Szobafestő + burkolónak Debrecenbe, v. netán Székesfehérvárra költöznie Sopron/Győr (vagyis a szokásos célvárosok) helyett érdemes lehet az alábbiak miatt?
Nyilván mindenki szinte kivétel nélkül a fenti álom-célvárosokat írná azonnal, hogy az alábbiak alapján csak Sopronba, csak Győrbe, sehova máshova, de személyes szempontjaim alapján inkább maradnék keleten (vagy legrosszabb esetben középen). Nem kívánok az ország másik/túlsó végébe utazni, ha az alábbiak alapján itt is lehet érvényesülni. Köszönöm a megértéseteket.
Tehát a szempontok, hogy:
Egyénileg dolgozó szobafestő és burkoló Debrecenben (és a környékén, pl. Hajdúszoboszlón), vagy esetleg még Székesfehérváron _több_ és évek múlva is biztosabb/stabilabb megrendelés _mennyiségre_ (azaz több munkára) számíthat-e, ha e két városba, vagy az ezeket övező falvakba költözik jelenlegi - meglehetősen kisvárosi - lakhelyéről?
Székesfehérvár nagyon jó helyen van és fejlett városnak tartom, de Debrecenben _rengeteg_ ember lakik (ugyanakkor annak ellenére, hogy túlságosan keleten fekszik, állítólag ez a megyeszékhely is fejlődik). Viszont! Számomra mind a kettő jó helyen van, mert nem az ország a legnyugatibb csücskében találhatóak.
Kisvárossal ellentétben több lakossági megrendelésre számíthat-e a jövőben egy jól dolgozó szakmunkás ezekben a nagyvárosokban? Vagy tényleg nincs más út, ezért mindenki menjen a létező legnyugatabbra, ha nem a létminimum környékén kíván élni?
Hát én asztalosként egyből Ausztriát céloztam be. ;)
Azt tudom hogy burkolók is nagyon kellenek ide. Én amit itt tapasztaltam az alapján már soha többé nem kívánkozom vissza Magyarországra dolgozni!
Jézusom! Mit olvasok!
Ha esetleg szépen megkérnélek csupán néhány pontban (nem is szükségesek hosszú bekezdések, ha nem kívánsz sokat írni) leírnád, hogy mi miatt vált be Ausztria - ennyire - jobban?
Mert néhány ismerősöm meg pont hogy Ausztriából illetve Németországból jöttek haza; igaz - azóta - annyira itt se jó már nekik...
Nekem speciel a német nyelvvel nincs gondom (továbbra is jól beszélem - még) csak hát el nem tudom képzelni, hogy még egy Győrhöz képest is jobb lenne a sógoroknál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!