Egymástól 1 óra távolságra élünk, szerintetek hol lenne célszerű letelepedni? (részletek lent)
A barátom Mátészalkán lakik és ott is van a munkahelye, én Záhony közelében élek és Záhonyban dolgozom.
Ő azt várja el, vagy legalábbis örülne neki, ha én oda költöznék, mert neki mindenki és minden ott van, illetve élhető város Mátészalka. Faluba nem akar költözni, de ezt talán meg is értem. Mondtam neki nézzünk egy köztes települést, ami arányaiban mindkettőnknek közel van, és ha úgy adódik tudunk hazajárni, az elején pedig ingázni a munkába.
Nekem elsősorban Kisvárda ami eszembe jutott, nekem kb 30 perc, de neki 50 perc lenne, az is figyelembe veendő nála, hogy műszakban dolgozik.
A barátomnak a köztes település nem igazán tetszik, nagyon ragaszkodik Mátészalkához. Én viszont nem akarok odaköltözni, mert akkor az állásomat ott kell hagynom, és a családommal sem tudnék sűrven találkozni, egy órát munka után, illetve esetlegesen majd gyerek mellett nem biztos, hogy majd bevállalok. Szüleim nem tudnak vezetni, a közlekedés oda pedig elég nehézkes. Úgy érzem, amit ő szeretne azzal nekem nagyon sokat kell alkalmazkodni, míg neki semmi sem változna.
Szerintetek önző dolog tőle azt kérni, hogy egy köztes településre menjünk élni?
Illetve, segítenétek olyan falvakat, vagy városokat keresni, amely egyaránt közel van Záhony és Mátészalkához? (Kb. Olyan 30-40 perc kocsival.?
Én amiről tudok ismerősöknél hasonló eset volt, ők úgy oldották meg hogy mindkét fél "áldozatot hozott", mégpedig úgy hogy otthagyták mindketten a munkájukat és Budapestre költöztek ahol volt elég munkalehetőség.
Szüleiket meg havonta egyszer ők maguk látogatták (nem a szülők mentek).
Így mindketten hozzáadtak ahhoz hogy együtt lehessenek, jobban is keresnek Pesten (igaz albérletben laknak).
Amúgy ez a Mátészalka, Kisvárda, Záhony Bermuda-háromszög nem egy olyan csúcs szuper hely amihez ennyire ragaszkodnék. Ha fiatalok vagytok akkor lássátok meg a lehetőségeiteket más nagyobb városokban is (ha tényleg együtt akartok élni)....
Azok a szempontok fontosak amik mérvadóak a közös életetek során. Pl. milyen végzettséggel mennyi lehetőségetek van munkahelyet váltani? Mennyire szeretnétek majd a szülőkre számítani ha gyereketek lesz? Mennyire hosszútávra terveznétek az adott helyre költözést?Pl albérletbe mennétek vagy saját otthont szeretnétek?
50 perc közlekedés műszakba járásnál nagyon sok,szerintem ezt nem lehet bevállalni.
Nálunk nagyon jó volt hogy a szülők segítettek ha beteg volt a gyerekem, mindig nem maradhatunk otthon, a szülőkre is számíthattam. Ezt nem lehet 30-40 km-ről elvárni.
Vagy pl hová szeretnétek majd vinni óvodába/iskolába?Hol van orvos, melyik település a jobban ellátott?
Családalapítás szempontjából ezek fontos kérdések.
De nem nekünk kell tanácsot adni, Nektek kell kompromisszumra jutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!