Az utcán sétálltok és valaki eldobja a szemetet. Mit tesztek?
Én volt már, hogy felvettem, és odaadtam neki, hogy bocs, ezt elvesztette.
Volt, hogy erre kapcsolt, volt, hogy másodjára is eldobta ugyanazzal a lendülettel, és akkor megismételtem. Esetleg beszóltam neki, hogy az utcán van, ne érezze otthon magát.
Én van, hogy felveszem, és kidobom, közben jó hangosan utána kiabálok, hogy pl. "energiaitalt issza, de a kukáig már nem bír elsétálni!" vagy ami éppen eszembe jut. Erre legtöbbször visszanéznek, és remélem, hogy elgondolkodik az üzeneten.
De legközelebb 2-es módszerét is kipróbálom (vidéki városban élek, úgyhogy nem kell minden második embernek beszólnom szerencsére :))
Én is felveszem, kedvesen rámosolygom és közlöm hogy keresek egy szemetest neki.
"energiaitalt issza, de a kukáig már nem bír elsétálni!"
Ez semennyire nem működik. Ha szeretnéd egy életre rászoktatni a szemetelésre, arra jó módszer. Ennek egyetlen pozitív hatása van, magadat többnek gondolhatod mint másokat. Ha ez nincs meg belül úgy igazán, akkor lehet szükséged ilyesmire. Sajnos, mivel nem tanítják, senki semennyit nem tud a saját és más emberek működéséről. De csak gondolj bele, mikor rád-szólt utoljára valaki, mi lett az eredménye?
Ilyenkor az agyunk ellenség képet gyárt, kitalál többféle logikusan hangzó kimentést, amiből kiderül hogy nem velünk van a baj hanem a világgal, mindenki mással, főként azzal aki beszólt. Erre kondicionálnak minket az iskolák, az elmaradott porosz oktatás. És a család is legtöbbször sajnos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!