Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ha Magyarországon belül...

Ha Magyarországon belül szabadon választhatnál, hol laknál?

Figyelt kérdés

Adott városokat is írhatsz (pl Győr/Szeged/Pécs,stb), de akár nagyobb területet is (pl Balaton környéke), illetve egy indokra és egy korra is kíváncsi lennék!

(a "nem mennék sehova, mert a rokonaim itt laknak" stb válaszokkal nem segítetek, ha viszont OBJEKTÍV szempont miatt maradnátok jelenlegi lakhelyeteken, azt mindenképpen megírhatjátok:) (pl természeti változatásság/munkalehetőségek bősége, stb)

2023. jún. 15. 01:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%
Nem Magyarorszagon lakom de ha nem oda mennek vissza ahol felnottem, akkor talan Budapest kornyekere mennek, pl Budaors, Erd, Szigetszentmiklos. Ott tobb a munkalehetoseg, nem a fovarosban lennek de nagyon kozel lennek Budapesthez es kozel az M6-os autopalyahoz amin keresztul viszonylag gyorsan eltudnek menni a szuleimhez latogatoba.
2023. jún. 15. 02:42
 2/13 Szabi15 ***** válasza:
94%
Most Budapesten lakom a délinél, innen elköltöznék a 11. Kerületbe. Albérletben lakom, ott is laktam, és nagyon szerettem azt a környéket. 25 vagyok, későn érő típus, már csak dolgozom, de még felfelé ível a karrierem. Majd pár év múlva szeretnék vidékre költözni, bármelyik nagyvárosba, kertes házba. Még szükségem van a pesti életre, a folyamatos lehetőségekre, minden szempontból. Viszont sokat laktam egy kis falvakban/városokban gyerekként, mikor már lenyugodtam, akkor inkább élnék majd úgy, amikor jönnek a gyerekek.
2023. jún. 15. 03:53
 3/13 anonim ***** válasza:
94%

Budapesten élek, ezt választanám a továbbiakban is.

Nekem sokat számítanak a programok, kulturális és sportlehetőségek, a magánorvosi ellátás sűrűsége és - bár kocsival járok- a tömegközlekedés sem olyan borzalom, mint ahogy gyakran olvasni (mármint a hálózat, járatsűrűség stb- az utazóközönség az olyan, amilyen…)

A fővároson belül is vannak nyugodt, kertes házas, jó infrastruktúrájú, igényes környékek.

Itt élve a gyerekeim számára is megoldható a változatos sportolás, versenysportba kapcsolódás, ha egyébként tehetséges (azért vidékről még “hajnalabbkor” kelni…), az ország legjobb, legerősebb iskolái már a nyolc- és hatosztályos gimik szintjén is, ide koncentrálódik a felsőoktatás jórésze is, elérhető a reptér, a Szépművészeti, de a budai hegyekben sokat lehet túrázni, kirándulni is sok utazás nélkül is.

Szeretem a gyógyfürdőket, a Dunát, a Római partot, a sok színházat, a Zeneakadémiát.

2023. jún. 15. 07:34
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Mindenképpen vízparton. Pl. a Balatonnál, Badacsony környékén nagyon el tudnám képzelni.
2023. jún. 15. 07:56
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Most Budapesten lakom, és itt is maradnék, mert még kicsik a gyerekeke, de idősebb koromra el tudom képzelni, hog valami közeli kis faluba kiköltözzek, és ott tennék-vennék a kertben.
2023. jún. 15. 08:21
 6/13 anonim ***** válasza:
39%
Csak Budapest, csak Buda. Az ország egyetlen élhető pontja.
2023. jún. 15. 08:59
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Kőszeg.
2023. jún. 15. 09:21
 8/13 anonim ***** válasza:
77%
Ha semmitől nem függnék, akkor tanyán, távol a bunkó emberektől.
2023. jún. 15. 10:44
 9/13 anonim ***** válasza:
77%

Ott, ahol felnőttem Budán, a 11. kerület szélén. Csendes, zöld, kertvárosi környék, jó tömegközlekedéssel (busszal 20 perc a belvárosba, kelenföldtől metróval, vonattal gyorsan bárhova el lehet jutni, nagyon jó az éjszakai összekötés is). Ahogy előttem is írták, én sem adnám fel a nagyvárosi "luxusokat" (színházak, művészmozik, múzeumok, szórakozási lehetőségek, sportlehetőségek, számtalan munkalehetőség).

Viszont azon a környéken az ember gyalog 10 perc alatt fent van a csendes hegyen egy kirándulásra, sétára, egyáltalán nem "Budapest" feelingje van, a szomszédokkal jóban vagyunk, van kert, vannak kutyák, stb.

2023. jún. 15. 11:22
 10/13 anonim ***** válasza:
84%

Egy atombunkerben, ahová azt és akkor engedek be, akit akarok.

Magától értetődő, hogy civilizálnám a föld alatti lehetőségeket, de az emberekből olyan szinten van elegem, hogy csak a pénzügyi háttér hiánya tart vissza.

2023. jún. 15. 12:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!