Társasházi fejlesztéseket ha a többség megszavazza, nekem is kötelező belefizetnem?
A szomszédaim fejlesztéseket szeretnének a társasház közös használatú területein. Felmerült a csúszda, libikóka, szalonnasütő, virágoskert, faültetés, stb. Nekem ezekre nincs igényem. Pénzem meg aztán végképp nincs rá. Persze, felőlem megcsináltathatják, engem nem zavar, csak ne kelljen belefizetni. Ha nem szavazom meg ezeket a lakógyűlésen, de a többség igen, akkor nekem is kötelező jelleggel bele kell fizetnem?
Köszönöm a válaszokat!
Sok igénytelen szomszéd - aki védett, zöldesített teret szeretne a gyermekeik számára és minőségi időtöltésre alkalmas közösségi teret saját magának. :D
Egyébként számoljunk már utána, ez az egéz max 5-600ezerből kijön. Hányan laknak ott? Osszuk már el mennyi az egy főre jutó rész! Hát messze nem havi 10-20ezer forint:D
A tarsashazi let kompromisszumokkal jar, ha tetszik, ha nem. Erre tenyleg csak azt lehet mondani, hogy nem muszaj odakoltozni. Ja, hogy a kertes haz draga? Ja, hogy egy tanya kozepen meg lehet nincs munkalehetoseg?
Na ugye, hogy nem is annyira szar igy nezve lakasban lakni, ha vagy ez marad, vagy az utca :) Kicsit meg kene tanulni kevesbe onzonek lenni es szebb lenne az elet. En 10 evet laktam lakasban, nem volt vele bajom, a szomszedaim szuperek voltak. Szoval tudom,hogy ez oriasi szerencse kerdese is, mert en is hallottam sztorikat, hogy milyen emberek vannak, de hala a jo egnek ezt mi megusztuk.
Aztan mi is kertesbe koltoztunk, de csak a gyerekek miatt, veluk nyilvan konnyebb, ha van kert. De amugy meg en siman maradtam volna, szerettem a lakasomat.
Es kozel se biztos, hogy egy huszassal emelik a kozos koltseget, nem kell itt panikolni feleslegesen 🤣
Es szerintem te nem tudod, hogy mi az a zart, tarsashazi udvar. Ebbol is tobb fajta van, de nalunk pl ugy nezett ki, hogy muszaj volt bejonnod a kapun ahhoz, hogy eljuss hatra, az udvarra, ami az epulet mogott volt. A kuphoz meg ugye kod kell. Atugrani, megkerulni nem lehetett.
Igen, kötelező.
De alapvetően érdemes is ezeket megszavazni, ha a fejlesztésnek van értelme.
Mi megszavaztunk már tetőfelújítást, homlokzat felújítást, gázvezeték cserét, elektromos rendszer és a lépcsőház világításának korszerűsítését.
Ha nem zárt az udvar és bárki szétvandálkodhatja az új játszóteret, mint teszik vitathatatlanul, akkor e fizetésből ki kell maradni továbbá azt kell nyomatékosítani, hogy a közös költségi befizetések a házra vannak-karbantartására-értékmegőrzésére, nem szórakoztatási park építésére!
Fa kell az udvarra? Hát vegyen azon lakó és ültesse el!
Padot akar? Hát vegyen azon lakó és tegye oda!
Virágoskertet akar a lakó, hát ültessen és ne a megasztárt nézze a tv-ben;)
Ha meg egy béna gyerek a játszókán megsérül, mert hibás, akkor lehet fizetni a h_lye gyerek rehabilitációját;)
18
"mint teszik vitathatatlanul"
Egyébként ha nem sza rkörnyéken laksz, akkor nem. Persze, ha tele van a környék csövivel meg drogossal, akkor igen, de egyébként egy csomó helyen ez tök okésan működik.
"a közös költségi befizetések a házra vannak-karbantartására-értékmegőrzésére, nem szórakoztatási park építésére!"
Igen? Én úgy tudtma, hogy a közösség arra gyűjti és költi a saját pénzét amire csak akarja.
"Fa kell az udvarra? Hát vegyen azon lakó és ültesse el!
Padot akar? Hát vegyen azon lakó és tegye oda!
Virágoskertet akar a lakó, hát ültessen és ne a megasztárt nézze a tv-ben;)"
Nem, a terület nem a lakóé hanem a társasházé, nem ültethet oda csakúgy fát, nem rakhat csakúgy oda padot és nem csinálhat ott csakúgy virágágyást. A közösség tulajdona, következésképpen a közösség döntése és költsége.
"Ha meg egy béna gyerek a játszókán megsérül, mert hibás, akkor lehet fizetni a h_lye gyerek rehabilitációját;)"
Ez a kérdésből kiindulva nem is merült fel másképpen. Mármint... fákról, padról meg játszeszközökről volt szó, nem pedig arról, hogy mostantól a közös költségből fizetik a gyerek TB-jét.
19
Mert a burzsuj mercis kiskölykök szentek...pfff
Nevetséges vagy, mert a jómódúak jobban rongálnak, mint egy hajléktalan..pfff
A közösség-az minden tagját figyelembe véve, majdnem mint eu ...megint nevetséges vagy.
Ha a közösségnek lenne esze, akkor nem sarkosítaná le az egyszerű fejlesztéseket fizetősre, mint egy fa elültetése...pfff
+meg is teheti bárki közös hozzájárulással, amit akar.
Kártérítést kell fizetni, nem tb-t...jóságos ég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!