Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kinek mi a tapasztalata...

Kinek mi a tapasztalata Budapestre költözés kapcsán?

Figyelt kérdés

Nekem most tervben van, hogy elmennék erről a kis vidéki településről, ahol most jelenleg vagyok, mert itt nincsen semmi munka, meg semmi élet.

Nézegettem a kiadó lakások havi díjait, és arra jutottam, hogy egyedül valaki akkor tudna kényelmesebben ellenni, hogyha legalább havi nettó 400 ezret keres. Persze, ez árfüggő, mert némely lakáshoz még ez is kevés.

A legjobban szerintem akkor járnék, hogyha valakivel összefognék, és közösen bérelnénk egy lakást.

Országon belül azért csak a fővárosba mennék, mert máshol nincsen semmi lehetőség. Vagy akár egy másik ország lehetne egy opció, de az nyilván egy kicsit más kategória lenne.

Akik itt Budapestre költöztek, hogyan látjátok a város helyzetét, mennyire volt nehéz elindulnotok, és mennyire érné meg felköltözni?

Köszönöm előre is a válaszokat.

2022. okt. 19. 17:32
 1/3 Sunshinedoll ***** válasza:
83%
Ha egyedül akarsz egy nem túl nagy, de azért normális és kényelmes lakást, és mondjuk úgy viszonylag normális színvonalon akarsz élni emellett (tehát hogy jut rendesen ételre, meg mondjuk alkalmanként szórakozásra is), akkor a havi 400 az kell, ennek is a felét el fogja vinni a lakás.
2022. okt. 19. 17:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mi a végzettséged. Ha vidéken is ugyanolyan munkakörben tudsz dolgozni, nem feltétlenül éri meg felköltözni.
2022. okt. 19. 18:14
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Én nem költöznék országon belül.

Jó persze vidéken lehet sokkal kevesebbet keresel de kevesebbet is költesz. Pesten meg elviszi a kicsit magasabb fizetésed a lakhatás.

Én ha költöznék akkor csak külföld, ott is először olcsóbb helyre, szobát bérelni. Vagy olyan munkát keresni ahol ez biztosítva van és még plusz pénzedbe sem kerül.

Bécsben, Prágában, Berlinben is kb hasonlóak az ingatlanárak mint Pesten.

A fizetés es az életszínvonal meg sokkal magasabb.

2022. okt. 19. 21:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!