Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egymástól 1 óra távolságra...

Egymástól 1 óra távolságra élünk, szerintetek hol lenne célszerű letelepedni? (részletek lent)

Figyelt kérdés

A barátom Mátészalkán lakik és ott is van a munkahelye, én Záhony közelében élek és Záhonyban dolgozom.

Ő azt várja el, vagy legalábbis örülne neki, ha én oda költöznék, mert neki mindenki és minden ott van, illetve élhető város Mátészalka. Faluba nem akar költözni, de ezt talán meg is értem. Mondtam neki nézzünk egy köztes települést, ami arányaiban mindkettőnknek közel van, és ha úgy adódik tudunk hazajárni, az elején pedig ingázni a munkába.

Nekem elsősorban Kisvárda ami eszembe jutott, nekem kb 30 perc, de neki 50 perc lenne, az is figyelembe veendő nála, hogy műszakban dolgozik.

A barátomnak a köztes település nem igazán tetszik, nagyon ragaszkodik Mátészalkához. Én viszont nem akarok odaköltözni, mert akkor az állásomat ott kell hagynom, és a családommal sem tudnék sűrven találkozni, egy órát munka után, illetve esetlegesen majd gyerek mellett nem biztos, hogy majd bevállalok. Szüleim nem tudnak vezetni, a közlekedés oda pedig elég nehézkes. Úgy érzem, amit ő szeretne azzal nekem nagyon sokat kell alkalmazkodni, míg neki semmi sem változna.

Szerintetek önző dolog tőle azt kérni, hogy egy köztes településre menjünk élni?

Illetve, segítenétek olyan falvakat, vagy városokat keresni, amely egyaránt közel van Záhony és Mátészalkához? (Kb. Olyan 30-40 perc kocsival.?

2023. febr. 21. 09:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Vásárosnamény ott van félúton, és nem rossz hely.
2023. febr. 21. 13:31
 12/22 A kérdező kommentje:

Kérdező vagyok

Köszönöm a válaszokat.

Kisvárdán találkoztunk közös ismerős által. Én Kisvárdára gondoltam igen, de látom én is neki sok lenne az 50 perc ingázás műszak során. Igazából én közigazgatásban dolgozom.

Ahogy beszélgettünk róla mindketten arra jutottunk, hogy pl. Budapestre semmiképp nem szeretnénk költözni. Nyíregyházát még nem vetettem fel neki, elgondolkodunk szerintem rajta. Barátom mondta, hogy már ő is gondolkodott azon, hogy egy kisebb településre menjünk, mert látja, hogy nagyon a "köztes megoldást" szeretném. Anarcs, Gyulaháza, ahogy néztem mindkettőnknek fél óra út lenne, még nem vetettem fel neki az ötletet. Nem ragaszkodunk ahhoz, hogy város legyen. Amennyiben megoldható saját házat szeretnénk, és azért faluban jobban kivitelezhető a mai árak mellett. Még nem a közeljövőben tervezzük a gyerekeket, de látom munkatársaimon, hogy milyen nagy segítség, ha van szülő, aki segít, ha beteg a gyerek. Úgy gondoltam, hogy a 30 perc távolság esetén még el tudjuk vinni majd őket, ha segítségre lenne szükségünk. A tömegközlekedés persze nem 30 perc és nem is jó sajnos, ha az előbb említett településekre mennénk.

Remélem dűlőre jutunk ebben az ügyben, mert már sokszor felhozódott a téma, és nem egyezik a véleményünk.

2023. febr. 22. 00:31
 13/22 Kései Sirató ***** válasza:
53%
Szerintem azokban a kisebb városokban/településeken, amelyek szóba jönnek, töltsetek időt együtt, hogy kialakuljon a szimpátia a település iránt, és, hogy rangsorolni is tudjátok őket. Közigazgatásban te bárhol találsz majd állást sztem. Kormányablaknál is, vagy önkorinál.
2023. febr. 22. 08:39
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Arra us gondolhattok, hogy mire tényleg családalapításra kerul a sor, akkorra megépülhet az M49-, és autóút Mátészalkánál, ill. az M34 Vásárosnamény és Zahony között. Addig türelmesnek kell lenni, én Vnaményt választanám. Nem falu. Félúton van. Neki gyorsabb lenne jelenleg is az M3-on át.
2023. febr. 22. 09:14
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Átjöhetnétek Nyugat-Magyarországra is akár.
2023. febr. 22. 10:18
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
#15 Minek?
2023. febr. 22. 10:29
 17/22 anonim ***** válasza:
6%
Neked elsosorban azt kell eldonteni hogy sajat csaladot akarsz vagy maradsz otthon.
2023. febr. 22. 11:24
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Na, megszólat egy farok, aki szerint a nőnek kell mindenben alkalmazkodnia.

Nincs nőd, ugye :D

2023. febr. 22. 11:56
 19/22 Kései Sirató ***** válasza:

Nem jött le, hogy közös jövőt terveznek? Fuss neki még egyszer, amikor józan vagy!

2023. febr. 22. 14:00
 20/22 anonim ***** válasza:
81%
Vásárosnaményból a vonat menetrend is jó minden irányban.
2023. febr. 22. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!