Tőzsgyökeres budapestiek ti milyen gyakran találkoztok ismerősökkel a városban?
Figyelt kérdés
Mivel ugyanabban a kisvárosban élek születésemtől, ezért aránylag gyakran összefutok ismerősökkel az utcán. Kíváncsi lennék, hogy egy budapesti születésű és azóta is ott élő embernél milyen gyakran történik meg, hogy barátokkal, ismerősökkel találkozik random Budapesten?2023. dec. 20. 10:53
11/27 A kérdező kommentje:
A kérdésemet inspirálta egy budapesti látogatásom, ahol teljesen véletlenül összefutottam egy exemmel (nem volt sok belőlük :D). Mindketten más városban éltünk, élünk. Nagyon szürreális volt :). Őszintén azt hittem, hogy a budapestiekkel egy azért gyakrabban megesik.
2023. dec. 21. 15:16
12/27 anonim válasza:
Megesik, persze, de sok függ attól, hogy az ember mennyit, mikor és hol mászkál. Amikor napi szinten tömegközlekedtem és sétálgattam a belvárosban, akkor nyilván gyakrabban láttam ismerősöket, mint most, amikor alig járok valamerre.
13/27 anonim válasza:
Talán 3x volt ilyen, de ott is max köszöntünk és mentünk tovább a dolgunkra.
14/27 anonim válasza:
Van olyan személy akit több mint 15 éve nem láttam, pedig Facebook alapján Budapesten él.
15/27 anonim válasza:
Régóta már a kertvárosban lakom. Itt kb annyi az esély ismerőssel összefutni, mint falun. Ha néha bemegyek a városba, előfordul, hogy régi iskolatárssal, kollégával, lakótárssal, ismerőssel találkozom, akivel még megismerjük egymást.
16/27 anonim válasza:
Találkoztam én már egészen véletlenül régi cimborámmal, amikor Párizsban, a Louvre pénztáránál álltunk sorba. 😁
17/27 A kérdező kommentje:
érdekes dolgok ezek :)
2024. jan. 2. 18:49
18/27 anonim válasza:
Én nem vagyok tősgyökeres, viszont hosszú évekig egy adott kerülethez kötöttek a dolgaim, ott is laktam. Amikor bementem a kerület "belvárosias" részébe, akkor szinte minden alkalommal láttam ismerőst, odaköszöntünk egymásnak, és ennyi. "Otthon", a kis utcákban meg nyílván kevésbé. Most egy kisebb város belvárosában élek és nagyjából ugyanez a helyzet. Csak akkor nem futok össze senkivel, ha nagyon nem akarok, de azért itt se lógnak fürtökben rajtam ha kimegyek az utcára.
Falvakban, kisvárosokban nem tudom mi a helyzet, olyan helyen még nem laktam.
19/27 anonim válasza:
Olyan, hogy tősgyökeres budapesti, nem nagyon van, legalábbis kevés. Szinte mindenkinek vannak vidékről beköltözött ősei. Ha nem valamelyik szülő, akkor valamelyik nagyszülő, dédszülő, stb. Én vidékiként élek Budapesten lassan 15 éve, de egyetlen olyan ismerősöm sincs itt, aki tisztán tősgyökeres lenne.
20/27 anonim válasza:
Szinte naponta.
Ha külföldre mentem, tuti, hogy szembejött valamelyik ismerős Párisban, Londonban, Amszterdamban, Drezdában, Varsóban. 🙂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!