Ha Magyarországon belül szabadon választhatnál, hol laknál?
Adott városokat is írhatsz (pl Győr/Szeged/Pécs,stb), de akár nagyobb területet is (pl Balaton környéke), illetve egy indokra és egy korra is kíváncsi lennék!
(a "nem mennék sehova, mert a rokonaim itt laknak" stb válaszokkal nem segítetek, ha viszont OBJEKTÍV szempont miatt maradnátok jelenlegi lakhelyeteken, azt mindenképpen megírhatjátok:) (pl természeti változatásság/munkalehetőségek bősége, stb)
Budapesten élek, ezt választanám a továbbiakban is.
Nekem sokat számítanak a programok, kulturális és sportlehetőségek, a magánorvosi ellátás sűrűsége és - bár kocsival járok- a tömegközlekedés sem olyan borzalom, mint ahogy gyakran olvasni (mármint a hálózat, járatsűrűség stb- az utazóközönség az olyan, amilyen…)
A fővároson belül is vannak nyugodt, kertes házas, jó infrastruktúrájú, igényes környékek.
Itt élve a gyerekeim számára is megoldható a változatos sportolás, versenysportba kapcsolódás, ha egyébként tehetséges (azért vidékről még “hajnalabbkor” kelni…), az ország legjobb, legerősebb iskolái már a nyolc- és hatosztályos gimik szintjén is, ide koncentrálódik a felsőoktatás jórésze is, elérhető a reptér, a Szépművészeti, de a budai hegyekben sokat lehet túrázni, kirándulni is sok utazás nélkül is.
Szeretem a gyógyfürdőket, a Dunát, a Római partot, a sok színházat, a Zeneakadémiát.
Ott, ahol felnőttem Budán, a 11. kerület szélén. Csendes, zöld, kertvárosi környék, jó tömegközlekedéssel (busszal 20 perc a belvárosba, kelenföldtől metróval, vonattal gyorsan bárhova el lehet jutni, nagyon jó az éjszakai összekötés is). Ahogy előttem is írták, én sem adnám fel a nagyvárosi "luxusokat" (színházak, művészmozik, múzeumok, szórakozási lehetőségek, sportlehetőségek, számtalan munkalehetőség).
Viszont azon a környéken az ember gyalog 10 perc alatt fent van a csendes hegyen egy kirándulásra, sétára, egyáltalán nem "Budapest" feelingje van, a szomszédokkal jóban vagyunk, van kert, vannak kutyák, stb.
Egy atombunkerben, ahová azt és akkor engedek be, akit akarok.
Magától értetődő, hogy civilizálnám a föld alatti lehetőségeket, de az emberekből olyan szinten van elegem, hogy csak a pénzügyi háttér hiánya tart vissza.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!