Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi lesz így ezekkel a magyar...

Mi lesz így ezekkel a magyar településekkel?

Figyelt kérdés

Végigjártam a kéktúrát, megannyi gyönyörű kis településen járva. Akár Zala, akár észak Magyarország, ritka szép kis faluk vannak. Mindegyik kezd elnéptelenedni, max szálláshelyek elérhetőek. A barátnőm erdélyi, meséli hogy ott a mai napig karácsonyi bálok, közösségi események vannak a falukban. Az emberek meg elmennek, huszonévesen is. Nincs korosztályi limit.

Minden fiatal (nem hazudok, én is) megy a fővárosba, külföldre, eszük ágában sincs ilyesmi településeken lakni.

Nincs akkora értéke a csendnek, a békének, manapság nem is ismerik az emberek egymás szomszédjait. Nincs közösségi élet, nemhogy falun de megyeszékhelyeken sem.

Nagytöbbség borzasztó elzárt és szegény régió (is)

Mi lesz így, ti nem sajnáljátok? Ezek egy nap kihalt régiók lesznek?

Pl Hollókőnél a szlovák határnál már több a szlovák ház tulajdonos mint magyar. A levegő gyönyörű, stb.

tegnap 21:33
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Tudod a csend meg békesség hiába lenne, ha közben éhenhalnak, mert nincs munkahelye, nincs infrastruktura, nincs semmi.
tegnap 21:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Amit írsz, az lesz. Egy külföldi sokkal jobban fogja tudni hasznosítani-, értéket teremteni benne, mint a mi társadalmunk, akiknek semmi sem kell.
tegnap 21:42
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
A megélhetés a város felé tereli az embereket, de nemsokára katasztrófális fordulat lesz. Amikor a túlélés érdekében megindulnak a vidék felé.
tegnap 21:50
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

"Nincs akkora értéke a csendnek, a békének"

Akkor miért túrázik arra bárki?

tegnap 21:58
 5/10 anonim ***** válasza:
36%
Jó a béke és a csend, egy napra, egy kirándulás erejéig. Aztán vissza a városba. Én megőrülnék ha egy ilyen Isten háta mögötti helyen kellene élnem.
tegnap 22:01
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy munkalehetőség nincs, a hétvégi ingázás meg nem ugyanaz, és nagyon megterhelő is.

Egyébként ez Erdélyben is így van. Az ilyen kis, gyönyörű falvakban is szinte csak az idősek laknak. Csak ők nem adják el a szülői, nagyszülői hazákat és pl nyugdíjasként sokan visszaköltöznek.

tegnap 22:10
 7/10 anonim ***** válasza:
84%

Ezen csak állami beavatkozással lehetne segíteni, és nem úgy, hogy a fiatal családokat tolják a falusi házvásárlás felé, mert ettől még nem fognak tudni ott boldogulni.

Az emberek alapvetően azokra a helyekre, környékekre költöznek, ahol megfelelő munkahelyek vannak. Na ezekből a legtöbb a fővárosban van. Ha azt szeretné az állam, hogy kiegyenlítettebb legyen a helyzet, akkor állami intézmények kozpontjait kellene attelepítenie más városokba, nagyobb városokban bőven van helyben is képzett munkaerő hozzá, de sokan valószínűleg a költözést is bevállalnák érte. Illetve támogatni kellene valamilyen formában a nem állami cégeket abban, hogy a KOZPONTJAIK ne Bp-n, hanem más településen legyenek.

Ez nem csak az adott városokban jelentene új munkahelyeket, hanem az egész megyében, hiszen ezekből a kisvárosokból és falvakból most is sokan ingáznak.

De hát ez nem fog megtörténni, mert valamiért ez a hatalmas vizfej tetszik a jelenlegi kormánynak, de az eddigieknek is tetszett, nem nagyon volt szándék rá soha, hogy ez változzon.

tegnap 22:42
 8/10 anonim ***** válasza:
42%
szépen csendben elsorvadnak,nem bánom mert sosem voltam ilyen falusi,észre sem venném ha egyik napról a másikra eltűnnének nem köt hozzájuk semmi,idegenek a számomra,maradok “tápos”városi.
tegnap 22:48
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom a baratnod pontosabban hova valosi, de hidd el Erdelyben se jobb a helyzet, sot!

Kb nincs olyan fiatal aki ne jart volna legalabb 1-2 evet kulfoldon. Legalabb fele meg elkoltozik a falubol.

tegnap 22:58
 10/10 anonim ***** válasza:
Milyen az a gyönyörű levegő? Én nem szoktam látni, csak érezni. Vagy arra gondolsz hogy nincs füst? Falun nagyon sokszor van füst, nyáron grilleznek vagy bográcsoznak és nem valami jól raknak tüzet, zöldhulladékot égetnek, télen meg szeméttel tüzelnek. Ha épp egyik sincs akkor tényleg jó tud lenni a levegő.
tegnap 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!