Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Csak szerintem rohadt bizarr...

Csak szerintem rohadt bizarr rákérdezni a szobatársunk emésztési problémáira? Ti rákérdeznétek?

Figyelt kérdés

Tegnap történt olyan, hogy véletlenül szellentettem a szobatársaim előtt az este. Nem direkt volt, szóval nem ez az érzem az ingert, ezért nyomok rajta egyet, hogy harcikürt hangja legyen kategória volt, hanem ez a kicsúszott, volt hangja,

tartott egy másodpercig. Valami ezt váltja ki belőlem, néhány ételnél tapasztalom utóhatáskét, de még nincs meg, hogy melyik összetevő a gond, hogy nem érzem, hogy jön, csak utolsó pillanatban, és ha megmozdulok, akkor kicsúszik. Viszonylag ritka, szobatársak közt még nem történt meg, legalábbis tegnapig.

Összesen egy volt, esetleg álmomban fordult elő még, de nem nagy deal, szobatársakkal is megesik.

Nem vagyunk barátok, csak random összeraktak minket koliba, felszínesen elbeszélgetünk hétköznapi témákról.

És ma az egyik rákérdezett, hogy van-e valami betegségem, ami miatt figyelni kéne.

Nekem ez nagyon bizarr. Nem vagyunk barátok. Ha fertőző gondom lenne, szólnék, de most egy fing nem ez a kategória. Meg este ők is szokták alvás közben, mégsem teszem szóvá én sem.

febr. 17. 21:09
1 2
 11/15 Metionin ***** válasza:
100%
Szerintem túlgondolod. Lehet hogy náluk ez a megszokott a családban, hogy figyelnek a többiek egészségügyi dolgaira és csak jó szándékkal kérdezte. Egyszerűen mondtam volna, hogy kösz az érdeklődést de nincs betegséged, ennyi.
febr. 18. 09:59
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

#10, ne érts félre, értem amit mondasz, csak próbálom egy kicsit tágabb perspektíván megvilágítani az esetet.

Az a bajod, hogy belépett az intim zónádba, és zavarba hozott. Értem, hogy nálatok nem szokás ilyenre rákérdezni, de attól, hogy nála meg ez belefér, még nem lett rosszabb ember. Egyszerűen máshol vannak a határai.

Azért hajlok az ő oldalára, mert az ilyen tabuk az együttélés koporsószögei. Ha kolesszoba méretű helyen össze vagyunk zárva, és nem érted, vagy zavar a viselkedésemben valami, akkor a legjobb dolog erről nyíltan beszélni, mert a kimondhatatlan szarságok miatt kezd el gennyesedni minden kapcsolat.

febr. 18. 10:01
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, inkább csak segítőszándékkal kérdezte, jóindulatból, vagy úgy érezte, vagytok mégis olyan kapcsolatban, hogy ilyenről is lehet beszélni. Ettől még lehet persze, kotnyeleskedés is a háttérben, de mégis erre látok kisebb esélyt.
febr. 18. 12:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát ugye ébren csak egyről tudsz, de éjjel meg nem tudod mi történik, meg hogyan. Persze senki nem tudja, amíg alszik, meg nem tehet róla.

Csak mondok egy másik példát - én már laktam együtt olyannal, aki úgy táplálkozott ahogy (undorítóan, nem figyelt rá), és konkrétan voltak alkalmak, amikor azt hittem, otthagyja a belét. Oké, ő is olyat evett, de ő lesz@rta a saját egészségi állapotát, azt is lesz@rta hogy a körülötte lévőkre ez hogyan hat - hogy 0-24ben az emésztésének lehetnek tanúi, csak mert "nem tehet róla".

Arról tényleg nem tehetett, hogy adott étel nála mit okozott, erről senki nem tehet. De arról már igen, hogy annak ellenére, hogy bajos az adott kaja/kajacsoport, tovább ette napi szinten, "mert ő azt szereti". A saját maga szenvedése se érdekelte, akkor is ette tovább (mert el nem hiszem, hogy neki ez jó volt, hogy ebben ő jól érezte magát. Gondolom csak nem akart az adott kajáról lemondani)

Persze, hogy ha egy-egy alkalom van így, tehát nem minden nap, hogy olyat ettél, akkor ilyen mindenkinél van, és nem is érdemes ekkora helyzetet csinálni belőle. (persze ha érzékenység, pl laktóz, glutén).

Szóval szerintem is vagy segítő szándékból kérdezett rá, hogy "ha amúgy bajod van, akkor vizsgáltasd ki, ne szenvedj vele"-módon.

A másik, amiért én esetleg még felhoztam volna, hogy megnyugodjak, hogy azért nem lesz mindennapos (ugye írtam fentebb, hogy sajnos volt ezzel rossz tapasztalatom). Mondjuk ha nekem ebben az esetben azt mondanád, hogy "jaj nincs semmi, csak valami olyat ettem, de már minden okés, nem szokott ezzel máskor gondom lenni", abból tudom, hogy egyszeri alkalom volt, ami meg olykor-olykor mindenkinél előfordul, ha olyat eszik.

Szóval nyugi.

febr. 18. 22:44
 15/15 anonim ***** válasza:
0%

Rohadt bizarr. Sosem tenném szóvá.

Olvasva a háttérinfókat, körülményeket, hát, szerintem túllépett egy határt. Sőt, lehet, hogy betegesen gerjed a szellentés témára.

febr. 18. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!