Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tudnék csinálni az éjjel...

Mit tudnék csinálni az éjjel ugató kutyával?

Figyelt kérdés
A szomszédaim amióta ide költöztek (fél éve) nem hagynak nekünk nyugtot. Napközben nincs is baj mert nem érdekel, hogy mit csinálnak. De mi már hónapok óta nem alszunk mert egész éjjel ugat a kutyájuk. Szó szerint nyomja egész éjjel. Szóltam már, hogy csináljon vele valamit mert mi korán kelunk mondjuk így el sem alszunk, a gyerekek iskolába járnak és nem tudunk pihenni. Erre az válasz hogy azért kutya, hogy ugasson. Ez nyilván igaz mert nem rofoghet de az sem állapot, hogy egy egész család nem tud aludni. Elfogja a csirkéket, a macskákat. Ha kell átjön a mi udvarunkba. Azért azt gondolom, hogy határa mindennek van. Szeretem az állatokat, nem bántom őket de az ilyen felelőtlen állattartókat nem. Nem azt kértem hogy tegye láncra csak annyit hogy zárja hatra hogy tudjunk pihenni. Meint 11ota ugat az ablak alatt.
2023. szept. 11. 04:39
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
78%

Az a helyzet, hogy ha személyesen van szóvá téve, hogy zavaró a kutya ugatása, akkor a gazdi személyes sertésnek veszi, hogy hogy merészel bárki is szólni

olyanért, ami őt nem zavarja?

De természetesen pont az ilyen szomszéd az, aki előbb szól azért, ha pl. hétvégén órákon át fát,füvet vagy sövény vágsz.

Szintén saját tapasztalat, hogy mellénk költözött egy család Budapestről.

Nem zajontunk,nem hangoskodtunk, de pont ők voltak azok, akik hétvégente döbörögtették a zenét.

Nem szóltunk, de tettünk egy próbát.

Az egyik hétvégén mi hallgattuk hangosan a zenét.

Láss csodát, átcsöngetett a Pesti szomszéd, hogy legyünk csendesebbek, mert ők pihenni szeretnének délelőtt 9 órakor.

2023. szept. 11. 09:50
 22/31 anonim ***** válasza:
77%

Csendháborítás címszó alatt meg lehet próbálni bejelenteni.

Ha átmegy a kutya, be kell fogni és átadni a sintérnek. Majd a kedves gazda fizeti a büntetést utána.

Nem tudom kinek a dolga jogilag a kerítés megcsinálása, de ha a szomszédé, arra jogilag lehet kötelezni.

Az elhullott haszonállatokat is mind dokumentálni kellene (fénykép stb) és így bejelenteni.

Esetleg hasonló "hangoskodással" is vissza lehet vágni.

Ilketve nem tudom a kutyasíp és hasonló frekvencián mozgó hangok hogy és mit okoznak, de lehet tenni egy próbát.

2023. szept. 11. 10:43
 23/31 anonim ***** válasza:
27%
Én is kihívnám rá a sintért ha átjön. Szeretett macskáim vannak meg gyerekem. Itt nekem ne legyen kutya az udvaron.
2023. szept. 11. 11:14
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Indíts birtokvédelmi eljárást.

A kerítés, amin átjárkál a tiétek vagy a szomszédéké?

2023. szept. 11. 11:56
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én szomszédom is pont ilyen. Ez pont az a fajta szomszéd aki először fog szólni hogyha füvet nyírsz délután 3kor, közben meg hangosan vereti éjjelente a diszkózenét.
2023. szept. 11. 12:53
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Én ebbe az egész sztoriban a kutyát sajnálom leginkább. Nem tehet róla, hogy neveletlen, vagy hogy valami baja van. Nem tartja jól a "gazdája" ez egyértelmű, és az a baj, hogy a vége az lesz, hogy a szerencsétlen állat fog rosszul járni, így vagy úgy. Na ez a szomorú az egészben :(
2023. szept. 11. 14:44
 27/31 anonim ***** válasza:
84%

Én is nagyon sajnálom a kutyát, de az nem járja, hogy egy egész család életét tegye tönkre a kontrollálhatatlan hangzavar.

Akkor már nem jobb, ha elkerül onnan, és befogadja egy szervezet/másik család, akik jó eséllyel majd rendesen gondozzák?

2023. szept. 11. 17:19
 28/31 anonim ***** válasza:
11%
Távirányítóval vedd le a kutya hangerejét nullára.
2023. szept. 11. 17:23
 29/31 anonim ***** válasza:
91%
Le leszek pontozva de én nyávogó kismacskákat játszottam le az ugató kutyának napnyugtakor. Teljesen bepörgött, fél órát ugatott mintha nem lenne holnap, még a szomszéd fáit is szétrágta kergeségében aztán kifulladt aznap éjjelre, aludt mint a bunda.
2023. szept. 11. 20:39
 30/31 anonim ***** válasza:
75%
Ha ki tud szökni a kutya akkor simán lehet jelenteni.
2023. szept. 11. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!