Ebben az esetben, hogy véleményezzem az illetőt?
Én ezeket a pontozásokat mindig lexartam és mindenkinek magas pontszámot adtam.
A te munkaritmusodat nem a betanulás fogja megalkotni, ugyanúgy, ahogy a tudást is inkább munka közben sajátítod el.
Ugyanúgy jó mindenkivel jóban lenni, ki tudja hogy kezeli az, akihez eljut a pontozás, visszaadja-e ezt az infót a betanítóidnak és ők mennyire veszik a szívükre ha valamelyiküket lepontoztad.
Hidd el, aki ott van x éve sokszor úgy áll ehhez, hogy ne egy taknyos újonc értékelje a "munkámat", hiszen én itt vagyok x éve, ő meg most esett be az ajtón és efy negatív értékelés után nem tud vele kedves lenni, állandóan kibeszéli, puszkálja és keresi a hibát a munkájában, hogy őt megkerülve azonnal jelenthesse a főnöknek.
Most elgondolkodtam.
Ha anonim, akkor alapjáraton nem tudhatják, hogy személy szerint neked van az illető tanítási módszereivel problémád és, ha többen is betanultok és mások meg felpontozzák őt, nem fogják eltávolítani a betanításból. Márcsak azért sem, mert egyes cégeknél megvannak a konkrét trainerek és az ő pótlásukhoz is kell idő (trainer se mindig hétfőről keddre lesz valaki), meg egyáltalán jelentkező a többiek közül, aki alkalmas is lenne rá meg türelme is lenne hozzá.
Maximum annyit jelezhetnek neki vissza, hogy valakinek ez meg az nem tetszik a tanítási módszereiben és ezen vagy változtat vagy nem.
Szerintem a felettesednek mondd el, hogy az xy trainer mellett nagyon sokat fejlődtél és te nagyon szeretnéd vele folytatni a training programot, mert a legjobb szeretnél lenni.
Olyanokat ne mondj, amit leírtál a rosszabb trainerről, mert a legtündibündibb főnök is azt vehetné le ebből konklúziónak, hogy te csak át akarsz rohanni a munkán, nem akarsz vele foglalkozni, hiába is nem erről van szó. Azt lássák inkább, hogy te ambiciózus vagy és ehhez keresed a megfelelő betanítót.
Ha esetleg így sem sikerül és visszakerülsz a nem kedvelt trainerhez, akkor tudd, hogy a csapatmunka során azt is tudnod kell kezelni, ha a munkatársad bármilyen módon rossz hatással van a teljesítményedre és veheted ezt egy külön training feladatnak és bátran jelezd neki, ha valami túl sok egyszerre, persze nem leteremtő stílusban, hanem úgy add magad elő, hogy a legjobb akarsz lenni és te még kezdőként úgy érzed, kis adagokban és nem pepecselve könnyebben fejlődnél.
Off
Azt is elárulom, hogy a munkában az előléptetéseknél vagy a jutalmazásnál a konfliktuskezelést is nézik.
Normális cégeknél előléptetéseknél vagy a jutalmazásnál nem csak a szaktudását nézik az embereknek.
Azt is nézik, hogy ő a csapatban hogyan boldogul.
Nekem például a munkatársam gyorsan és hatékonyan végezte a munkáját, mindig hozzá mentünk segítségért, trainer is volt. De sosem léptették elő, mert nem tudta egyedül kezelni a konfliktusokat.
Nem arra célzok, hogy legyen az ember békebíró, ha Nünüke és Zsuzsika összevesznek egy nem munkaügyi hülyeségen, hanem arra, hogy, ha Zsuzsika folyton elblicceli a munkát, akkor leüljön vele és normális hangnemben elmagyarázza, hogy ezzel miért tesz keresztbe a csapatnak, ha Nünüke hibázik és nyakig van a kakában, akkor leüljön vele és segítsen neki kijavítani a hibát, ha Nünükének és Zsuzsikának komolyabb munkaügyi gondja van egymással, akkor megoldja, hogy mindketten továbbra is el tudják végezni a feladatukat és a munkaügyi nézeteltéréseiket is rendezzék, ha Zsuzsikán észreveszi, hogy egy új procedúrát nem ért és le van maradva a többiekhez képest, emiatt a munkája is hanyag, akkor felzárkóztassa őt, stb.
Továbbá a saját konfliktusait is tudja kezelni anélkül, hogy ebbe a főnök segítségét kérné vagy csak akkor avatja be a főnököt, ha már előtte minden lehetséges megoldást kipróbált és nem volt hatásos.
Ha látják, hogy valaki érti a munkáját és a csapatban is nagyon jól boldogul, emellett a saját konfliktusait is kezeli, nem kell fogni a kezét, és a személyiségéből adódóan nem egy pattogó bolha aki az agyára megy mindenkinek, hanem valaki akit az egész csapat szeret, akkor annak nagyobb az esélye, hogy feljebb kapaszkodik idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!