Létezik olyan szomszédság ahol jóban vannak a szomszédok , neadjisten segítenek egymáson?
Sok helyen laktam de mindenhol fura, buta, agresszív vagy gonosz szomszédokkal áldott meg sors. Olyat csak a filmekben láttam hogy egymás gyerekeire vigyáznak vagy segítenek bútort pakolni.
Pl. mikor panelban laktam a felső szomszédom állandóan bulizott, ment a tucc tucc szombatonként, de nem szóltam érte, gondoltam ennyi tolerancia belefér. De mikor én néztem hangosan egy film délután 1kor akkor elkezdte ütni a plafont, meg lejött óbégatni hogy pihenni szeretne, mit képzelek magamról. Most kertes házban lakom, itt jól indult a kapcsolat a szomszéddal mindaddig amíg egyik délután a terasz ülve azt látom hogy a lenyírt füvét átdobja a kerítésen hozzám. Mikor kérdőre vontam csak annyit tudott makogni hogy nem tudja hovatenni, komposztálni meg biztos nem fogja. A másik szomszédom elhagyta a pénztárcáját (még a pénz is benne volt), én megtaláltam, odavittem hozzá majd elkezdett fenyegetni hogy adjam vissza a hiányzó pénzt belőle, mert hiányzik belőle még 700 ft! Egyik társasházban elromlott a záram, a szomszéd felajánlotta hogy kicseréli nekem a zárat csak vegyem meg, megvan fél perc alatt. Én boldogan beleegyeztem, bár én is megtudtam volna csinálni. Kicserélte majd adott egy számlát 40 000 ft-ról hogy fizessem ki a zárcsere munkadíját neki. Mikor értetlenül néztem rá és a számlára, elkezdte magyarázni hogy csak nem képzelem hogy ingyen dolgozik nekem? Ráadásul festésről adott számlát mert festő vállalkozó volt. Természetesen nem fizetettem ki neki. Azóta rájöttem hogy áldozat típus vagyok izmos magas férfi létemre, de nem értem hogy miért kell görcsösen kihaszálni, elnyomni másokat, hogy utána meg rossz legyen a viszony ami mindkét félnek hátrányos.
Nekem nem az a bajom, hanem hogy kényszernek érzik a nyakamra járni, EZT pedig nem tolerálom.
Minimálisan sem.
Egyszer segítek jófejségből pl adok neki sót, mert kifogyott belőle, aztán már minden harmadnap odaenné a fene, mert ez kell, az kell.
Vagy amikor haza sem érek, de már jön, mondja a hülyeségeit. Nem érdekel! Az, hogy néha vigyázok a házra, míg nyaralnak (pl növényeket locsolom, stb) nem jelenti azt, hogy jópofizni akarok vele.
És nem antiszoc vagyok, de ő nekem egy kvázi idegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!