Ha Magyarországon belül szabadon választhatnál, hol laknál?
Adott városokat is írhatsz (pl Győr/Szeged/Pécs,stb), de akár nagyobb területet is (pl Balaton környéke), illetve egy indokra és egy korra is kíváncsi lennék!
(a "nem mennék sehova, mert a rokonaim itt laknak" stb válaszokkal nem segítetek, ha viszont OBJEKTÍV szempont miatt maradnátok jelenlegi lakhelyeteken, azt mindenképpen megírhatjátok:) (pl természeti változatásság/munkalehetőségek bősége, stb)
Ha nem kellene dolgoznom, valami szőlőhegyen pl Badacsony és szrnék az emberekre :D
Amúgy Bp.
Alföldi nagyvárosban élek és jó itt. Objektív szempontok, sétatávon belüli kulturális lehetőségek, természeti helyek, folyóparti, erdős részek akár gyalog akár kerékpárral könnyen elérhetők. Van élet, van "város fíling", úgy, hogy mindezt nem nyomja el a Budapestre jellemző túlzsúfoltság, lepukkantság, szürkeség. Éltem Budapesten is ( erről később lent), és ott sokkal kevésbé éreztem magam urbánus környezetben, külön program, vagy később inkább kínszenvedés volt eljutni egy-egy programra. Tetszik az is hogy minden más, akár praktikus dolgok is elérhetők sétálva, pár perc autózással meg már egy egészen más világban találhatom magam. Tanyavilág, homokdombok, vagy ártéri erdők, homokos partok... a legközelebbi 'nagy' városban, azaz megyeszékhelyen is laknék az Alföldi, meg talán ezen kívül még egy városban. A többi része nem vonz, más városokban a környéken nem laknék. Ami foglalkoztat, az egy tanya×városi lakás kombi, ahogy a régiek csinálták. Nyáron "kinn", télen "benn" voltak többet, így dolgoztak, termeltek. HO-ban dolgozom és értek a növénytermeszteshez így eléggé kézenfekvő lenne.
Még egy szempont hogy errefelé elég rendezettek a városok, az utcák, kevés a lepattant, relatíve "no-go" környék. Talán mert annak idején nem volt itt se nagyipar, se bányászat.
Ja, mindebből talán kiderült, hogy Dél-Alföld.
Budapestnek csak a budai oldalán éltem, azt ismerem, azt szerettem meg. A vége felé jöttem rá, éreztem rá igazán az ízére. Számomra az tette élvezhetővé mikor rájöttem, pesti oldali dolgokat csak mértékkel érdemes adagolni. Dombok, hegyek, erdők, parkok... ez tetszett igazán. Meg persze a városi léthez szükséges infrastruktúra. De a nyolc ottani évemből az utóbbi párban már csak a környéken jártam koncertekre, kocsmába, mindenhova. Így szuper volt, ha a munkahelyem is közelebb lett volna, még szuperebb lett volna. Mivel abban az időben ez nem volt lehetséges, inkább ott hagytam az egészet. Budáról annyi emlékem van amit lehetetlen egy-két mondatban összesűríteni. Talán amit az első munkahelyemen egy kedvenc kollégám mondott: "ez egy óriási kertváros".
Kor: 30
Engem rendkívül irritál Budapest (ahol jelenleg lakom), ezért az lenne a cél, hogy innen minél messzebb.
Nekem leginkább a 10-20ezres városok felelnek meg, már a közepes méretű megyeszékhelyeken is zavar a forgalom. Ugyanakkor ezekben a kisvárosokban általában minden van, ami nekem kellhet, sportolási lehetőség, bevásárlás (nem túlárazott Marika néni boltja meg Coop).
A tájat tekintve csak annyi a szempont, hogy ne a pusztaság vegye körül, legyenek a közelben dombok, hegyek, de az is elég, ha az Alföldnek a szebbik részén van a település.
Nem költöznèk továbbá olyan városba, ahol a közelben vannak olyan főútvonalak, ahol kint van a hármas tiltó tábla (mg. Jármű, kerékpár, állati erővel vont jármű) és nincs számukra megfelelő alternatíva. Bár egyik sem érint engem, ilyen tiltások nyugaton nincsenek, azok a környékek, ahol ilyenek vannak, fejletlenek, a közútkezelő primitív szintet üt meg, az állam mint tulajdonos pedig nem akadályozza az ámokfutást.
A végére mondanèk pár példát is:
Sárospatak, Sátoraljaújhely, Kazincbarcika, Fehérgyarmat, Rétság, Bonyhád, Komárom, Zirc, Barcs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!