Mit lehet tenni ha a lakóközösség ellenünk van?
Február elején költöztem párommal egy 8 lakásos magán társasházba, jó városban, átlagos környékkel.
Tetőtér, így mi vagyunk legfelül, eddig viszont mindenkinek csak szemet szúrt, hogy itt vagyunk.
Van egy tacsink, aki szorong ha elmegyünk itthonról emiatt ugat egy ideig, emiatt is szóltak páran, hogy nem tudnak aludni, éjszaka ne menjünk sehová mert akkor ugat. Azzal nem elégedtek meg, hogy rehabilitálásra visszük kutyaiskolába mióta itt vagyunk és, hogy idő kell, szerintük rázónyakörv kell és akkor azonnal megold minden gondot, holott az ilyen hozzáállás vezetett idáig.
Amikor éjszaka porszívóztam egyszer, azonnal jöttek, hogy ezt nem hiszik el, én azt nem hiszem el, hogy beköltözés miatt pár napig ne lehetne kibírni azt, hogy ez zajjal jár, miközben mindenki mindent úgy használ alattunk mint ha a zajért és erőteljességért pénzt kapna. Nagyon rossz anyagú lakás emiatt úgy hallunk mindent mint ha felettünk lennének.
Harmadik lakó amiatt ordibált velünk, mert használtuk a kukákat és emiatt ő már nem tudta teleszemetelni mint eddig (eddig a tulajok akiktől bérlünk, alíg laktak itt az elmúlt évben, gondolom ezt megszokta a népség).
A tulajok nem segítőkészek, mi attól tartunk, hogy emiatt az első adandó alkalommal kitesznek minket.
Ki mit tenne ilyenkor?
Legalább be láttad hogy gond van veletek (ha már őszintén bocsánatot kértetek) csakhogy ez nem sokat ér ha mondjuk hat hónapig tart a kutya "kezelése" akkor addig tűrje el az egész ház?
"A tulajok nem segítőkészek"
Mit kellene csinálniuk?
Illetve 20 napig tart egy ágy össze szerelése?
Hát nem tudom milyen ágy lehet de pont az járt volna a legkevesebb zajjal
És ki a rossebet érdekel, hogy rehabra jár a kutya? Miért kéne bármennyit is kötelezően elviselnie ebből a szomszédoknak, akik hetek óta hallgatják a műsort?
Marha sokat képzelsz magadról, már bocs. Neked kell alkalmazkodni a többiekhez, nem mindenki másnak hozzád. Ennyi erővel ha te meg napközben, pihenőnapjaidon hallgathatnád mondjuk a hegedülni tanuló lakót, akkor pofa be neked is, elvégre nem vagy segítőkész, joga van zenélni napközben a saját lakásában és különben is pár év és tök jól fog menni neki.
Költözésre meg talán szabadságot kéne kivenni és akkor nyugodtan lehet bútorokat szerelni napközben, nem tart 3 hétig. Mondjuk jó bénák vagytok, nálunk a legnagyobb szekrényeket sem tartott tovább 1-2 délelőttnél tovább összerakni 1-2 embernek sem, pedig messze állunk az ezermestertől. Ha ezt sem tudtad megoldani, az megint csak nem más problémája, hanem a tiéd. Nem, nincs olyan, hogy én éjszaka porszívózok, egyszer sem, mert én munka mellett költözködök. Ott a seprű meg a lapát, reggel meg fel lehet szívni.
Akinek van kutyája az ne dolgozzon.
Ha vállaltuk, hogy bezárjuk magunkat estére és napközben senkit sem zavar akkor is mi vagyunk a szarok.
Ha visszük a kutyát rehabra verés helyett mi vagyunk a szarok.
Ha több részletet osztok meg akkor nekem találtak be a kanapékirályok.
Annyira érdekes országban élek, szeretem az intelligens embereket :)
Mondjuk én is éltem olyan helyen, ahol a kutya órákon át ugatott - szó szerint létezni nem lehetett tőle, aztán mikor kihívtuk a rendőrséget, mert a fsz kivan, a gazdának állt feljebb :D
Na, ti is ilyen bagázs lehettek - menjél tanyára, ha nem megy az együttélés.
Hagyjátok, nem érti, nem akarja érteni!
A kérdező azt várja, neki adjunk igazat, egyszerűen nem fogja fel, hogy ő a bunkó, az antiszociális; szerinte ő a normális, a lakók pedig hülyék!
Kérdező, nem adunk neked igazat, igenis veled van baj, ha te ezt nem látod be, akkor majd talán az első rendőri intézkedés eredményes lesz!
Értelmesebb országban (gondolom Egyesült Királyságot annak tartod) simán rátok hívnák az állatvédelmet, ha egy éjszakán át vonyít a kutykuty. Szerintem full jogosan, a te kutyád, te vállaltad, a te feladatod megoldani, hogy ne sikítson, mikor egyedül van hagyva, és csak akkor legyen egyedül hagyva, mikor már tudja kezelni ezt. Szóval ja, még mindig te vagy a seggfej, bocsi. Egyik szomszédnak sem kell türelmi idővel rendelkezni, hogy majd mikor lesz a gizsgugya jól szocializálva. Ezt azelőtt kellett volna megtenni, hogy közösségbe költöztök vele, és bocs, de ha nincs időd foglalkozni vele, meg mincs időd költözni, és ezért éjjel kell porszívózni, akkor ti vagytok seggfejek még mindig.
Valahogy én mindig el tudtam intézni, hogy legyen három-négy napom költözni, és bútorokat újra összerakni, meg feltakarítani utána emberi időben.Pedig sosem volt autóm, BKV-val hurcoltam literálisan lapra szerelt bútorokat.
Csaxólok, hogy Magyarországon qrva elnézőek a szabályok, törvények a hozzád hasonló kihaénnem kreténekkel, akiknek persze még feljebb is áll minden.
Svájcban a társasházakban konkrétan még a wc lehúzására is van szabály késő este. Vagy Németország bizonyos területein is nagyon szigorúan veszik a csendháborítást még kertes övezetben is, nincs éjjel se bulika, se vonyító kutyuska, de még debil módjára őrjöngő gyerek se. Meg kell oldani, hogy ne zavarja a többi lakót, egyéni szocprobléma, hogyan.
Ehhez képest itthon sokáig bármit megtehetsz.
40-es, NINCs szabály a wc lehúzásra, ez mindössze urban legend és csak a Bünzlik háborognak, ha neked éjfélkor cifrafosásod van ami után merészeled lehúzni a slózit :D
A zuhanyzásra van, ez tény, de a wc-t lehúzhatod akárhányszor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!