Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek ha a szomszédom...

Mit tegyek ha a szomszédom családi napközit nyit és én ellenzem?

Figyelt kérdés
Feleségemmel nincs egy éve hogy beköltöztünk otthonunkba, kisebb hangulatos kertes ház. 1 hete megláttam hogy a közvetlen szomszédom kerítésén ki van plakátolva hogy ilyen olyan gyermek megőrző nyílik 10-15fős csoportokkal a hét minden napján. Egyrészt ez lecsökkenti a környék ingatlanjainak értékét mert senki se venne házat egy óvoda mellett, másrészt nem azért spóroltam egész életembe meg fizetem a törlesztőt hogy a gyerekzsivajt hallgassak naphosszat, meg ahogy hozzák viszik őket a szülők. Felhívtam felháborodva hogy mi ez, és azt mondta, nem kell a szomszédok engedélye hozzá, neki ez lesz a megélhetése. Mit lehet tenni ellene?

2023. máj. 10. 20:10
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
57%
Jelezd a NAV-nál, mivel az ilyen jó eséllyel nem fog számlát kiállítani.
2023. máj. 10. 20:15
 2/23 qkker1 ***** válasza:
36%
Semmit, megszívtad.
2023. máj. 10. 20:17
 3/23 anonim ***** válasza:
68%
Egy házi gyerekmegőrzéshez millió engedély kell, valahogy nehezen hiszem hogy ezzel rendelkezik. Ezeket lehet megkapirgálni véleményem szerint.
2023. máj. 10. 20:21
 4/23 anonim ***** válasza:
73%

Bocsi,de miert hiszitek ezt? Szerintetek akkor lenne olyan hulye,ha illegalisan csinalna, hogy hirdesse magat? Hiszen barki feljelentheti igy.

Nalunk is van egy magan bolcsi,2hazzal arrebb. Nem sok vizet zavar. A gyerekek hangosak, ha kint vannak, igen, de csak 4-ig vannak nyitva pl, ez tulelheto.

2023. máj. 10. 22:04
 5/23 anonim ***** válasza:
67%

4-es, 2 házzal arrébb nem olyan a zaj, mint a szomszédban.

Egyébként ha a NAV-os dolog nem jönne be, csendháborítás útján is el lehet indulni, illetve van közjegyzőbis, illetve akár egy ügyvédet is meg lehetne kérdezni mit tanácsol (csakmert több fogalma van a jogokról és kötelezettségekről is).

De én is úgy tudom, hogy ehhez több engedély kell, nemcsak hasraütésszerűen megy.

2023. máj. 10. 22:35
 6/23 anonim ***** válasza:
61%
Dehat ehhez komoly engedelyek kellenek, es ha nem egy uzletsoros utca, szerintem a lakok velemenye is szamit.
2023. máj. 11. 00:50
 7/23 anonim ***** válasza:
58%

Semmi probléma! Nem kell pánikolni!

Egy napköziben szoktak biztosítani tanulásra, pihenésre is időt, - amelyet sokféle módon el lehet tölteni.

2023. máj. 11. 02:24
 8/23 anonim ***** válasza:
20%
#2 : Szerintem fel kell inkább jelenteni. Kezdő vállalkozások sokat hibáznak. :)
2023. máj. 11. 09:28
 9/23 anonim ***** válasza:
36%

Látszik a gerinctelen aljas korrupt magyar mentalitás: biztos sumákol, küldjük rá a nav-ot.

A normális út egy civilizált jogállamban: ha zavar akkor kérsz egy birtokvédelmet, kijönnek párszor, megmérik a zajt és intézkednek ha ez meghaladja a jogszabályban előírt mértéket..

2023. máj. 11. 10:50
 10/23 anonim ***** válasza:
30%
#9 : Mi abban a korrupt, ha teszel pár bejelentést? Ha nincs gond nála nem lesz büntetés sem.
2023. máj. 11. 11:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!