Lehet valamit tenni, hogy ne a folyosón tartsa a szemetét?
Figyelt kérdés
A szomszédom folyamatosan az ajtó előtt, a folyosón tartja a szemetét. Ugyan be van zsákolva, de mivel több napig is kint van akár, büdös. Kakis pelenka, kajamaradék stb. A folyosó ablaka mindig nyitva van, de így is érezni. És mi lesz nyáron?
Neki természetesen már szóltunk. A válasz az volt, hogy az ő szemete nagy, nem fér le a ledobón és nem hajlandó kisebb zsákot venni és sűrűbben ledobni.
A szisztémájuk az, hogy heti 1-2 alkalommal viszik le, amikor jön a kukás autó. Addig áll a folyosón.
Kihez kellene fordulni? Közös képviselővel nem nagyon találkozink, de ha ő tehet valamit, akkor zaklatom emailen.
Hogyan intézkedett volna a közös képviselő, ha még nem is szóltak neki róla, ergo nem is tud a helyzetről?🤦🏻♀️ Nyilván azután fog intézkedni, hogy szóltak neki, logika.
2023. márc. 5. 15:09
12/23 A kérdező kommentje:
Lehet megpróbálok még egy kört futni és belengetni, hogy a közös képviselő fog intézkedni. Hátha akkor lecserélik a zsákot.
Én őket is megértem. Amikor ideköltöztek, az asszony hetente eldugította a ledobót és azóta fél használni. De akkor tartsák a lakásban a szemetet, amíg nem jön a kukás autó.
2023. márc. 5. 15:48
13/23 anonim válasza:
Mondjuk azért vannak alapvető bajok a szomszédnál ezentúl is, ahogy látom. Őszintén, mennyire kell ahhoz hülyének lenni, hogy heti szinten eldugítsd a ledobót, miközben pontosan tudod, hogy túl nagy a zsák és nem fog lemenni? Ahelyett, hogy lecserélték volna a zsákot kisebbre, inkább ugyanúgy hetente eldugították a ledobót, majd még mindig nem a zsákot cserélik le, inkább kiteszik a folyosóra, hadd szagulja mindenki. Nem értem az embereket esküszöm.
2023. márc. 5. 16:05
14/23 A kérdező kommentje:
Hát igen.
De engem nem is érdekel se a dugulás (mások is eldugítják), se hogy milyen zsákot használnak. Felőlem a lakásban lehet addig a pár napig. Csak ne a folyosón.
Sajnálom őket, mert ezt leszámítva nincs velük gond.
2023. márc. 5. 17:50
15/23 anonim válasza:
A lakásban egyáltalán nincs is szemetesük, hanem kint van a folyosón egy nagy zsák és oda hordják ki bele a szemetet? Mert ha ez a helyzet, én fognám a szemetet és minden egyes nap melóba menet vinném magammal és kidobnám az utcán álló kukába. Így rá lennének kényszerítve, hogy új szemetes zacskót rakjanak ki naponta, ami sokkal többe kerülne nekik, mintha áttérnének arra, hogy kisebbet vesznek és bent tartják a lakásban. Előbb-utóbb maguktól rájönnének, hogy sokkal jobban járnak, ha átszoknak a kisebb zsákra. :D
2023. márc. 5. 19:34
16/23 A kérdező kommentje:
Van szemetesük, és abban van egy nagy zsák. (Nagy a kukájuk, azt mondta a csaj, nem tudja ráhúzni a kicsi zsákot. Egyébként nem egy hulkazsák méretűre kell gondolni, hanem kb 60 literes. És amikor amez megtelik, akkor a telit kiteszik és gondolom tesznek be másikat. De ugye a ledobót nem használják. (Kicsi ledobó, nekem is dugult már el) Levinni meg csak heti kétszer tudják és addig a folyosóra teszik ki.
2023. márc. 5. 20:21
17/23 Zowie válasza:
Miért csak heti kétszer tudják levinni? Megfogja melóba menet és bedobja a lenti kukába.
2023. márc. 6. 16:56
18/23 A kérdező kommentje:
A lenti kukát csak heti kétszer teszik ki, amikor a kukásautó jön. Egyébként a tároló helyiség zárva van és csak a földszinti lakóknak van hozzá kulcsa.
2023. márc. 6. 19:10
19/23 Zowie válasza:
Mondjuk nálunk nincs elzárva a lenti kuka, ezt nem is értem. Nincs erkélye? Mert akkor tegye addig ki oda. Én a helyedben mindenképpen szólnék a közös képviselőnek, mert egy tűzvédelmi ellenőrzésnél úgy megb..ák a házat, mint a huzat. Vegyen kisebb kukát, ha olyan gyökér, hogy nem tudja felmérni, hogy mekkora szemét fér be a ledobóba.
2023. márc. 7. 15:12
20/23 A kérdező kommentje:
Mondjuk tűzvédelmi szempontból szerintem eleve az is aggályos, hogy a kukatároló, ami egyben az épület hátsó kijárata is, folyamatosan zárva van. Bár nem tudom a szabályozást, de ha az első ajtónál tűz van, nem tudjuk elhagyni az épületet
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!