Társasházi fejlesztéseket ha a többség megszavazza,
nekem is kötelező belefizetnem?
Figyelt kérdés
A szomszédaim fejlesztéseket szeretnének a társasház közös használatú területein. Felmerült a csúszda, libikóka, szalonnasütő, virágoskert, faültetés, stb. Nekem ezekre nincs igényem. Pénzem meg aztán végképp nincs rá. Persze, felőlem megcsináltathatják, engem nem zavar, csak ne kelljen belefizetni. Ha nem szavazom meg ezeket a lakógyűlésen, de a többség igen, akkor nekem is kötelező jelleggel bele kell fizetnem?
A társasházban a többség dönt mindenről. Ha hülye a többség akkor igen hülyeségeket szoktak kitalálni és megszavazni.
2023. jan. 17. 15:30
22/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. jan. 17. 15:44
23/32 anonim válasza:
Az ilyen nem kellenek fejlesztések mert jajj istenem megemelik 2ezer forinttal a közösköltséget emberek miatt lesz aztán szétázva rothadva a tető meg ég szénné a 40 éves cserélendő vezeték.
Aztán meg megy a sírás hogy nem megy a tv meg a szulejmán
2023. jan. 17. 16:56
24/32 anonim válasza:
Szavazz ellene. Ha a többség mégis megszavazza, akkor a határozatot a kisebbség jogos érdekére hivatkozva 60 napon belül megtámadhatod. Bíróságon panasznapon kérhetsz segítséget, hogy mi a formája, módja. Ez tipikusan ilyen eset, hogy a te érdekeiket sérti, mert erre nem tudsz, nem akarsz költeni, de nem is arról van szó, hogy ezek nélkül leesne a vakolat vagy összedőlne a ház.
2023. jan. 17. 22:12
25/32 anonim válasza:
Ez korrekten így nézne ki: Szeretnénk-e ezt vagy azt az udvarra pl.
Szavaz rá x ember, utána akkor ezt az x embert megkérdezni, hogy össze akarják dobni rá a pénzt.
Ha akarják összedobják ha nem nem, de aki alapból sem akart valamit azt a elgnagyobb pofátlanság a fizetásbe belevonni.
2023. jan. 18. 03:50
26/32 anonim válasza:
Hozzánk kb. 3 hónapja költözött be egy nyugdíjas házaspár, akiknek az a legnagyobb gondjuk, hogy nem mindegy milyen ablakokat néznek addig a 3 percig amíg ki és be lépnek a lakásukba. Ezért megszavaztatták a többi hasonló ott lakó idiótákkal, hogy cseréljék ki őket. Lakásonként plusz 60000-ret kell fizetni ezért, plusz a ház teljes megtakarítása is bele kerül. Ilyen élelmiszer árak mellett ez a legnagyobb problémájuk, hogy milyennek az ablakok. Szépen beköltöztek ide, aztán azonnal gyorsan máris megszabták az egész háznak, hogy mire is költsön még pénzt. És a sok gyáva idióta nem mert ellentmondani nekik, csak én. De sajnos hiába, mert a többiek már beleegyeztek, így nekem is megvan kötve a kezem. Ráadásul azóta a hátam mögött pocskondiáznak is, csak a szemembe nem merik mondani. Szóval, ez ilyen kérdező. Ha a fejed felett döntenek, akkor két választásod marad csak. Elköltözöl gyorsan, vagy fizetsz.
2023. jan. 18. 06:11
27/32 anonim válasza:
Többség dönt, ez igaz.
De ilyen esetben ez elég nagy szemétség.
2023. jan. 18. 09:14
28/32 anonim válasza:
A hozzászólásokat nem olvastam el, de a kérdésre a válaszom, hogy szerintem igen, be kell fizetned. Viszont van lehetőséged arra, hogy lépéseket tegyél a többség akaratának késleltetésére, vagy akár meghiúsítására. Pl. bíróságon megtámadni a közgyűlési határozatot. Ezzel hónapokkal, vagy akár évekkel késleltetni lehet a határozat végrehajtását. Ha szerencséd van és találsz valami kisebb-nagyobb szabálytalanságot a közgyűlés ill. a határozat kapcsán (pl. ügyvéd segítségével), akkor ennek okán a bíróság érvénytelenítheti a határozatot.
2023. jan. 18. 12:51
29/32 anonim válasza:
Mondjuk az is okos aki egy 10-20ezres kiadás miatt ennek a többszörösét költi ügyvédre meg időt és energiát tölt bíróságra járással:D
De a lehetőség valóban adott.
2023. jan. 18. 13:01
30/32 anonim válasza:
Akkor, ha a többség bármi hülyeséget megszavaz, azt végig is viszik?
Ha a házra költik, azzal nincs probléma, mert abból a kérdezőnek is előnye származik.
De ha a saját szórakozásuk, kényelmük miatt csinálják, az gusztustalan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!