Máshol is vannak garasoskodó szomszédok?
Egy 8 lakásos újépítésű
3 szintes társasházban élek.
Alul a földszinten vannak a garázsok, üzlethelyiségek,utána
1.Emelet
2.Emelet
Nemrég épült, a lakások szerkezetkészen
24-52 millió között voltak.
Van belső füves udvar része.
Felvetődött,hogy mi a lakók közösen vegyünk fűnyírót.
Én azt ajánlottam,mert egy kis füves részről van szó,hogy egy nagyobb normális akkumulátoros fűnyírót vegyünk közösen.
Persze mindenki leszavazta az ötletemet,hogy huhh az drága annyit nem ér az egész,és erre megvették,megvettük a legolcsóbb, legkisebb elektromos fűnyírót az egyik barkácsáruházban.
Azért döbbenetes megveszik a sokmilliós új lakásokat,de pár ezer forinton húzzák a fogukat.
Én a társasházban a legkisebb lakást vettem meg
34m2 1,5 szoba
24 millió volt szerkezetkészen
Onmagaban a milliokat masik ingatlanbol elo lehet varazsolni. Azt latom, mikor jo kornyeken levo tarsashaz lakokozossege fosvenyebb a kozos koltseg emelesekor, mint a minimum duplajat fizeto csorok. Es nem fogjak fel, hogy nem a szep latvanyos dolgokra kell penz.
Kozoskodni magyar ember utal talan a szocializmus utani lenyulos, potyazos, kozosbol lopas emlek miatt.
Különben van bennem ezek után egy kis félelem,ha majd költeni kell a házra valamit a jövőben.
Hogy ott is garasoskodni fognak.
Lesz itt más baj is.
A társasházban élők nagy részének a lakás jelenti a tulajdonát. A közös (ami szintén az övé is) már nem érdekli. Az se ha koszos a lépcsőház, dzsuvas az utcafront, nincs ellapátolva a hó de a takarítót se akarja fizetni, beázik a tető, vizes a lábazat mert őt az elsőn nem érinti. stb.
Általában pont a csóróbbak szokták feleslegesen szórni a pénzt. Egy közös fűnyíróra baromság lenne sokat költeni. A drágát magának veszi meg az ember a kertes házához, nem azért, hogy 15 ember használja közösen. Aztán majd azon menne a vita, hogy ki tette tönkre, kinek a felelőssége fizetni megjavítani, esetleg valamelyik elköltöző lakó benyúlja magának, stb.
Hülyeség a drágát venni.
Én értem mit mondtok,de én nem vagyok ennek a híve,hogy vegyük meg a legolcsóbb gépet.
Ez a fűnyíró is,két használat után már csálén állnak a kerekei.
8!
Közös a fű!
Miért nem kertész intézi. Akkor mindenki kivenné a részét belőle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!