Mit tudnék csinálni az éjjel ugató kutyával?
Az a helyzet, hogy ha személyesen van szóvá téve, hogy zavaró a kutya ugatása, akkor a gazdi személyes sertésnek veszi, hogy hogy merészel bárki is szólni
olyanért, ami őt nem zavarja?
De természetesen pont az ilyen szomszéd az, aki előbb szól azért, ha pl. hétvégén órákon át fát,füvet vagy sövény vágsz.
Szintén saját tapasztalat, hogy mellénk költözött egy család Budapestről.
Nem zajontunk,nem hangoskodtunk, de pont ők voltak azok, akik hétvégente döbörögtették a zenét.
Nem szóltunk, de tettünk egy próbát.
Az egyik hétvégén mi hallgattuk hangosan a zenét.
Láss csodát, átcsöngetett a Pesti szomszéd, hogy legyünk csendesebbek, mert ők pihenni szeretnének délelőtt 9 órakor.
Csendháborítás címszó alatt meg lehet próbálni bejelenteni.
Ha átmegy a kutya, be kell fogni és átadni a sintérnek. Majd a kedves gazda fizeti a büntetést utána.
Nem tudom kinek a dolga jogilag a kerítés megcsinálása, de ha a szomszédé, arra jogilag lehet kötelezni.
Az elhullott haszonállatokat is mind dokumentálni kellene (fénykép stb) és így bejelenteni.
Esetleg hasonló "hangoskodással" is vissza lehet vágni.
Ilketve nem tudom a kutyasíp és hasonló frekvencián mozgó hangok hogy és mit okoznak, de lehet tenni egy próbát.
Indíts birtokvédelmi eljárást.
A kerítés, amin átjárkál a tiétek vagy a szomszédéké?
Én is nagyon sajnálom a kutyát, de az nem járja, hogy egy egész család életét tegye tönkre a kontrollálhatatlan hangzavar.
Akkor már nem jobb, ha elkerül onnan, és befogadja egy szervezet/másik család, akik jó eséllyel majd rendesen gondozzák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!