Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vajon miért el egy csomó...

Vajon miért el egy csomó ember kupiban?

Figyelt kérdés
Lehet én vagyok túl pedáns, szeretem, ha minden a helyén van, tiszta, rendezett és szellős a lakás. Ahova jó hazamenni. Nekünk alapból a kevesebb bútor /nagyobb tér koncepciós az otthonunk. Amikor átmegyek másokhoz, a legtöbbször olyan rendetlenség meg kupi van, hogy nekem lesülne az arcomrol a bőr, ha úgy fogadnék vendégeket. Szanaszét ruhák, könyvek, túlzsúfolt kacatokkal teli szobák. Sztem ez halál igénytelenség.
2023. júl. 4. 06:59
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Én bevallottan kupis vagyok, egyedül élek egy 34 négyzetméteres erkély nélküli lakásban, nincs nagy tér, ezzel kell gazdálkodni, erre volt pénzem, másfelől gyerekkoromban sokszor piszkáltak, hogy egy lánynak rendet kell tartani, mert mit szólnak majd a fiúk, ezt annyira túltolták, hogy inkább az ellenkező hatást váltották ki, nem lettem házias.
2023. júl. 4. 12:12
 22/38 anonim ***** válasza:
13%
Fuh látom nagyon sok igénytelen ember van itt, ha a heti 1 wc fertőtlenítés és a legalább 2 heti ágyneműcsere így kiverte a biztosítékot. Ne már, hogy ez nem alap…
2023. júl. 4. 12:55
 23/38 anonim ***** válasza:
94%
Egy idő után már nem tartja sok ember küzdeni bármiért is...
2023. júl. 4. 21:21
 24/38 A kérdező kommentje:

#15 - még ha hívatlanul mennék át.. Körmös, póthajas, akiknek a lakásban van a szalon. Mindnél olyan szintű rendetlenség és fejetlenség van, nem is értem hogy mernek vendéget fogadni ezekben a lakásokban. De pl a gyereket is át szokták hívni ide-oda játszani, aludni, és amikor megyek érte, az esetek legnagyobb részében káoszos lakásokban járok.

Nem vagyok mániákus amúgy, viszont szeretem a rendezett és szellős, igényes környezetet (a párom is), ahova jó hazamenni, ahol van tér, nincs minden egyes négyzetcentiméteren valami felesleges kacat. Nekünk van egy nagy gardróbszobánk+gaeázs, ott tartunk mindent ruhát és egyéb dolgokat. Felesleges kacatokat pedig nem őrizgetünk. Emellett 80négyzetméter a lakásunk, tehát nem is hatalmas, de mivel nincs telezsúfolva, nagyobbnak és elegánsabbnak tűnik.

2023. júl. 5. 07:37
 25/38 A kérdező kommentje:
*garázs
2023. júl. 5. 07:38
 26/38 anonim ***** válasza:
93%

Próbáld meg ugyanezt a kényelmet megteremteni feleakkora lakásban, sok sikert. Nincs mindenkinek pénze ekkora ingatlanra, mint ami nektek van.

Amúgy meg én nem megyek olyan szolgáltatóhoz, akinek a körülményeivel nem vagyok kibékülve, szóval nem kell oda járnod, és ha elfogynak a kuncsaftok, valószínűleg elgondolkodik rajta, hogy mi az oka. Ha meg így is van ügyfél, akkor nem érzi, hogy ez így gond. Keress más helyet, mondjuk olyat, aki nem saját lakásában dolgozik, hanem szalont bérel. Lehet, hogy drágább, de gondolom, nem okozna gondot kifizetni.

2023. júl. 5. 07:51
 27/38 anonim ***** válasza:
94%

"Nekünk van egy nagy gardróbszobánk+gaeázs, ott tartunk mindent ruhát és egyéb dolgokat. Felesleges kacatokat pedig nem őrizgetünk. Emellett 80négyzetméter a lakásunk, tehát nem is hatalmas, de mivel nincs telezsúfolva, nagyobbnak és elegánsabbnak tűnik"

Próbáld meg ugyanezt elképzelni ugyanúgy két felnőttel és egy gyerekkel, 43 négyzetméteren, gardróbszoba és garázs nélkül, aztán egyből rájössz, mi a rendetlenség egyik oka. Nálatok van elég hely a szükséges tárgyaknak, el tudjátok pakolni rendezetten a ruhákat, ágyneműket, étkészletet, akármit, de sokaknál ez nem adatik meg, mert kisebb lakásra telik nekik, mint amire szükségük lenne. Igen, természetesen kacatokat gyűjtögetni nem jó dolog, de az éppen nem használt ruhák, ágyneműk, gyerek esetén a már éppen kinőtt és a következő évszakban pont méret ruhák, a hétköznap nem használt, karácsonyi vacsorához eltett étkészlet egy kicsi lakásban is ugyanúgy megvan, csak épp nincs nekik hely. Onnantól kezdve meg borul mindennemű koncepció, mindent ott kell tárolni, ahol épp elfér és ha nincs is semmi fölösleges a lakásban, akkor is úgy érzed, hogy kupleráj van mindenütt.

2023. júl. 5. 07:53
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

"Emellett 80négyzetméter a lakásunk, tehát nem is hatalmas"

Nekem álom lenne egy ekkora lakás. A szüleimmel és tesómmal 4-en ennél kisebb, 1 + 2 félszobás lakásban éltünk, ahol felnőttem, és nem volt külön gardrób meg garázs sem.

2023. júl. 5. 07:59
 29/38 anonim ***** válasza:
0%

43 négyzetméterre gyereket vállalni? Az aztán nagyon okos gondolat. Nem rosszból, de ha két embernek arra nincs pénze, hogy legalább egy 60 négyzetméteres lakást béreljen, ha jön a gyerek, az minek is vállal be gyereket? Hogy fogják fedezni az összes költséget, ami a felneveléssel jár? Felelősségtudatot meg lehúzták a budin…

2023. júl. 5. 08:02
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
29-es, ahol lakom, a lépcsőházban van egy 2 gyerekes család, 35 négyzetméteres 1,5 szobás lakásban élnek, a gyerekek általános iskolás alsósok, mindenük megvan, szeretet, odafigyelés, foglalkozás, tiszták, ápoltak, nem éheznek.
2023. júl. 5. 08:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!