Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Vajon miért el egy csomó...

Vajon miért el egy csomó ember kupiban?

Figyelt kérdés
Lehet én vagyok túl pedáns, szeretem, ha minden a helyén van, tiszta, rendezett és szellős a lakás. Ahova jó hazamenni. Nekünk alapból a kevesebb bútor /nagyobb tér koncepciós az otthonunk. Amikor átmegyek másokhoz, a legtöbbször olyan rendetlenség meg kupi van, hogy nekem lesülne az arcomrol a bőr, ha úgy fogadnék vendégeket. Szanaszét ruhák, könyvek, túlzsúfolt kacatokkal teli szobák. Sztem ez halál igénytelenség.
2023. júl. 4. 06:59
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
94%

Engem az asszony kicsinál az ilyenekkel, hogy ennek ahhoz kell passzolni, annak ahhoz, meg mittudomén, miközben számomra annyi a lényeg, hogy rend legyen a lakásban, a bútorok meg kényelmesek/praktikusak legyenek, és pont.

Gyűjtögetni szeretek, viszont valóban kell találni időt a szortírozásra is, különben előbb-utóbb az egész lakás egy kacathalmaz lesz. Szüleimnek is szoktam mondani, hogy ha valami ajándékot vesznek, akkor az vagy olyan legyen, ami hasznos, vagy olyan, amit majd kidobunk (pl. pia), mert minden más csak porfogó.

2023. júl. 4. 09:03
 12/38 anonim ***** válasza:
94%
Ahogy minden más téren is, itt sem jó egyik szélsőség sem. Mikor valaki annyira kényszeres rendmániás, hogy rémálom együttélni vele, mert pánikrohamot kap, ha nem olyan steril kinézetű 0-24-ben a lakás, mint egy kripta, az ugyanolyan rossz és idegesítő (sőt, sokkal idegesítőbb), mint egy kupissal együtt élni, aki lusta takarítani, elpakolni. Szerintem az arany középút a jó, mikor pl. minden hétvégén porszívózol, felmosol, fürdőt takarítasz, a konyhában minden nap rendet hagysz magad után stb, de nem kapsz agyérgörcsöt, ha egyszer nincs beágyazva, vagy ha pár cucc nincs a helyén.
2023. júl. 4. 09:22
 13/38 anonim ***** válasza:
90%
Nincs idejük. Takarítottam egy házaspár lakását, csak aludni járnak haza mindketten.
2023. júl. 4. 10:23
 14/38 anonim ***** válasza:
5%
#13 ugyan már, mindenkinek van heti pár órája takarítani,
2023. júl. 4. 10:38
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell átmenni másokhoz, főleg nem hívatlanul. Ha meg csak úgy beállítasz, akkor ne nézz szét.
2023. júl. 4. 10:40
 16/38 anonim ***** válasza:
93%

Lehet van, csak épp nem azzal akarja tölteni. Miért ilyen nehéz ezt elfogadni? Ha megteheti, nagyon is jól teszi, ha segítséget kér. De amúgy, aki megtehetné is, inkább átkapcsol a mártírok útjára, mert hát ugye mindent neki kell erején felül. Akkor érzi jól magát, ha bizonyítja, hogy mindenhol helyt áll. Mert akkor szeretni, elismerni fogják. Kinek is kell bizonyítani ezt? Hát azoknak, akiktől ezt a mintát hozta. Szomorú életpályamodell.

Én nem gondolom, hogy majd amikor körüállják a sírodat, azt fogják mondani, hogy "milyen kár érte, annyira jól takarított"...

2023. júl. 4. 10:44
 17/38 anonim ***** válasza:
89%
Mikor hazajövök munkából, tisztán 4 órám van lefekvésig, és ebben készüljek fel a holnapra is (fürdés-hajmosás-szőrtelenítés, vasalás, szendvicskészítés, minden 2. nap főzés stb.). Rohadtul nincs erőm rendet tartani, se kedvem ezt a kis időt pakolásra szánni, ezért jó nagy kupi van mindig. Hétvégén meg élni is szeretnék, a hobbimmal foglalkozni, edzeni is csak akkor tudom magam rászánni, úgyhogy azokat szintén nem pakolásra szánom. Csak szabadság alatt szoktam rendet rakni, meg ha vendéget várok, mert vendéget nyilván nem fogadok kupiban. Én nem érzem magam igénytelennek, se lustának, hogy ilyen körülmények között kupiban élek.
2023. júl. 4. 10:51
 18/38 anonim ***** válasza:
97%

A kupinak számos oka lehet. Idő és energia hiány, gyerekek, stresszes élet, a lista elég hosszú. Illetve van akinek nem ad annyival több pluszt ha rend van, és hát ő otthona és élete, ha így érzi jól magát miért ne?

Ami engem inkább megdöbbentett az nem a kupi, hanem hogy emberek milyen mocsokban és káoszban képesek néha élni! Szoktam nézegetni ingatlanos oldalakat néha, eleinte költözés miatt, aztán csak rajtamaradtam. Na ott látni nagyon sokszor olyan képeket, hogy nem is értem hogy vállalják fel ezt ennyire nyíltan a világ felé. Látszik hogy éveken át nem volt legalább takarítva, ragad minden a mocsoktól, és a tárgyak használatán is látni a primitívséget és igénytelenséget, minden összefröcsögtetve és összefogdosva. Szerencsére a szagot a képek nem tudják átadni, bár néha szinte már így is érzem.

Egyébként az elmúlt pár év nagyon odatett az elígénytelenedésnek ebben az országban! Nem sűrűn járok már mások lakásában, viszont a közös tereken, lépcsőház, utca, közterületek, de a természetben is folyamatosan ezzel kell már szembesülnöm, sajnos.

2023. júl. 4. 11:35
 19/38 anonim ***** válasza:
15%
#16 ja azzal nincs gond, ha valaki fizet egy takarítót, de ha ganéban él, mert lusta hetente nettó 2 órát arra szánni, hogy rend legyen, az undorító. Ilyen emberrel én pl. nem is járnék, bele sem feküdnék az ágyába, mikor mondjuk hetek-hónapok óta nem volt cserélve az ágynemű, meg koszos a padló, por van, bűz, hegyekben a mosogatatlan stb.
2023. júl. 4. 11:54
 20/38 anonim ***** válasza:
15%
Ja meg mondjuk ha a fürdőt sem takarítja, hát rá nem ülnék a wc-re, nem hiszem el, hogy nem tudja heti egyszer áttörölni a budit fertőtlenítővel, ez kemény 1 percet venne igénybe, aki erre sem képes, az már bocs, de egy igénytelen disznó.
2023. júl. 4. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!