Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogosan kéri a lakóközösség,...

Jogosan kéri a lakóközösség, hogy hagyjuk abba?

Figyelt kérdés

Városi panelban élünk de nagyszüleimnek van egy nagy birtokja vidéken, ahol tavasztól őszig termelnek mindenféle zöldséget és gyümölcsöt. Anyám minden vasárnap odamegy segíteni leszedni amit tudnak. Minden héten, terméstől és időtől függően, 50-100kg között hoz haza a lakásba paprikát, paradicsomot, szőlőt, szilvát, tököt, cseresznyét, stb. Ezzel csak az a baj, hogy nem esszük meg, max 5 kilót. Ami azt jelenti, hogy a többi 45-95 kg berohad a lakásba. Amit minden héten ki kell dobni, több napon is, egy napon akár több alkalommal is hordani le a kukába.

Ma is ez történt, egy csomó szőlő meg ki tudja mi berohadt és hordtam le rendesen a kukába. A szomszédok megelégelték és pont megláttak, hogy viszem le. Mondták, hogy elegük van, hogy évek óta ezt csináljuk és miattunk hányingertkeltően büdös a kuka és koszos is, mert a zacskóból kifolyik a rohadt gyümölcs leve sokszor.

Emellett a lakásunk tele van muslicával, főleg a konyhánk sajnos, ami a szomszédok szerint már szétterjedt a panelban (hogy hogy, azt ne kérdezzétek, én szerintem ez hazugság). Megkértek minket, hogy ne hordjuk többé haza a termést ilyen mennyiségben, csak annyit amennyit meg tudunk enni. De anyám ezt magasról letojja, Ő nem fog semmit sem a birtokon otthagyni és nem fog ingyen senkinek sem adni. Eladni meg nem fog pénzért, mert túl sok macera.

2023. szept. 16. 15:28
1 2 3 4 5 6
 51/57 A kérdező kommentje:
Megőrjítenek a muslicák. Tele van a lakás velük. Nem bírom tovább.
2023. okt. 18. 23:05
 52/57 anonim ***** válasza:
100%
Hát, azokat baromi nehéz irtani. Nálunk a légy elleni aeroszol azért irtja őket valamennyire. Minden gyümi be a hűtőbe, semmi ne maradjon elöl, ami erjedhet. Így kimúlnak egy hét alatt.
2023. okt. 18. 23:09
 53/57 A kérdező kommentje:
Tele van a lakás paradicsommal és paprikával, szerintem 100-200 kiló most fel van raktározva vödrökben és kosarkaban... A nagy része már fix meg van rohadva. Tényleg vágni lehet például a konyhában a muslicát például.
2023. okt. 18. 23:12
 54/57 anonim ***** válasza:
84%
És mit csinálsz ha nem bírod tovább? Kiírsz mégegy kérdést a gyakorira?
2023. okt. 19. 08:23
 55/57 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben elmenekülnék onnan. Te se bírod már, de idővel komoly hatósági vegzálásnak lesztek kitéve (nem csoda).
2023. okt. 19. 11:18
 56/57 anonim ***** válasza:
100%

Eladni macera ??? öregem, ti a kukába dobáljátok a pénzt szó szerint.

őstermelőként évi 1 millió forintig adómentesen adhatod el a terményeidet. Nyugtát, számlát is tudsz adni.

A NAV ingyen ad egy adószámot, amivel el kell menni a falugazdászhoz, aki ingyen bejegyez őstermelőnek, és kiadja az őstermelői igazolványt.

2023. okt. 19. 21:41
 57/57 anonim ***** válasza:
100%
De nem értitek hogy Martin nem akar dolgozni. Semennyire. Ezért elkoltozni sem tud, ha dolgozna is akkor is sajnalna rá a pénzt. Mar sokszor leírta. A kérdései csak nyavajgások.
2023. okt. 20. 10:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!