Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Költöztem külföldre szomszédok...

Költöztem külföldre szomszédok nem jöttek hogy megismerkedjenek velem vagy sütit hozni kedvességből én próbáljak ismerkedni velük sütit vigyek?

Figyelt kérdés
2023. márc. 18. 20:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Pár helyi lakossal mikor beszéltem es megemlitettem hogy magyarok vagyunk, akkor mondta hogy van mar magyar ismerose akivel joba van, sőt volt ahol direkt barátként hivatkoztak rá. Még egy nagyon videki par száz fős faluban is.

És mas nemzetisegueket se rohannak le sütivel.

Egyszeruen ki megy a divatbol ez a szokás.

2023. márc. 19. 07:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Én csak Magyarországon éltem hosszú távon. Itt sem szokás sütit vinni. Bemutatkozni igen, de általában én mentem át a szomszédba, hogy helló, mostantól itt lakom.

Angliában, Hollandiában, Németországban és Norvágiában élnek ismerősök. Egyik se vitt át semmit, aki extrovertáltabb, akart haverkodni a szomszédokkal, az átkopogott, bemutatkozott. Senkinek sem vittek Welcome ajándékot. Ők se vittek senkinek. Van egy munkatársam, aki élt az USA-ban, majd őt megkérdezem, hogy náluk tényleg szokás-e süteménnyel köszönteni az új szomszédot, mert én ezt eddig csak amerikai filmekben láttam. Szerintem sehol nem szokás. Persze, tök jó, ha bemutatkozol a szomszédoknak. Ha sütit is viszel - nehéz terep, nem tudhatod, nem allergiásak-e a mogyoróra, nem gluténérzékenyek-e. Szerintem fölösleges. Elég, ha átkopogsz, hogy XY vagy, itt laksz mostantól. De azt ne várd el, hogy majd parádét rendeznek arra, hogy te beköltöztél.

2023. márc. 19. 17:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Más ország, más szokások! Puhatolóznod kellene, mielőtt bármilyen magánakcióba is kezdenél, - mert sértő is lehet más közegben egy olyan gesztus, ami itt megszokott.
2023. márc. 23. 21:10
 14/14 anonim ***** válasza:
45%

Ne vigyél sütit, mert tök felesleges. Hagyd békén őket, rövisen és tömören. Miért kéne bárkit délután, munka után ilyenekkel zaklatni, szerencsétlen meg vágjon jó pfát, mert elküldeni nem mer.

Mondjuk én igen, amikor vasárnap délután négykor csengettek, hogy jaj, mi vagyunk az új szomszéd, és bla-bla-bla.... egyperc után megköszöntem a látogatást és rácsuktam az ajtót, mert oké, köszönjön, de mehet is haza.

Vagy ha beugrana, "dumcsizni" (a hideg kiráz az ilyenektől) akkor előre szóljon és megbeszéljük.

2023. márc. 25. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!