Leskelődő, kíváncsi, erőszakos, mindenbe beleugató, mindenkiről véleményező szomszédok ellenszere?
Figyelt kérdés
Akinek volt ilyen típusú emberrel tapasztalata, szívesen fogadom, hogy mi volt ellenük a legjobb védekezés, mi működött. Nagyon idegesítő tud lenni, hogy az ember minden mozdulatát kukkolják, majd megeszi a kíváncsiság.2023. febr. 18. 16:55
11/14 anonim válasza:
Belátásgátló a kerítésre? Kerítésmagasítás? Sövény a kerítés mellé? Redőny, egy oldalon tükröző fólia az ablakra?
12/14 anonim válasza:
Legolcsóbb megoldás szerintem ezzel a bambusz izével bevonni a kerítést a te oldaladról, ha nem akarod, hogy belássanak. Ha van időd, pénzed, és türelmed, telepíthetsz bokrokat vagy tuját a kerítés mellé.
Én, mikor kertesben laktam, egyszerűen leszartam. Ha mondjuk sütögettünk kinn a batárokkal a kertben, és láttam, hogy figyel, akkor odaintettem, hogy "Csókolom, Ilci néni!", és folytattam, amit csináltam, általában ettől zavarba jött.
13/14 anonim válasza:
Én is kertesben lakom és mellettem is lakik egy ilyen. Általában igyekszem tudomást sem venni róla vagy kerülni, de mivel állandóan otthon unatkozik, így nem könnyű! Amúgy nem csak leskelődik, hanem szeret dirigálni is (nem kérni)! Ezt általában úgy oldom meg, hogy amit mond egész egyszerűen nem vagy csak néhány hónap késéssel csinálom meg (nem halaszthatatlan dolgokról van szó legtöbbször)! Ha közben megint szóvá teszi, csak azt éri el, hogy annál később lesz megcsinálva! Amúgy általában konfliktuskerülő vagyok, de egy-két alkalommal rossz hangulatban talált meg, akkor hazazavartam és mondtam neki, hogy a családjával foglalkozzon! A másik mellettem lakó meg erőszakos! Beteg, idős ember, a családja nem törődik vele és ha valami kell neki vagy hozzánk vagy a szemben lakóhoz megy! Néhány hónapja a fél házunk szét volt bombázva felújítás miatt és nem fogta fel, hogy nincs időnk vele foglalkozni, hanem akkor is fárasztott minket! Félreértés ne essék, szívesen segítek bárkinek (neki is segítettem nemegyszer), de az erőszakosságot nem tolerálom! Mostmár eljutottunk oda, hogy napközben is mindent zárok, hogy legalább átjönni ne tudjanak, így legalább valamennyire nyugtom van tőlük!
14/14 anonim válasza:
Én is hasonló problémával küzdök. 2 ilyen ember van, mindkettő öregasszony. Az egyik mindig leskelődik,volt hogy mikor kint buliztunk kijött este 10kor fejlámpával kutyát sétáltatni a telkén,csak átlásson. A másik minden nap/minden másnap a közös kerítésnél bassza a rezet,jönne dumálni meg kíváncsiskodik. Tegnap családi buli volt,nyitva volt a kapu,ez meg szó nélkül kinyitotta és bejött a járdáig csak hogy körbenézhessen. Tököm kivan velük. Már van kerítés amin nem látnak be,meg nőnek a tuják is a túloldalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!