Mire kell egyetemen felesküdnöm? És ez miben vltoztatja meg a hátralévő életem?
Mondták, hogy lesz valami eskü, és midenkinek kell tennie.
Minden diáknak.
Milyen eskü ez? És miben változtatja meg a hátralévő életem?
Úgy értem, sokan mondják, hogy "esküdt tett rendőrök voltak korruptak!
Esküdt tett orvosok csaltak..."
Ha bíróság elé kerülök én is ezt fogom hallani, hogy egyetemi esküdt tettem és...?
Áh csak annyiban változik meg az életed, hogy az egyik illumintás páholy vezetője leszel, semmi más.
Amúgy meg mit változtatna? Max annyit hogy elmondasz egy blabla szöveget kórusban a többi újonccal és kész, a főiskola hallgatója leszel.
Nálunk volt ilyen.
A legtöbb kar felesküdött arra, hogy rendesen, elhivatottan fogja végezni a későbbiekben a munkáját.
Az egyetem összes eüs karáé is hasonló volt, de ott a Hippokratészi eskü egyes pontjait is belevették.
Az eskü önmagában nem változtatja meg az életed, ez csak amolyan a szakma és a hozzá kapcsolódó törvények és erkölcsi magját összefoglaló kis mondóka.
Max akkor befolyásol, ha a későbbiekben olyat teszel a szakmád terén amit nem kellene. Mivel ha elmondtad az esküt (na meg egyetemen tanultad a munkakörödhöz kapcsolódó jogot) elvárják, hogy törvényesen járj el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!