Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogosan kéri a lakóközösség,...

Jogosan kéri a lakóközösség, hogy hagyjuk abba?

Figyelt kérdés

Városi panelban élünk de nagyszüleimnek van egy nagy birtokja vidéken, ahol tavasztól őszig termelnek mindenféle zöldséget és gyümölcsöt. Anyám minden vasárnap odamegy segíteni leszedni amit tudnak. Minden héten, terméstől és időtől függően, 50-100kg között hoz haza a lakásba paprikát, paradicsomot, szőlőt, szilvát, tököt, cseresznyét, stb. Ezzel csak az a baj, hogy nem esszük meg, max 5 kilót. Ami azt jelenti, hogy a többi 45-95 kg berohad a lakásba. Amit minden héten ki kell dobni, több napon is, egy napon akár több alkalommal is hordani le a kukába.

Ma is ez történt, egy csomó szőlő meg ki tudja mi berohadt és hordtam le rendesen a kukába. A szomszédok megelégelték és pont megláttak, hogy viszem le. Mondták, hogy elegük van, hogy évek óta ezt csináljuk és miattunk hányingertkeltően büdös a kuka és koszos is, mert a zacskóból kifolyik a rohadt gyümölcs leve sokszor.

Emellett a lakásunk tele van muslicával, főleg a konyhánk sajnos, ami a szomszédok szerint már szétterjedt a panelban (hogy hogy, azt ne kérdezzétek, én szerintem ez hazugság). Megkértek minket, hogy ne hordjuk többé haza a termést ilyen mennyiségben, csak annyit amennyit meg tudunk enni. De anyám ezt magasról letojja, Ő nem fog semmit sem a birtokon otthagyni és nem fog ingyen senkinek sem adni. Eladni meg nem fog pénzért, mert túl sok macera.

2023. szept. 16. 15:28
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:
#38 Bingo...
2023. szept. 17. 12:58
 42/57 anonim ***** válasza:
90%
Akkor ott már csak egy zöldséges bolt hiányzik ! :D
2023. szept. 17. 13:02
 43/57 anonim ***** válasza:
78%
Cseréljétek el a sok zöldséget, gyümölcsöt a tróger húsosokkal húsra.
2023. szept. 17. 14:25
 44/57 anonim ***** válasza:
24%
38. Honnan kellene ismerni a kérdezőt?
2023. szept. 17. 16:13
 46/57 anonim ***** válasza:
32%

45 köszönöm 🙂. Először azt hittem hogy Martin az, mert a kérdező már írt a lakò vagyis a saját szemszögéből, és a húsbolt alkalmazottja nevében is, csak abbol a szemszögből (van egy lako aki lejár ordítozni).

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__lakohely-szomszedok_..

De nem ő az mert ez a húsos sztori már olyan régi hogy Martin akkor még csak kisiskolás volt. Tehát kérdező egy harmincas munkanelkuli férfi aki a panelban el a szüleivel.

Szòval nyomoztam 10 percet (Google ujságcikk, Gyakorin pedig a kérdező irta le a bolt nevét gondolom szándékosan) és tényleg van egy hùsbolt ami felett van par lakó akiknek nem tetszik a reggeli zaj, a húsbolt állítólag mindent meglett a probléma elhárítása ügyében.

Kérdező nekem fura és egyben szomorù hogy ennyire a nyilvánosság bevonásával éled az életed. Nem kerult sok idobe es tudom a bolt címét es a feltételezhető nevedet is. Ez a zöldséges sztori csak hab a tortán mert már nemcsak a boltal álltok hadban hanem a lakókkal is. Szerintem ez a sztori csak egy a sok közül ami feszültséget kelt nálatok. Miért nem keresel munkát és költözöl el onnan? Nekem mindegy de szerintem ez így nem élet.

2023. szept. 17. 20:35
 47/57 anonim ***** válasza:
63%

Vagy te vagy Martin és ez az egész húsboltos sztori ami 20 éve kezdődött, te most úgy látszik folytatsod mert 4 éve odakoltöztél. Most itt van ez a zöldséges dolog mindez a családi feszkó mellé...

[link]

2023. szept. 17. 21:15
 48/57 anonim válasza:
5%
Miért nem kínáljátok meg a szomszédokat? Nálunk szokás, ha vmiből túlkínálat van, barátoknak, szomszédoknak elosztogatjuk. Amúgy a zöld hulladékot komposztálom( budapest). Jogos a sérelmük. Idősotthonba iskola oviba is be lehet vinni( nekünk kellett is hetente vinni gyümölcsöt.) kár hagyni megromlani.
2023. szept. 18. 02:18
 49/57 anonim ***** válasza:
90%

Azért ez a lakóközösség meg van áldva rendesen. Hentes nagyker, a kukát rendszeresen berohasztó szomszéd, aki a döglegyek mellé garantál némi muslicát is.

Benneteket az elsőn totál kiakaszt a hentes. Na most képzeld el, hogy van akit meg ti akasztotok ki ugyanennyire. Ki vagy akadva, hogy a hentes miért nincs rátok tekintettel? Akkor ti miért nem vagytok tekintettel arra, aki utálja a muslicákat, berohadt kukát?

2023. szept. 18. 06:20
 50/57 anonim ***** válasza:
88%
Én már rátok hívtam volna az ÁNTSZ-t és a rendőröket, mert a lakásban rohasztott gyümölcs, etc közegészségügyi szpontból is veszélyes lehet.
2023. szept. 18. 15:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!