5 lottó főnyereményéből hova lenne érdemes elköltözni új életet kezdeni?
20:
Igazából nem biztos hogy jobban kijössz úgy, mivel ha európai szintű szolgáltatásokat akarsz, akkor máris mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod.
Én azért választanám amellett hogy imádom a hegyeket, Ausztriát vagy Észak-Olaszországot, mert oké, a lakás drágább lenne mint Thaiföldön, de egy jól kipített infrastruktúrát használhatnék, ha bajom van, jó egészségügyi ellátást kapnék, ha gyereket vállalok, jó sulib járhat, a bolti élelmiszerek, a vendéglátás minőségbiztosított, ellenòzött, egy rakás szolgáltatást gyakorlatilag államilag dotált áron vehetnék igénybe, pl. ha úszni támad kedvem, kifizetnék 5-10 eurót egy hétköznao napközben üres uszodáért. Ha hasonló életszínvonalat akarnék elérni Thaiföldön, az én kényes európai igényemnek megfelelő dolgok mivel rétegigények ott, drágábbak lennének.
Én szívesen költöznék Angliába, vagy a Franciaországi hegyekbe, de az a baj hogy az ingatlan árak ott annyira durvák, hogy nem biztos hogy ennyi pénzből érdemes lenne arra költeni… Megpróbálnék úgy élni, hogy ne kótyavetyéljem el a pénzt, ami hozzáértés és pénzügyi kultúra nélkül (mi mindig szegények voltunk) nem is olyan könnyű.
Norvégiában én például láttam olyan viszonylag luxus 300 négyzetméteres hátat, ami egy saját kis néhány hektáros, ősfás szigeten helyezkedett el és pár száz méterre volt a part, egy faluval és kevesebb mint 20 kilométerre meg egy Debrecen nagyságú/népességű város… Az nagyon szimpi volt és vmi 2.5 millió euró volt “csak”, állítólag környezet barát és nagyin alacsony fenntartású (jó mondjuk egy motorcsónakot fenn kell tartani), míg egy hasonló ház a francia hegyekben 10+ millió euró. Szóval magyar lottó nyereményből ki se jönne… Vagy legalábbis hülyeség lenne ilyenekre elverni.
Finnországban csak az nem tetszene, hogy közel van Oroszország, s fasírtban is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!