A mostani fiataloknak mennyi része szeretne nyugatra költözni? Melyek a legvonzóbb országok számukra?
Szerintem sokak számára, Ausztria,és Németország az ahol el tudják képzelni a munkájukat, esetleges életüket, akár végleg akár csak rövid távon. Utána talán Anglia. Az ismerősi kapcsolataim alapján mondom ezt.
Hogy mekkora része szeretne költözni,ez nagyban függ az anyagi háttértől, a külföldi esetlegesen felmerülő helyzetektől. Viszont, a legtöbben szerintem itt Magyarországon szeretnének élni, hiszen még is csak ez az "anyaföld".
Mindenki el akar innen menni, legfeljebb az idős szülők, hitel, anyagi problémák, nyelvtudás stb tartják vissza.
A legtöbb barátom diplomás, jól beszél nyelveket. Mindenki kinn akarja tölteni a 30-at már. A többség tesz is érte. Sokunknak még munkahelyet sem kell váltani, mert cégen belül mozoghatnak más leányvállalathoz más országba.
Szerintem bőven a legtöbbjük. Ennek meg legalább a fele el is megy.
Eddig elég volt pár évet kint lenni és itthon már lehetett is venni a saját lakást/házat kp ra, de ugye most már ez sincs így annyira brutálisan elszálltak az árak, szóval még annyira sem fognak hazajönni.
pl. nekem is ez volt a tervem, de hiába dolgozok kint, és spórolok rendesen az árak gyorsabban mennek fel az ingatlanpiacon, mint kábé az egész fizum... Míg 5 éve szinte ugyanennyi volt a bér, de már röhögve vennék házat magamnak kevés hitellel, most meg az önerőre sincs...
"Neked maradnak a külvárosok, no go zónák, ahol hemzsegnek az Abdullahok és a Mohamedek a 30 m2-es garzonod szomszédságában."
Pont ugyanúgy mint Magyarországon. Budapest külső kerületei tele vannak kínaiakkal, arabokkal, Jing Jangokkal meg Abdullahokkal. Vidéken meg a legtöbb városunkban lassan több a Brazil meg Olasz mint a fehér ember, és nyilván nem focistákra gondolok ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!