Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Csak engem zavar ennyira a...

Csak engem zavar ennyira a kéményekből kijövő büdös füst?

Figyelt kérdés

Errefelé sokan fűtenek mindenféle dolgokkal, műanyaggal, szeméttel és nem sorolom még mivel.

Ha kimegyek az utcára, kaparja a torkom és könnyezik a szemem. Van, hogy alig tudom nyitvatartani, hunyorognom kell. Ebben az időszakban rohanok haza és igyekszem minél kevesebb időt kint tölteni. Otthonra is vettem már egy nagy teljesítményű szénszűrős légtisztítót, mert amikor nyitja az ember az ajtót, akkor bejön valamennyi.

Barátoknak, rokonoknak sokszor panaszkodom erre, de csak annyit mondanak, hogy "aha". Tényleg csak az én szervezetem ennyire érzékeny erre? Ez egyfajta allergia?

Én a külföldre költözésen is gondolkozom emiatt. Olvastam, hogy vannak városok, ahol szinte minden tüzelőanyag be van tiltva lakott területen belül, és a legtöbb fűtési rendszer elektromos vagy távfűtés.

2022. dec. 22. 16:26
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
#10: Három házzal mellettünk van egy többszáz négyzetméteres családi ház, két drága autó áll bent az udvaron, extra giccses karácsonyi díszkivilágítás, és ugyanúgy jön a sűrű fekete füst a kéményükből. Tényleg az lehet, hogy ez eljutott a társadalmi elfogadás szintjére.
2022. dec. 22. 17:01
 12/24 anonim ***** válasza:
19%

Kérdező!

Senki sem akadályoz meg benne, hogy a szerencsétlen szegényeknek kifizessed a fa-, a villany- vagy a gázfűtésüket.

2022. dec. 22. 17:04
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

Jajj mindig van aki ezzel próbálja mosdatni. Hidd el, nem (csak) a szegények házából jön az okádék szemétfüst. A településünkön pl két jól menő sufni-szerviz a legaktívabb mocsokkal való fűtés terén, nyilván nem szorulnak rá csak így kényelmes eltüntetni a szemetet.

2022. dec. 22. 17:06
 14/24 anonim ***** válasza:
37%

Csobánka.

Pesti Borsod 😁

2022. dec. 22. 17:41
 15/24 anonim ***** válasza:
88%

Ja, hát ha neked minden borsod, akkor rendben.

2022. dec. 22. 17:45
 16/24 anonim ***** válasza:
91%

12-es, négy ilyen szomszédot kívánok neked, hogy lehetőleg sose szellőztethess. Gondolom akkor is ilyen megértő vagy, ha kizsebelnek, hiszen szegények, biztos kajára költik.

Vegyenek fát. Mondjuk cigi meg pia helyett. De nem vesznek, mert hát lehet szeméttel is fűteni, a többi meg szagolja és még érezzen is együtt, ugye?

2022. dec. 22. 19:16
 17/24 anonim ***** válasza:
89%

Láttam olyat hogy a szoc. ingyen tűzifát eladták, az árát elszívták/elitták, aztán fűtöttek szeméttel. :D vannak akiken nem lehet segíteni..

2022. dec. 22. 19:22
 18/24 anonim ***** válasza:
92%
#18: Volt itt, hogy úgy eladták, hogy már eleve nem is hozzájuk vitték, hanem ahhoz aki megvette.
2022. dec. 22. 19:28
 19/24 anonim ***** válasza:
29%

"#5: Régen ez szerintem nem volt ennyire rossz. Legalábbis gyerekkoromból nem emlékszem erre. Mintha minden évben egyre rosszabb lenne a helyzet."

Igen, viszont alapszabály:a hal mindig a fejétől bűzlik.

Vannak emberek, akik valóban mindig ezt csinálták, szartak rá mit dobnak a kazánba. Viszont lassan ott tartunk, hogy a nyugdíjas vidéken a nagy kádárkockákban, a parkettát fogja felszedni ha nem tud gázzal fűteni.

Utána mondanak ilyeneket életüket végigdolgozó embereknek: "miért nem adod el?"

Nem mindenki issza/cigizi el a pénzt. Apukám egyedül él, nem akarja eladni a házat ahol felnőttünk, és felépített. 60 ezer a gázszámla. (A ház 120 nm) A villany, víz, telefon, internet még ehhez jön. Akkor kb 90 ezernél járunk/hó. Ja, és enni még nem evett...

Hol a pia meg a cigi? A vajas kenyér reggelire kb 1500 Ft-ba kerül... Melegedőket nyitnak nyugdíjasoknak? Törvénybe foglalják hogy az állam nem köteles gondoskodni az állampolgárairól?

Teljesen egyetértek az előző válaszolóval.

2022. dec. 22. 23:53
 20/24 anonim ***** válasza:
34%
Sajnos egyre nagyobb a szegénység.
2022. dec. 23. 00:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!