Vajon miért el egy csomó ember kupiban?
#15 - még ha hívatlanul mennék át.. Körmös, póthajas, akiknek a lakásban van a szalon. Mindnél olyan szintű rendetlenség és fejetlenség van, nem is értem hogy mernek vendéget fogadni ezekben a lakásokban. De pl a gyereket is át szokták hívni ide-oda játszani, aludni, és amikor megyek érte, az esetek legnagyobb részében káoszos lakásokban járok.
Nem vagyok mániákus amúgy, viszont szeretem a rendezett és szellős, igényes környezetet (a párom is), ahova jó hazamenni, ahol van tér, nincs minden egyes négyzetcentiméteren valami felesleges kacat. Nekünk van egy nagy gardróbszobánk+gaeázs, ott tartunk mindent ruhát és egyéb dolgokat. Felesleges kacatokat pedig nem őrizgetünk. Emellett 80négyzetméter a lakásunk, tehát nem is hatalmas, de mivel nincs telezsúfolva, nagyobbnak és elegánsabbnak tűnik.
Próbáld meg ugyanezt a kényelmet megteremteni feleakkora lakásban, sok sikert. Nincs mindenkinek pénze ekkora ingatlanra, mint ami nektek van.
Amúgy meg én nem megyek olyan szolgáltatóhoz, akinek a körülményeivel nem vagyok kibékülve, szóval nem kell oda járnod, és ha elfogynak a kuncsaftok, valószínűleg elgondolkodik rajta, hogy mi az oka. Ha meg így is van ügyfél, akkor nem érzi, hogy ez így gond. Keress más helyet, mondjuk olyat, aki nem saját lakásában dolgozik, hanem szalont bérel. Lehet, hogy drágább, de gondolom, nem okozna gondot kifizetni.
"Nekünk van egy nagy gardróbszobánk+gaeázs, ott tartunk mindent ruhát és egyéb dolgokat. Felesleges kacatokat pedig nem őrizgetünk. Emellett 80négyzetméter a lakásunk, tehát nem is hatalmas, de mivel nincs telezsúfolva, nagyobbnak és elegánsabbnak tűnik"
Próbáld meg ugyanezt elképzelni ugyanúgy két felnőttel és egy gyerekkel, 43 négyzetméteren, gardróbszoba és garázs nélkül, aztán egyből rájössz, mi a rendetlenség egyik oka. Nálatok van elég hely a szükséges tárgyaknak, el tudjátok pakolni rendezetten a ruhákat, ágyneműket, étkészletet, akármit, de sokaknál ez nem adatik meg, mert kisebb lakásra telik nekik, mint amire szükségük lenne. Igen, természetesen kacatokat gyűjtögetni nem jó dolog, de az éppen nem használt ruhák, ágyneműk, gyerek esetén a már éppen kinőtt és a következő évszakban pont méret ruhák, a hétköznap nem használt, karácsonyi vacsorához eltett étkészlet egy kicsi lakásban is ugyanúgy megvan, csak épp nincs nekik hely. Onnantól kezdve meg borul mindennemű koncepció, mindent ott kell tárolni, ahol épp elfér és ha nincs is semmi fölösleges a lakásban, akkor is úgy érzed, hogy kupleráj van mindenütt.
"Emellett 80négyzetméter a lakásunk, tehát nem is hatalmas"
Nekem álom lenne egy ekkora lakás. A szüleimmel és tesómmal 4-en ennél kisebb, 1 + 2 félszobás lakásban éltünk, ahol felnőttem, és nem volt külön gardrób meg garázs sem.
43 négyzetméterre gyereket vállalni? Az aztán nagyon okos gondolat. Nem rosszból, de ha két embernek arra nincs pénze, hogy legalább egy 60 négyzetméteres lakást béreljen, ha jön a gyerek, az minek is vállal be gyereket? Hogy fogják fedezni az összes költséget, ami a felneveléssel jár? Felelősségtudatot meg lehúzták a budin…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!