Társasházi fejlesztéseket ha a többség megszavazza, nekem is kötelező belefizetnem?
A szomszédaim fejlesztéseket szeretnének a társasház közös használatú területein. Felmerült a csúszda, libikóka, szalonnasütő, virágoskert, faültetés, stb. Nekem ezekre nincs igényem. Pénzem meg aztán végképp nincs rá. Persze, felőlem megcsináltathatják, engem nem zavar, csak ne kelljen belefizetni. Ha nem szavazom meg ezeket a lakógyűlésen, de a többség igen, akkor nekem is kötelező jelleggel bele kell fizetnem?
Köszönöm a válaszokat!
Igen.
A közösség része vagy és demokratikus módon szavazás történik.
De felbújthatod a többieket, hgoy szavazzanak nemmel.
Nem tudnak plusz költségre kötelezni. A közös költség a kötelező, ha abba bele van építve, akkor oké.
Egy csomó olyan társasházat láttam már, ahol pl. az ablakok cseréjét műanyagra közösen intézték, aztán van 1-2 lakás, amin nem lett kicserélve, mert a tulajdonosok nem akarták, nem tudták kifizetni. És általában a nem tudták az igaz, sokszor nagyon idős, egyedül élő, szegény emberek.
Na ezért nem költözök én társasházba.
Miért fizessek azért mert valaki lusta 2 sarokkal árébb levinni a gyerekét a játszótérre. Akinek szalonna sütögethetnéje van az meg oldja meg a tűzhelyen vagy vegyen egy kis tanyát a közelben és randalírozzon ott.
A másik meg, hogy majd a közeli tinik mind ebben a “parkban” fognak lógni, lezűleni. Biztosan jó lessz másnap reggel menni és takarítani a széttört üvegeket meg a használt kotont összeszedni. Persze majd jelölnek ki minden hétre 1 embert akinek a feladata lessz ezt összetakarítani.
Ne is koltozzon tarsashazba az, aki nem bir elviselni mast magan kivul. De talan meg magat se.
Amugy gondolom egy zart udvarrol van szo, ahova nem tud belepni csak ugy barki az utcarol. Innentol kezdve egyreszt a tinik nem fognak ott logni,mert ugye a szulok rajuk latnak az ablakbol :)
De ha megis, el lehet oket kuldeni, beszelni lehet a szulokkel.
En eltem ilyen hazban amugy, a kozos udvaron volt egy csuszda meg hinta. Az is meg volt szabva, hogy mettol meddig hasznalhato naponta, hogy ne legyen zavaro a lakoknak. Lehet ezt okosan is csinalni.
Es soha egy tini nem logott otthon, a kozos udvarban...:)
Hajjaj, vannak akik szeretnék szebbé és jobbá tenni a helyet ahol élnek, borzalmas...
Aki nem bírja a közösséget, ne éljen közösségben.
Láttam már ilyen “elzárt” parkot. Nagyon nehéz bejutni.. felemeled a lábad és átteszed azon a kis alacsony kerítésen.
Persze tegyék szebbé, de ne annak a pénzén aki amúgy soha nem is fogja használni meg mondjuk gyűjtögeti a pénzét egy normális kertes házra annak nem jön jól egy fölösleges +10-20ezres kiadás havonta.
Persze ezért nem is lakok társasházban 1 év is bőven sok volt belőle. Nem vagyok kíváncsi minden jött ment emberre, nem akarom hallani, hogy egy ótvar nagyot elenged a lépcsőházban és társai.. Persze akinek megfelel a sok igénytelen szomszéd és a sok hülye szokásaik azoknak persze való mert maguk is ilyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!