Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hamvak a polcon:nagyon régóta...

Hamvak a polcon:nagyon régóta szöget ütött a fejembe a bizarr szokás, hogy hozzátartozók holttestei kb.ezerC° fokon "hamuvá égetve" ott tartózkodnak egyes emberek otthonában. Ezek az emberek lelkileg és mentálisan hogyan tisztázzák magukban a tényt?

Figyelt kérdés
Hogyan képesek akár belépni egy szobába avval a tudattal, hogy pl.apjuk a könyvespolcon egy marék csont formájában vannak jelen?

tegnap 23:09
 1/2 Katona Dius ***** válasza:
100%

Ezt én sem tudom. De nekem is van olyan rokonom, aki nem temetteti el a halottait, hanem felrakja a polcra. Papám sógornője ilyen, a férjét (papám öccse) és az egyik, már elhunyt gyerekét (50 körüli volt, mikor elhunyt, nem volt senkije a szülőkön kívül) is a polcon tartja haláluk óta. Náluk szerintem a temetési költségek megspórolása volt a fő szempont, mert így több maradt italra. Bár mondta papám, hogy eltemetteti ő, de azt is vissza utasították, szóval talán mégse. Nem tudom.

De nekem erősen bizarr. Egyrészt én nem szívesenélnék olyan házban. Másérszt viszont pl ha kimennék hozzá egy mécsessel vagy egy csokor virággal, kuncsorogjak be, hogy Szia Marika néni, engedjél már be, hogy gyújthassak neki egy mécsest, vagy had tegyem már le a polc elé ezt a virágot, csókolom!?

ma 00:00
 2/2 anonim ***** válasza:
Én nem tudom hogy ezek az emberek hogy tudnak ilyen házban megmaradni.
ma 02:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!