Tisztelt Mindenki. A közös képviselőt probléma esetén kötelező beengedni a saját tulajdonú lakásba? Üdvözlő-Köszönettel.
Ha problema van akkor igen.
Bar nem tudom h berled a lakast vagy a tied.
Mi anno berlök voltunk,szoval volt a föberlo es voltak a hazfenntartok.
A hazfenntartok felelnek a falakert marmint a külsö hibakert.Szerkezeti hibakert.
Tavaly a felettünk lakp rank engedett 4000 liter vizet.
A csapot nem zarta el,elment dolgozni ahogy mi is.Delutan arra ertem haza h bokaig allt a lakasban a viz.Egyertelmü volt h a fenti lakasbol jon a viz mert ugy ataztak a fölött nala is h kivül is ömlött ki a viz.
Gyors szoltunk a hazmesternek,Ö hivta a csajt nem vette fel
Hivta a haz tulajdonosat szerencsere 5 percre lakott,ö nyitotts ki az ajtot.
A csaj este 8ig nem volt elerhetö.
Szoval a hazmester,föberlöje bement a lakasba,es volt egy ceg a vizet kipumpalni.
Mikor hazaert eleg nagy meglepi erte.
Nah oke,ez tenyleg veszhelyzet volt.
Par nap mulva hozzank is jöttek a hazfenntartok es különbözö emberkek.
A haz szerkezetet es a karokat felmerni.
A födem megsülyedt es ez a hazfenntartok felelössege.Es a falak is tiszta vizek voltak amitöl gyengültek.Földszinten laktunk es 3 emeletet kellett megtartania.
De volt h az engedelyünkel beengedtük a föberlönket a lakasba.
Az eset utan igen atjarohaz volt,rengeteg karfelmeres renovalas stb...
A ceg aki renovalta a lakast kulcsot kaptak tölünk.
Mert dolgoztunk,1 hetig voltak nalunk.
De szinte üres volt a lakas mert a padlot is mindenhol csereltek igy ki kellett pakolnunk.
Az agyunk,2 börönd a holmijainknak a hütö es par tanyer evöeszköz pohar volt elöl.
Minden mas lent a pinceben volt elzarva.
Ha nagy a baj szerintem barmikor mehet.
De engedelyt kell adni ahhoz egyebkent belephessen a lakasba.
A lenyeg az h tudni kellene miert akar bemenni
Ha szerkezeti hiba miatt akar akkor bemehet.
Ha neadj baj van es nem engeded be siman mehet a birosagra ö is.
Ahogy te is ha engedely nelkül megy be megfelelö indok nelkül.
Szoval te is felnyomhatod ha ok nelkül lep be a lakasodba.
Aztan a birodag eldönti h az ok kötelezte h belepjen vagy sem.
Köszönöm a válaszokat, hálisten nincs életveszély,
csak érdekes, hogy amióta van rendszeresen lakó felső szomszéd 1re több a probléma, mégis engem találnak meg, hogy tőlem ered. Nyilván nem mai darab a lépcsőház, a vezetékek még inkább. Lehet ezért is. Üdv. Mindenkinek.
Általában a te érdeked is, hogy beengedd, ok nélkül nem jönnek.
Mondok két példát, ami nálunk történt. Nekem saját ingatlanom van, laknak alattam is, fölöttem is.
Pár éve volt a kötelező vízóra csere, külön van vízóra a konyhában és a fürdőszobában. A fürdőszobait lemez takarja, azt nem szoktam kibontogatni, csak egy résen keresztül nézek be diktáláskor, hogy mennyi az érték. Vízóra cserénél rosszul húztak meg valamit a szerelők, és csöpögött a víz, de nem erősen, nem vettem észre. Hetekkel később jelezte az alattam lakó, hogy átázott, akkor derült ki, hogy mi a probléma. Nem szándékos károkozás volt.
Másik eset idén történt, dugulás, jött vissza a szennyvíz a WC-n és a fürdőkád lefolyón. Nem tudtuk, hol volt a dugulás, így becsöngettek az alattam lévő emeletekre is, hogy ott is áznak-e. Nem mindegy ugyanis, hogy nálam dugult csak el vagy a központi cső, ha nálam dugult el, akkor a dugulás elhárítás költsége engem terhel, ha a központi cső, akkor a házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!