Külföldre szeretnék költözni, hogyan kezdjem el?
Szeretnék külföldre költözni. Az alábbi országok tetszenek:
● Anglia
● Skócia
● Svájc
● Norvégia
● Ausztria
Az angolt nagyon megszeretném tanulni, de bármi más nyelvet is. Pénzügyi és számviteli ügyintéző oklevelem van, de pszichológiát szeretnék tanulni majd.
Ezekkel el tudnék helyezkedni?
Valamint hogy érdemes elindulni? Először albérletet keressek, utána munka vagy fordítva?
Elöször is el kell dönteni, HOVÁ akarsz menni és az OTTANI nyelvet megtanulni legalább középfokra
Másodszor elöre kell munkát keresni, lakást CSAK akkor tudsz kivenni, ha van fix munkaviszonyod, fix jövedelmed és bankszámlád.
A jelenlegi képzettséged esetleg MO-on ér valamit, külföldön nem, így mosogatni vagy hasonló munkára van csak esélyed.
Ha MO-on elvégzel egy pszichológus képzést, az külföldön csak szakvizsga után érvényes, meg ehhez tényleg nagyon, de nagyon jól kell beszélned a nyelvet.
Mielött bármerre is indulsz, össze kell gyüjteni elég alaptökét, mert addig is valamiböl meg kell élned, szállást kell fizetned, amíg találsz munkát.
Ez vajnyi kevés információ.
Van elég pénzed? Ha te szerencsés csillagzat alatt születtél és van korlátlanul pénzed, vagy van aki anyagilag támogasson, már mehetsz is. Nyilván ehhez lakhatás keresése az első lépés.
Amúgy alap esetben szerintem a munka ami az elsődleges lépés. Ha tudsz nyelvtudás nélkül munkát magadnak találni, (bár ezt nehezen képzelem más országban) akkor már mehet is a lakhatás keresése. Viszont ha nincs megint csak nagy mákod, akkor nyelvtudás felépítése az első, aztán a munka keresés.
A továbbtanulás már más kérdés. Gondolom az eddigi infókból az most nem aktuális opció még.
Ha ilyen szakmát akarsz és német nyelvű országba menni, akkor perfekt német kell.
Én igaz csak buszozni mentem ki, alig tudtam németül (albit azért kerestem később, mert előtte ingáztam, Osztrák határ mellett élek), pár hónap után kerestem albit, ott a "hivatalba" intéztem mindent plusz lányomnak kerestem sulit. 2 éve élek kinn és ott tanultam meg németül.
De Te kimondottan berekkel foglalkoznál...szóval előtte perfekt kell németezni vagy angolul beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!