonallal.

Na de mit várunk olyan emberektől, akik kb. azért tartanak kutyát, hogy éjjel-nappal ugassa a semmit a szomszéd ablaka alatt, és szerintük ez nemhogy nem baj, hanem a lehető legnagyobb rendben van.

2024. jún. 14. 10:05
 22/46 anonim ***** válasza:
81%

"Hát, túl sok füvet nem nyírhattál az utóbbi 40 évben, nálam minimum ez 2 óra, kizárólag nagyobb teljesítményű fűkaszával"

Már vártam mikor jön Proli Ewing, aki megmondja a tutit... :D

2024. jún. 14. 10:18
 23/46 anonim ***** válasza:
81%

"Na nálam ezek mennek, kb 1 embernek napi 10 órás melót igényelnének"

:D:D:D És Proli Ewing heti 2 napban elvégzi azt a melót, ami másnak NAPI 10 ÓRÁT jelentene... :D

ÉS persze Proli Ewing szerint mindenki panelproli aki nem akkora suttyó mint ő és képes normálisan beosztani az idejét :)

2024. jún. 14. 10:21
 24/46 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván az ember csak hètvégén tud pihenni. Ami nehéz ha a saját gondolatait se hallja a szomszéd zajától. Meg mondjuk van aki végre kialudná magát, nem 9-kor kelne a fűkaszára…
2024. jún. 14. 11:55
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

“Miota divat lett varosbol kiaramlani diszparasztnak, azota megy a cirkusz a larma miatt. Azt hittek, hogy csend lesz. ”

Nálunk pont a kiköltöző városiak imádnak zajongani reggeltől estig, pedig korábban csendes hely volt…

2024. jún. 14. 11:57
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk ugyanakkora a telek mint a szomszédé, kb ugyanakkora része füves.

Nekünk kèthetente egy óra a fűnyírás, neki kéthetente három nap(!!) reggeltől estig. Nem gondolnám hogy normális…

2024. jún. 14. 12:00
 27/46 anonim ***** válasza:
100%
Onnan, hogy egyeseket ez zavar. Pihenni szeretnének hétvégén. Bár én úgy tudom vasárnap a "csendes nap", máskor lehet.
2024. jún. 14. 12:35
 28/46 anonim ***** válasza:
71%

Én azt látom, hogy felénk mindenki "hisztizik" akkor is, ha amúgy ő is csinálja a fesztivált.

Az egyik szomszéd kiköltözött városi. Mindenkire rosszallóan néz, aki fát vág. Közben meg úgy hallgatja a zenét, mint a cigányok, kinyitott ablaknál a házból szó szerint ordít a mélynyomó ők meg kint ülnek a kertben. És ezek elvileg értelmiségiek.

Másik szomszédunk mindig azon balhézott, hogy ne reggel 8-9-kor vágjuk a fát, mert ő pihenne. Közben anyámék azon balhéztak, hogy ugyanez a szomszéd simán nekiállt este 11-kor füvet nyírni vagy szerelni valamit.

Múltkor ugyanez a szomszéd ment át üvöltve a szomszéd utcába, mert zavarta, hogy a másik délután 1 órakor nyomatja a fűkaszát.

Szarik itt mindenki mindenkire.

2024. jún. 14. 13:07
 29/46 A kérdező kommentje:

Nem kell a türhő duma. Mint lefixáltam már párszor, nem arról van szó, hogy vasárnap este akarok dolgozni. Az nyilván pont akkora bunkóság, mint hétköznap este zajongani, mikor a gyerekek, idősek már aludnának. Se nem akarok kétnaponta füvet vágni. Csak a legtöbb családi ház körül megszokott munkákat elvégezni.

Hanem pl. a vasárnap délelőtt végzett munkáról van szó. Miért fontosabb bárkinek is vasárnap délelőtt dögleni, mint szerda délután, mikor már úgyis fáradt a napi munkától?

Nem beszélve arról, hogy nyáron azért aki nem teljesen zakkant, az nem délután 36 fokban fog neki fizikai munkát végezni, főleg nem beöltözve fűkaszáláshoz vagy flexeléshez, hanem reggel, mikor még elviselhető az idő.

2024. jún. 14. 19:23
 30/46 anonim ***** válasza:
76%

"Nem kell a türhő duma"

Szánalmas, hogy te beszélsz türhő dumáról, miközben az alap kérdésed az, hogy miért "fétis" a normális viselkedés és 3 oldalnyi válasz után is megmagyarázod, hogy márpedig a világ legtermészetesebb dolga vasárnap vergődni és mindenki hülye aki pihenni szeretne pihenőnapon :D

2024. jún. 14. 20:29
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!