Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Felső szomszéd cigizik és az...

Felső szomszéd cigizik és az erkélyemen landol a hamu. Szóljak neki ezért, vagy inkább tűrjek?

Figyelt kérdés

Most lakom társasházban életemben először, nem tudom, mik a szabályok. Barátnőm mondja, hogy itt több mindent el kell tudni tűrni, cserébe mások is el fogjnak nekem nézni dolgokat. Kajaszagért, cigi miatt pl. nem szólni, rendszeres zajkeltésért már igen (ilyesmi szerencsére nincs). De engem zavar azért, hogy kb. 2-3 hét alatt mindig megtelik egy réteg hamuval a korlát meg a perem és sikálhatom le mosószerrel. Amúgy cigizhetne felőlem, csak fogjon meg egy hamustálat.

Nagyon kis hisztis vagyok vagy igazam van ebben?

2022. nov. 3. 22:43
1 2
 1/12 Katona Dius ***** válasza:
100%
Szerintem nem rokkanna belebegy par száz forintos hamutartóba. Mondom én ezt dohányosként. Szerintem szólj neki.
2022. nov. 3. 22:49
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz arra hazaérni egyszer, hogy ég az erkély, akkor szólj. Alattunk, eggyel arrébb úgy égett ki az erkély, hogy a szomszéd az erkélyen cigizett, és egyszer valószínűleg a csikk is repült. Van hamutartó, használja. Esetleg letehetsz egyett a lábtörlőjére, ha félsz tőle.
2022. nov. 3. 22:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az egyik lakásban teljes felújítás volt, szakik aznap elkészültek a parkettával, teraszra kitették műa. zsákokban a csiszolásnál keletkezett fűrészport és parketta darabokat. Elmentek este, pár órával később hallottuk ahogy kanyarodik be az utcába a három tűzoltóautó. Kinéztünk az ablakon, hogy mi van, és a jobbra alsó lakás teraszáról nagyban csaptak ki a lángok... A tűzoltók szerint valaki kidobhatott egy csikket az ablakon. Totálisan kiégett a lakás, a tűzoltók pedig szétáztatták az alatt lévő lakásokat. Mi kint töltöttük az éjjelt az utcán a többi lakóval együtt. Én meg azóta mindig stresszben vagyok ha meghallom a szirénát.
2022. nov. 3. 23:07
 4/12 Darius- ***** válasza:
100%

Engem nem zavarna.

De ha ez téged zavar, szolj neki fejezze be.

2022. nov. 3. 23:15
 5/12 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi. Hát, megkörnyékezem őt, aztán ha jófej akkor még lehet el is viselem neki :D.
2022. nov. 3. 23:22
 6/12 anonim ***** válasza:
92%

Én többek között ezért rühellem a dohányosokat.

Nekem is landolt már csikk az erkélyen. A közös folyosóról már elzavartam a szomszédokat, mert a konyhaablakom előtt pöfékeltek reggeltől estig. Műanyag virágtartóba nyomták-dobálták a csikket ami már vagy 5 helyen ki volt olvadva.

2022. nov. 3. 23:29
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Szólj neki normálisan, valószínű nem tudja hogy zavar téged.
2022. nov. 4. 08:00
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát nem olyan kedves az illető mint reméltem :(. Először tagadta, hogy cigizne, utána azt mondta a saját erkélyén azt csinál, amit akar. Mondtam, hogy felőlem cigizzen, csak fogjon egy hamustálat, de ezt is támadásnak vette.
2022. nov. 4. 13:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez háborút jelent
2022. nov. 4. 13:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a közös képviselő a következő, nála tudsz panaszt tenni. Ha normális, akkor ő is szólni fog neki, talán jobban hat rá.

Ha pedig abszolút barom módjára reagálva elkezd romlani a helyzet azért, mert szólni mertél, a jegyzőnél írásban tudsz birtokvédelmi eljárást indítani a közös képviselő segítségével (társasházaknál ez így megy).

2022. nov. 4. 13:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!