Felső szomszéd cigizik és az erkélyemen landol a hamu. Szóljak neki ezért, vagy inkább tűrjek?
Most lakom társasházban életemben először, nem tudom, mik a szabályok. Barátnőm mondja, hogy itt több mindent el kell tudni tűrni, cserébe mások is el fogjnak nekem nézni dolgokat. Kajaszagért, cigi miatt pl. nem szólni, rendszeres zajkeltésért már igen (ilyesmi szerencsére nincs). De engem zavar azért, hogy kb. 2-3 hét alatt mindig megtelik egy réteg hamuval a korlát meg a perem és sikálhatom le mosószerrel. Amúgy cigizhetne felőlem, csak fogjon meg egy hamustálat.
Nagyon kis hisztis vagyok vagy igazam van ebben?
Engem nem zavarna.
De ha ez téged zavar, szolj neki fejezze be.
Én többek között ezért rühellem a dohányosokat.
Nekem is landolt már csikk az erkélyen. A közös folyosóról már elzavartam a szomszédokat, mert a konyhaablakom előtt pöfékeltek reggeltől estig. Műanyag virágtartóba nyomták-dobálták a csikket ami már vagy 5 helyen ki volt olvadva.
Akkor a közös képviselő a következő, nála tudsz panaszt tenni. Ha normális, akkor ő is szólni fog neki, talán jobban hat rá.
Ha pedig abszolút barom módjára reagálva elkezd romlani a helyzet azért, mert szólni mertél, a jegyzőnél írásban tudsz birtokvédelmi eljárást indítani a közös képviselő segítségével (társasházaknál ez így megy).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!