Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mi történik akkor pontosan,...

Mi történik akkor pontosan, ha magánterületre tervez a város közutat építeni?

Figyelt kérdés
Próbáltam keresni erre vonatkozó törvényt vagy leírást, de semmit nem találtam. Adott egy telek (szántó) ahol a későbbiekben valószínűleg keresztül fut majd a közút, csökkentve így a területét. Gondolom a helyi önkormányzat ilyenkor az elvett területért fizet, de van erre valami konkrét szabályozás vagy bármi?

febr. 2. 15:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Ugy tudom meg akarják venni ilyen esetben a telket eleve. Ha ne adja el a tulaj akkor meg átvezetik rajta az utat.

Errol nagy cikkezés is folyt hogy van egy öregasszony aki egy autopálya közepén lakik mert nem akarta eladni a házát.

Pl

[link]

[link]

[link]

Szamtalan ilyen eset van:D

[link]

[link]

febr. 2. 15:14
 2/6 A kérdező kommentje:

Egészen csodálatos, köszi ezért is :D

Bár ez a konkrét eset kicsit más, jelenlegi szabályozási terv szerint a telek kb 1/3-án menne csak át az út, a maradék része elvileg építési telek.

Illetve az is érdekelne hogy mi lehet az árszabás ilyen esetben?

febr. 2. 15:20
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ki fogják sajátítani.
febr. 2. 15:42
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezaz, pont ilyen kulcsszavakra volt szükségem, most már szinte végtelen infó áll rendelkezésemre, köszi!
febr. 2. 16:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Kisajátítják. Nagyvonalúak szoktak lenni.
febr. 2. 23:27
 6/6 Kései Sirató ***** válasza:
Tesznek egy vételi ajánlatot, és ha a tulajdonosok nem akarják eladni, akkor az önkormányzat kisajátítja. Ilyenkor az érintett tulajdonosokat kártalanítják.
febr. 3. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!