Szerintetek a szomszédasszonnynak miért nem mindegy, hogy
én otthonról dolgozom, vagy egyáltalán mit csinálok?
Figyelt kérdés
Körbepletykálja a falut, hogy én mindig itthon vagyok. Ha már 8 és 4 között ki merészelek lépni a házból, akár a postáért, megkezdi. De szerintem, ha nem csinálnék semmit, ahhoz se lenne köze. Itt kb. a 40 km-es körzetben munkahely sincs. Akkor sem hozzám jön megkérdezni, hogy mit csinálok jelenleg, hanem lesi az ablakot, na nyitva van, akkor "tuti megint nem dolgozik semmit". Kezd betelni a pohár, mert ahány ember megfordul nála, vagy ahánnyal beszélget, annak mind előadja ezt.
Ez így megy. :) Az én falumban egy kedves idős bácsi a minap a szüleimnek ecsetelte, hogy reggelente szokott látni és hogy akkor dolgozni járok-e. :D
2023. aug. 25. 17:51
22/29 A kérdező kommentje:
Enhem le is állított egyszer egy bácsi, hogy hova játok "kinden reggel"? Az önkormányzatra dolgozni?
2023. aug. 25. 18:29
23/29 anonim válasza:
Ugye a tipikus sztahanovista droid csak a dógozással van elfoglalva, más nem létezik.
Én megmondanám az öregasszonynak, hogy ne foglalkozzon a dolgaimmal, menjen kapálni.
2023. aug. 25. 18:30
24/29 anonim válasza:
Egy idős fószer ismerősöm (mély szocializmusban nőtt fel) azt mondta, hogy aki nem dolgozik, nem is EMBER, de akárhogy is néztem a tükörbe, még mindig csak egy emberalakot láttam.
2023. aug. 26. 00:25
25/29 anonim válasza:
Ilyenek a falusiak. Az én szomszédjaim is ezt csinálták. Szerintem irigyek, mert nekik gyereket is kellett szülni ahhoz hogy otthon lehessenek. A füvet is ők nyírják, nekem pedig mindig megcsinálja a párom. Tehát szerintük nekem semmire sincs gondom.
Én ki szoktam ülni kávézni amikor ezek füvet nyírnak. Olyan gyűlölettel néznek, hogy sokszor elröhögöm magamat. 😂 Nagyon szórakoztató.
Olyan 1 év után abbahagyták a pletyit és nem is lesnek már. Az ablakom előtt se állnak meg kukkolni. Beletörődtek hogy ez van. Nem tudtak vele megbántani, felhúzni, csak saját magukat idegesítették.
2023. aug. 26. 09:05
26/29 anonim válasza:
Jajj erről eszembe jut egy régi történet. Édesapám a háború alatt "járt" középiskolába. Érettségire a falusi házuk tornácán készülve, (1949 ben) az alábbiakat hallotta: na ennek jó mán, nem kell neki dógozni , azt se tudja mi a munka...
Kedve lett volna behívni az öreget: jöjjön bátyám cseréljünk, nézzük magának hogy menne ez, mert én, amikor apámat elvitték katonának, tizenkét éves koromtól megcsináltam azt is, amire maga olyan büszke, hogy felnőttként képes rá.
2023. aug. 26. 11:42
27/29 anonim válasza:
Rá kell húzni a kerítésre árnyékoló gyékényt vagy jó nagy sövényeket telepíteni, enyhén visszavágni, jó magasra nőjön. Ebben az esetben még drónnal próbálkozhatnak.
2023. aug. 26. 13:16
28/29 anonim válasza:
#26 Csőlátásúak, csak egy szeletét érzékelik a valóságnak, de csípőből megy az ítélkezés hogy megnyugodjanak, ők érnek is valamit.
2023. aug. 26. 13:18
29/29 anonim válasza:
Nekem egy olyan 74 éves szomszédom van, aki még 40 se volt, de már nyugdíjas volt, a felesége meg világéletében htb. volt. Mellesleg a gyerekei/unokái szinte mindent megcsinálnak neki a ház körül meg a kertben! Nem azért, mert ő nem bírná, hanem mert neki így a kényelmesebb, meg ő még abban a korban nőtt fel, hogy az időseket ki kell szolgálnia a fiatalabbaknak és a családja ezt szó nélkül meg is teszi neki. És pont az ilyenek pofàznak a legjobban, hogy mások milyen lusták! A másik szomszéd szinte ugyanez. Megkeseredett, irigy, élettelen vénemberek, akik fel se tudják fogni, hogy nem mindenkinek kapálásból meg fűnyírásból áll az élete! Mikor meglátnak nálam egy szakembert, hogy valami olyan munkát csinál, amit annak idején nekik maguknak kellett, akkor csak lesnek meg gondolom a hátam mögött elmondanak mindennek. Ennek a 74 éves fa..inak az még a szokása, hogy unalmàban mindenbe belepofázik meg próbál nekem parancsolgatni, mert azt hiszi, ha 30 évvel idősebb, akkor megteheti! Amikor sz.r kedvemben talál meg és visszaszólok, akkor meg persze én vagyok a pofátlan bunkó!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!