Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogosan kéri a lakóközösség,...

Jogosan kéri a lakóközösség, hogy hagyjuk abba?

Figyelt kérdés

Városi panelban élünk de nagyszüleimnek van egy nagy birtokja vidéken, ahol tavasztól őszig termelnek mindenféle zöldséget és gyümölcsöt. Anyám minden vasárnap odamegy segíteni leszedni amit tudnak. Minden héten, terméstől és időtől függően, 50-100kg között hoz haza a lakásba paprikát, paradicsomot, szőlőt, szilvát, tököt, cseresznyét, stb. Ezzel csak az a baj, hogy nem esszük meg, max 5 kilót. Ami azt jelenti, hogy a többi 45-95 kg berohad a lakásba. Amit minden héten ki kell dobni, több napon is, egy napon akár több alkalommal is hordani le a kukába.

Ma is ez történt, egy csomó szőlő meg ki tudja mi berohadt és hordtam le rendesen a kukába. A szomszédok megelégelték és pont megláttak, hogy viszem le. Mondták, hogy elegük van, hogy évek óta ezt csináljuk és miattunk hányingertkeltően büdös a kuka és koszos is, mert a zacskóból kifolyik a rohadt gyümölcs leve sokszor.

Emellett a lakásunk tele van muslicával, főleg a konyhánk sajnos, ami a szomszédok szerint már szétterjedt a panelban (hogy hogy, azt ne kérdezzétek, én szerintem ez hazugság). Megkértek minket, hogy ne hordjuk többé haza a termést ilyen mennyiségben, csak annyit amennyit meg tudunk enni. De anyám ezt magasról letojja, Ő nem fog semmit sem a birtokon otthagyni és nem fog ingyen senkinek sem adni. Eladni meg nem fog pénzért, mert túl sok macera.

2023. szept. 16. 15:28
1 2 3 4 5 6
 11/57 A kérdező kommentje:
#5 Ebben sajnos egyetértek, anyám és apám is mániákus gyűjtögetők. Anyám tagadja, hogy ennyi marad belőle és tagadja a tényeket, de sajnos nem tudunk sokat enni belőle. Néha-néha csipegetünk, szendvicsbe rakunk egy kicsit de ennyi. Én nem akarok asszisztálni de muszáj, mert jelenleg rá vagyok kényszerülve. Munkanélküli vagyok és Ő tart el engem, ergo muszáj úgy tennem ahogy Ő fütyül. Legalább annyit, hogy a 10-15 vödröt/kosarat felcipelem a lakásba az autótól.
2023. szept. 16. 15:46
 12/57 anonim ***** válasza:
30%
Na, megjött a heti kamu kérdés! 🤣
2023. szept. 16. 15:49
 13/57 anonim ***** válasza:
90%

Én sajnos elhiszem, hogy a kérdező és az anyja is a társadalom 90%-ába tartoznak, akik mentális betegek.

Van baj, nem is kicsi nálatok.

14/57 A kérdező kommentje:

#7 Mert anyám makacs. Rühelli a lakóközösséget, és például pint ezért amikor visszük fel a vödröket és kosarakat, le kell takarni mert szerinte a "szurikáták" (a nyuggerek a padon) kifigyelik hogy mit hozunk és irigyek lesznek. És most is szerinte csak irigykednek.

#8 Zuhanyzó van, nincs kád.

#9 Én értem de anyám nem akar semmi áron.

#10 Leközelebb lefotózom neked a csomagtartót. Kemény mennyiséggel hoz haza anyám minden héten. Sajnos nem kamu. Anyám csak megrögzött gyűjtögető.

15/57 anonim ***** válasza:
84%
Munkanélküli vagy?! Közben zöldséges boltot tudnál nyitni, akár fél áron is. Lenne munkád, meg pénzed is. Ja, akkor nem lenne idő ökörségeket írogatni ide?!
2023. szept. 16. 15:51
 16/57 anonim ***** válasza:
83%
Munkanélküli vagy, ráérsz. Lemész délelőtt a parkba 2 vödörrel, és megkínálod a sétálókat. Anyádnak meg azt mondod, hogy megetted, ha ennyire nem látja reálisan, elhiszi.
2023. szept. 16. 15:53
 17/57 anonim ***** válasza:
95%
Gondolom befőttet, lekvárt készíteni is nagyon sok macera lenne :D Jó debilek vagytok tényleg.
2023. szept. 16. 15:53
 18/57 A kérdező kommentje:

#15: Hagyjuk már. Az nem csak úgy megy, hogy akkor most eladom azt cső. Adózni kell, könyvelő kell, bejelenteni céget, stb. Nagyon sok macera.

#16: Igazad van, hogy végülis ugyanaz a vége, mint amikor kidobom. A vödröket így is úgy is le kell vinnem. Csak félek ilyet meglépni...

#17: Télire szoktunk befőzni lekvárt késő ősszel. De nyáron és kora ősszel hagyjuk berohadni.

2023. szept. 16. 15:57
 19/57 anonim ***** válasza:
86%

Télire lecsót ès paradicsomlevet el tudsz rakni ha ùgyis van időd. 1 üveg paradicsomlé a boltban 700 Ft. Jó pizzàra, toltottpaprikàba, paradicsomos szòszokhoz..egy nagy lábas kell hozzá és fèlrerakott üvegek.

Szilvàt bele kell rakni egy műanyag hordóba (nem dràga) ès elvitetni kifőzetni pàlinkànak. Összejövetelekkor elő lehet venni, esetleg eladni.

2023. szept. 16. 16:03
 20/57 anonim ***** válasza:
84%
Ne etessétek már a TROLLt!
2023. szept. 16. 16:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!