Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Csak szerintem rohadt bizarr...

Csak szerintem rohadt bizarr rákérdezni a szobatársunk emésztési problémáira? Ti rákérdeznétek?

Figyelt kérdés

Tegnap történt olyan, hogy véletlenül szellentettem a szobatársaim előtt az este. Nem direkt volt, szóval nem ez az érzem az ingert, ezért nyomok rajta egyet, hogy harcikürt hangja legyen kategória volt, hanem ez a kicsúszott, volt hangja,

tartott egy másodpercig. Valami ezt váltja ki belőlem, néhány ételnél tapasztalom utóhatáskét, de még nincs meg, hogy melyik összetevő a gond, hogy nem érzem, hogy jön, csak utolsó pillanatban, és ha megmozdulok, akkor kicsúszik. Viszonylag ritka, szobatársak közt még nem történt meg, legalábbis tegnapig.

Összesen egy volt, esetleg álmomban fordult elő még, de nem nagy deal, szobatársakkal is megesik.

Nem vagyunk barátok, csak random összeraktak minket koliba, felszínesen elbeszélgetünk hétköznapi témákról.

És ma az egyik rákérdezett, hogy van-e valami betegségem, ami miatt figyelni kéne.

Nekem ez nagyon bizarr. Nem vagyunk barátok. Ha fertőző gondom lenne, szólnék, de most egy fing nem ez a kategória. Meg este ők is szokták alvás közben, mégsem teszem szóvá én sem.

febr. 17. 21:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%

Az emberek egyszerűen imádnak a másikkal foglalkozni, másokat orvoshoz, pszichológushoz küldeni, közben nekik lenne a legnagyobb szükségük a segítségre.

Bármiről legyen szó, ha ők csinálják teljesen normális, ha te csinálod, akkor halálra vagy ítélve.

febr. 17. 21:13
 2/15 Janaqks ***** válasza:
100%
Mondd, neki, hogy mint látja, minden rendben van. A szellentés teljesen rendben van-nem azt mondom, hogy mindenki fingjon jó nagyokat, félreértés ne essék-hanem azt, hogy ez egy természetes dolog, mutatja hogy jól működik a beled. Mindenki szokott, néha hangosan csusszan ki, néha meg sem halljuk.
febr. 17. 21:27
 3/15 A kérdező kommentje:

Amúgy ja, most amúgy mit kezdjek az infóval, hogy fingottam alvás közben? Arról még csak feltételezni se lehet, hogy direkt volt. Azzal végképp nem tudok mit csinálni.

Csak nekem olyan kellemetlen, hogy egy prűd, épphogy nem félidegen, széplelkű bölcsésszel kell kellemetlen beszélgetést folytatni a fingomról. A régi, középsulis kolis barátaimmal oké, velük még vicc szinten is megy a téma. De ez így, hogy elémáll halál kellemetlenkedve hallott este fingani egyszer úgy, hogy ébren voltam, meg amúgy álmomban is hallott már, beteg vagyok-e... Nonszensz.

febr. 17. 21:32
 4/15 Janaqks ***** válasza:
100%
Mondd hogy őt is hallottad már fingani este, ha nagyon zaklata dologgal
febr. 17. 21:40
 5/15 anonim ***** válasza:
24%
Elsőre azt mondanám, hogy ilyen nincs. Hogy elédáll és rákérdez. De ha van, akkor ez már perverz kategória. És nagyon buta. Dobbantanék onnan.
febr. 17. 22:43
 6/15 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem fertőző! :D
febr. 17. 23:02
 7/15 anonim ***** válasza:
32%

Túlagyalod, kérdező. És a válaszolók is. Én pl. az egészségemért való őszinte aggódást érezném ki belőle. Vagyis inkább megköszönném, hogy ennyire törődik velem, és természetesen biztosítanám arról, hogy nincs emésztési problémám.

Nem kéne minden megjegyzés mögött rosszindulatot keresni.

És azzal sem értek egyet, hogy az emésztési problémának tabu témának kéne lennie. Ha a fogammal vagy a tüdőmmel lenne baj, arról beszélhetnék, de ha az emésztésemmel, arról meg nem? Miért, mitől tabu az egyik és miért nem az a másik? Erről Mikszáth Kálmán szavai jutnak eszembe (Szent Péter esernyője): "Ez csak azt jelenti, hogy aki az illőt és az illetlent kitalálta, nagy szamár volt."

febr. 17. 23:07
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
alvás közben állítólag természetes folyamat a dolog, megtörténik a tudtod nélkül. esetedben sem kell csak azért mögöttes szándékot mögé látni csak mert egyszer szóvá tették. lehetett ártatlan informálódás is amiből felméri hogy számíthat ilyesmire a jövőben, vagy csak megtörtént
febr. 17. 23:21
 9/15 anonim ***** válasza:

"kellemetlen, hogy egy prűd, épphogy nem félidegen, széplelkű bölcsésszel kell kellemetlen beszélgetést folytatni a fingomról"

Pontosítok: számodra kínos, ha szembesítenek a fingoddal, a "széplelkű bölcsész" csak felesleges személyeskedés. A lakótársad kérdése kellemetlen helyre talált, zavarba hozott, és ezért haragszol rá.

Pedig hát lássuk, be, mit csinált? Felmerült benne egy kérdés, és találgatás vagy a hátad mögött kibeszélés helyett, egyenesen tőled kérdezte meg. Értem, hogy váratlanul ért és ciki volt, de ha távolabbról nézed, ennél csak rosszabbat csinálhatott volna.

tegnapelőtt 08:36
 10/15 A kérdező kommentje:

#9 Szerintem meg elég fura egy nappal később RÁKÉRDEZNI egy szellentés miértjére, meg azt feszegetni, hogy alvás közben vajon miért szellent a másik.

Engem otthon arra tanítottak, hogy az ilyesmit nem illok társaságban, szándékosan szellenteni, másrészt nem illik szóvá tenni, ha nyilvánvaló, hogy nem szándékos. Gondolom egyértelmű, hogy nem szándékos, ha alvás közben történt, ébren meg a félév során egyszer.

Arról se ülök le beszélgetni valakivel, hogy ha enyhe megfázással van, akkor horkol. Úgyse tud vele mit csinálni. Ugyanez az alvás közbeni szellentés. Nincs mit beszélni rajta szerintem. Ennyi idősen egyértelmű lehetne, hogy ez egy természetes dolog. Ráadásul el nem tudom képzelni, hogy hányszor hallhatott este, ha hamarabb alszik el mint én, és később kel, és amúgy füldugóval alszik, mert zavarja a hűtő hangja.

Csak mondom, hogy nekem morbid az a koncepció, hogy valaki tol egy egy másodperces szellentést mellettem, bennem meg ez olyan marhanagy kérdéseket vét fel, hogy másnap leültetem egy beszélgetésre, miközben nem vagyunk barátok, az összes interakciónk annyi, hogy köszönés, meg smalltalk.

A "széplelkű bölcsész" jelzőt meg nem rosszból mondom, én is BTK-s vagyok(igaz, angol-matek szakkal). Egyszerűen vannak az az emberek, akik minden apró baromságot nagyon mélyen meg akarnak vitatni, de azt a lehető legkellemetlenebb formában teszik, meg amúgy megrökönyödnek totál mindennapi dolgokon.

Én 8 éve vagyok kolis idén, ő 9. Ennyi idő után, úgy, hogy minden évben más szobatársaink voltak, nem gondolnám, hogy olyan meglepőnek kéne lennie, hogy az emberek finganak álmukban....

tegnapelőtt 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!